TU WITAMY NOWYCH !!

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

ogur
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: TU WITAMY NOWYCH !!

Post autor: ogur » pn mar 10, 2014 8:13 pm

witam mam zamiar popełnić samuraja na forum jestem ponad 10 lat ,lecz nowy w dziale suzuki.posiadam gaza69 od 14 lat.dział suzuki przeglądam dobry rok.poszukuję blaszanki w dobrej kondycji najlepiej wtrysk z lpg może być też 1,9d psa chętnie od forumowicza ,lub może ktoś słyszał o wartym uwagi egzemplażu.pozdrawiam.ogur
gaz69 59r.samiec 90r 1,3 gażnik lpg 4,16 2"31/10,5/15

Gardor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gardor » czw mar 13, 2014 8:47 am

Witam na forum już dość długo jestem . Ale dopiero teraz po różnych przeprawach życiowych kupiłem sobie Samuraja 1.3 1994r . Był downhill , motocross teraz czas na offroad . Jedyny minus to to że mieszkam w Norwegii i za 2tyg przyjeżdżam na miesięczny urlop na którym zamierzam codziennie śmigać . Bo samiec już czeka u mnie przed domem w Polsce , czuje się jak dziecko które nie może doczekać się zabawki . https://imagizer.imageshack.us/v2/713x5 ... 4/csvb.jpg ----> taką fote mi brat wysłał

Oczywiście samuraj jest pewny i był sprawdzany przed kupnem , nie przeze mnie ale ufam tej osobie ;D

Pozdrawiam z Wadowic i szukam ludzi z którymi bym mógł pośmigać

mareklass@wp.pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mareklass@wp.pl » sob mar 15, 2014 8:47 pm

siema mam ma imię Marek-pomorskie(Bytów)od roku mam sj413 i jestem z niego mega zadowolony:)pare dni temu bylem na rajdzie w koscierzynie i dal sobie rade:)fakt ze nie katowałem go tak jak co niektórzy swoje sj ale za rok sie poprawie:)sj jest po kapitalnym remoncie blach,nowy kolor,konserwacja spawanie itp:)zawieszenie to tylko wyklepane resory i po jednym piórze dodane, opony simex.silnik 1.3 gaz.pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wiarus

Post autor: Wiarus » sob mar 15, 2014 9:08 pm

Jak tam w Kościerzynie poszło ?
Czasem zawias - ogólnie Dziadek

Awatar użytkownika
ender2006
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ender2006 » wt kwie 08, 2014 3:19 pm

Cześć, mam na imię Marcin miałem kilka lat temu Vitarę V6 - sprzedałam bo czas było kupić większego Diesla, wybór padł na Hyundai Terracan cieszyłem się kilka lat ale żona stwierdziła że za wysoko ma wózek wkładać do bagażnika (swoją drogą - miała rację) trochę go "zmotałem". Dostała "plaskacza" a ja wracam do korzeni. Poszukuję teraz ładnej Vitary i witam się z Wami bo będę tu często zaglądał. Jeżeli ktoś miałby do zaoferowania fajną Vitarę 1,6 (najlepiej wersja long) to czekam na info.

terenowiec666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: terenowiec666 » śr kwie 23, 2014 1:03 am

Witam, nazywam się Bartek, pochodzę z Pomorza Środkowego. Po krótkiej historii z ATV przesiadłem się na Samuraia. Pozdrawiam wszystkich!

grzech25
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: grzech25 » śr kwie 23, 2014 7:53 am

Vitam szanowne grono:) Vitarka zakupiona więc przywitać się już wypada. Wybór padł na ładnie utrzymaną czarnulkę, dunkę - a siedzenia dla pasażerów się dokupi :)

Awatar użytkownika
francuz_91fr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: francuz_91fr » wt kwie 29, 2014 10:50 am

Witajcie! jestem świeżym posiadaczem Samuraia 1.3 86' zaczynam zabawę w terenie i czasem potrzebuje pomocy bo do tegj pory śmigałem Hyundaiem Coupe 2.0 czyli teraz wyczyn za prędkość. mój Devil, jak go nazwali znajomi, wiadomo czarny półmat, ładnie zakonserwowane podwozie, była wymiana silnika z 1.0 na obecny 1.3. i myślę że nie raz mi pomożecie jak coś będę potrzebował, a jestem nieobeznany z takimi autkami.

Pozdrawiam Kolegów!! :wink:
..Samurai znaczy służyć panu..

Awatar użytkownika
nygus.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nygus. » śr maja 07, 2014 9:37 am

Siemanko. Jestem Kamil ale znajomi mówią na mnie nygus. od 2 miesięcy jeżdżę Samurai'em. Witam wszystkich.

CONEV
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: CONEV » ndz maja 18, 2014 8:46 pm

Witam kolegów i koleżanki w tym tygodniu zakupuje Sama i powiększe grono. kumpel mnie zaraził jak dał mi pojeździć Patrolem. zobaczymy przejście z moto na teren. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wiarus

Post autor: Wiarus » ndz maja 18, 2014 9:00 pm

Witam nowych.Przed zakupem samca poczytaj trochę forum.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek

OlkaZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OlkaZ » ndz maja 25, 2014 1:14 pm

cześć

w tym roku zaczęłam przygodę z jazdą w terenie w Górach Stołowych i już wiem, że znalazłam nową pasję.
Pochodzę z Łodzi i pozdrawiam Wszystkich.

smokus1232
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smokus1232 » wt maja 27, 2014 11:56 am

Witam ;)
Mam na imię Grześ, pochodzę z Żywca.
Od niedawna jestem bez pojazdu (dość poważny wypadek) więc postanowiłem zacząć przygodę z Off Road ;)

mike93
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mike93 » śr cze 04, 2014 1:15 pm

Witam wszystkich, nazywam się Michał i od niedawna jestem właścicielem białej Vitary. Pozdrowienia z Podkarpacia.

