Foto, nasze suzuki vol 2
Moderator: Albert_N
- BENGI
- Kontaktowanie:
Re: Foto, nasze suzuki vol 2
ino te lampki na dachu nie posłużą za długo 

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

No to niech Ci Bór darzysowland pisze:Auto przygotowane do polowania

Autko Super

Grunthor
a fe
myśliwy , uważaj żeby dacha nie strzelic takim ładnym samochodzikiem 

Już ty sie o to kolego nie bój.Dam radebilly-P pisze:a femyśliwy , uważaj żeby dacha nie strzelic takim ładnym samochodzikiem
Kolor jak mójsowland pisze:To i ja się pochwaleAuto z 2009 roku.Zostało rozebrane do gołej ramy .Wszystkie elementy podwozia włacznie z ramą otrzymały ocynk i albo poliuretan albo proszek na gorąco.Pełne malowanie i konserwacja nadwozia.Buda 4,5 wyżej i zawieszenie 2''wyciągarka i tym podobne.W środku fotele tylko dwa i kratka żeby piesek nie skakał po kanapach.Nowa instalacja BRC plus lubryfikacja.Auto przygotowane do polowania

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
Real 6031 poluretan pełen matColicab pisze:Kolor jak mójsowland pisze:To i ja się pochwaleAuto z 2009 roku.Zostało rozebrane do gołej ramy .Wszystkie elementy podwozia włacznie z ramą otrzymały ocynk i albo poliuretan albo proszek na gorąco.Pełne malowanie i konserwacja nadwozia.Buda 4,5 wyżej i zawieszenie 2''wyciągarka i tym podobne.W środku fotele tylko dwa i kratka żeby piesek nie skakał po kanapach.Nowa instalacja BRC plus lubryfikacja.Auto przygotowane do polowania
Lubię. Jakiej farby użyłeś, bo mojemu przydadzą się poprawki
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
tak wakacyjnie jeszcze:

gdzieś na wschodzie

gdzieś na wschodzie

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
A kto go tak pochlapał -na dolnym zdjęciu ?
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
- vandall_jr
-
Po H3 w Słupsku

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
powyżej napisał

Real 6031 poluretan pełen mat
Babell Extreme Off Road TEAM
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR
Discovery TD5
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR

Discovery TD5
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jak to nastolatkowie piszą " a takie tam z nudów "

Miałem za łebka oryginalną miniaturkę tego Liebherra w skali chyba 1:43. Metalowa, wszystko ruchome. Bajka.
A suzuka taka sobie...
A suzuka taka sobie...

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Mostu przedniego zbyt prostego to nie masz...czesio6969 pisze:jak to nastolatkowie piszą " a takie tam z nudów "![]()

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

wygląda faktycznie jak obłożóny błotemWiarus pisze:A kto go tak pochlapał -na dolnym zdjęciu ?

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
A ze tak się zapytam to jaki jest koszt przeróbki na mosty od Toyoty i czy dużo z tym motania?Damianwa pisze:Dokładnie zasadnicza różnica jest w wytrzymałości mostówpółoś 27,4mm tył i 23.9 przód w samuraju a 33mm lj70 przód i tył + pancerne pochwy mostów itp.
Calmini 5'', Swift GTI, blokada mostu, winda escape XTR, reduktor 4.9 i parę innych udziwnień.
mosty za 4k wyrwiesz, blokady tyle co do suzuki, czyli z 6-7k + koło 1k na łożyska + gumy nowe na wahacze + 1.6k dorobienie wałów + przerobić tył na tarcze (nawet nie wiem dokładnie ile
+ regeneracja zacisków przód-tył ew. nowe tarcze + robota, pewnie około 4-6k + oleje + amortyzatory + springi + inne, nieprzewidziane wydatki jak np. grzechoczący przegub... bo pomimo, że to mocne mosty, nie są niezniszczalne
ps. wzmocnienie samuraja do 35 cali wychodzi taniej
i lżej
a... a już nie mówię o 33 calach

ps. wzmocnienie samuraja do 35 cali wychodzi taniej

To ja jednak wole samurajowe i zapakuje 33 cale jak tylko półosie dotrą z za wielkiej wody.Salata123 pisze:mosty za 4k wyrwiesz, blokady tyle co do suzuki, czyli z 6-7k + koło 1k na łożyska + gumy nowe na wahacze + 1.6k dorobienie wałów + przerobić tył na tarcze (nawet nie wiem dokładnie ile+ regeneracja zacisków przód-tył ew. nowe tarcze + robota, pewnie około 4-6k + oleje + amortyzatory + springi + inne, nieprzewidziane wydatki jak np. grzechoczący przegub... bo pomimo, że to mocne mosty, nie są niezniszczalne
![]()
ps. wzmocnienie samuraja do 35 cali wychodzi tanieji lżej
a... a już nie mówię o 33 calach
![]()

Calmini 5'', Swift GTI, blokada mostu, winda escape XTR, reduktor 4.9 i parę innych udziwnień.
To do 33 cali w samuraiu wystarczy wymienic tylko przednie polosie na hd? Reduktor, mosty i tylne polosie dadza rade? Przelozenia tylko 4.16 w reduktorze czy tez 5.125 w mostach?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Czyli tylne wzmacniane sobie darować? Ja chce ARB zapodać wiec możne warto wzmocnić??Placek^ pisze:To do 33 cali w samuraiu wystarczy wymienic tylko przednie polosie na hd? Reduktor, mosty i tylne polosie dadza rade? Przelozenia tylko 4.16 w reduktorze czy tez 5.125 w mostach?
Wzmacniać montować niczego nie żałować, efekt będzie bardzo dobry
1.6 z vitary, 4.16 w reduktorze+wzmocnione łapy, wzmocnione półosie, blokady i sprzęgło ze spieków- klucz do sukcesu i jazdy w terenie a nie ciągania. Warto też zwiększyć rozstaw osi.

Babell Extreme Off Road TEAM
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR
Discovery TD5
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR

Discovery TD5
- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ja mam :
- przód spidertraxy + ARB
- tył calmini + zespawany most
- 33 cale silverstony (simex)
- silnik baleno 1,6 16v
- 4,16
- mechanik przód tył 60m liny
= 1240kg z pełnym osprzętem, w zime zejde do 1200kg
taki oto zestaw polecam
)
największą bolączką mostów samuraiowych są łążyska padające dosyć często warto raz na rok na początku sezonu wymienić i jest spokój
- przód spidertraxy + ARB
- tył calmini + zespawany most
- 33 cale silverstony (simex)
- silnik baleno 1,6 16v
- 4,16
- mechanik przód tył 60m liny
= 1240kg z pełnym osprzętem, w zime zejde do 1200kg
taki oto zestaw polecam

największą bolączką mostów samuraiowych są łążyska padające dosyć często warto raz na rok na początku sezonu wymienić i jest spokój