LeśnyDziadek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: LeśnyDziadek » pt cze 06, 2014 9:58 am

Witam wszystkich miłośników offrołdu jestem tu nowy. Na imie mam Adam 25 lat pochodzę z zachodniegopomorza. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem vitary long.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Awatar użytkownika
lazik21
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lazik21 » sob cze 07, 2014 9:39 am

Witam wszystkich serdeczne.
Mam na imię Piotrek i od kilku tygodni jestem bardzo szczęśliwym posiadsczem Samuraia "Stefana" 90r 413 po lekkich modach. Powiem otwarcie jak na razie to naj lepsza zabawa jaką można mieć w ubraniu :D . Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i oby do szybkiego zobaczenia na zlotach....
zawsze można coś urwać...

coro17
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coro17 » czw lip 17, 2014 12:04 pm

Witam wszystkich, Mam na imię Maciek i mieszkam w Krakowie, od dwóch tygodni jestem posiadaczem grand vitary 99 2.0td, kilka lat temu miałem lekko zmodzonego samuraja, mam nadzieję że vitarka da mi co najmniej tyle samo funu co srajtek.

Forsiuc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Forsiuc » ndz lip 20, 2014 6:47 pm

Witam wszystkich Forumowiczów :D Właścicielem jamnika zostałem niejako z potrzeby, póki co jego terenowa dzielność daje mi możliwość spokojnego dojazdu do pracy i ogólnie umożliwia kontakty z cywilizacją. Serdecznie pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » ndz lip 20, 2014 9:11 pm

dzień dobry , witamy Cię

być może teraz otrzymasz sensowna pomoc a nie kasztany

:)21
Super parchatek Super y60 :lol:

nifimev
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nifimev » sob sie 09, 2014 8:45 am

Siema!
Nazywam się Piotrek. Jestem z Opolszczyzny i choć wyjechałem do Wrocławia na jakieś 8 lat to teraz mi przyszło wrócić w przygraniczne górzyste rejony.
O Jimnym marze od dwóch lat i w końcu w tym miesiącu spełniłem swoje marzenie, kupując -jak pewnie i kilku z Was- samochód "dla Żony" :)
Jamnik z 2002 roku niby 170k przejechane z Niemiec-lekko pykniety w bok ale to już prawie przeszłość ;) 1.3 benzyna.
Witam wszystkich i pozdrawiam
Jimny 1.3 2002r
w trakcie rozbudowy... :)

Awatar użytkownika
wilkor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wilkor » pn sie 11, 2014 3:51 pm

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!!!.
Na imię mam Bartek i wraz z moim Tatą Krzyśkiem zostaliśmy właścicielami białego Jamnika 1.5.
Autko zostało już trochę poprzerabiane ;). Chociaż nie powiem Suzi nawet w serii daje radę. Najczęściej poruszamy się po okolicy Chrzanowa i bardzo chętnie zintegrujemy się z ludźmi z okolic bliższych i dalszych ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
darek63
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: darek63 » ndz sie 17, 2014 10:18 am

Witam. Stałem się posiadaczem ładnej i dość zdrowej GVI 2,0TD z 2000 roku. Ogarniam drobne niedomagania aby auto było 100% OK. Jakieś pytania z czasem pewnie się pojawią, a na razie daje radę z pomocą forum, bo wiele zostało już napisane.
Grand Vitara 2,0TD

lovecraft
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lovecraft » czw sie 21, 2014 9:55 pm

Witam Wszystkich :)
Od wczoraj jestem posiadaczem Jimnego. Na razie tylko osprzęt fabryczny, ale pewnie niedługo się to zacznie zmieniać 8)

niemy4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: niemy4x4 » pn wrz 01, 2014 9:09 pm

Witam. Jestem posiadaczem Suzuki SJ50 blaszanki z podwyższanym dachem. Widzę tutaj sporo kolegów z mniejszego forum :-) Planuję trochę mocniej pomotać autko dlatego szukam informacji i materiałów w szerszym gronie :-)
Suzuki SJ50 - coś tam lekko pomotana :-)
niemy4x4 - ponieważ nie lubię dużo mówić :-)

Awatar użytkownika
norbasm
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: norbasm » wt wrz 23, 2014 7:54 pm

Witam Wszystkich,

mam na imię Norbert. Doświadczenie w offrołdzie kilkuletnie - dwa Graty (jeden wyprawowy drugi krótki do zabawy). Gr'y fajne są ale do zabawy w terenie za duuuże i za ciężżkie...;-)

Decyzja: Na wyprawy będzie hilux. Do zabawy Samurai !
... i właśnie tydzień temu nabyłem samiego 1.3i z 1998 roku.
Przeglądam forum i używam wyszukiwarki, ale czasami się tak rozwodzimy, że ciężko doszukać się konkretów;-)... więc będę pytał o podstawowe sprawy
I tak np.:
do opon MT 235/75/15 felgi z jakim ujemnym et aby nie ocierały o resor? (i ile wyjdą za zarys?) /czy bez liftu wejdą (wiem że mogą kolidować ze zderzakiem, ale to pikuś)
jaki snorkel polecacie?
Dzięki za pomoc
CJ7 w budowie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”