szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Czy przednie nadkola z jimnego 98-2005 pasują do modelu 2006-2012?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
zapewne ameryki nie odkryje ale przeglądając you tobe trafiłem na filmy z Off Road Service Taniguchi
mają dość fajne projekty a na dzień dzisiejszy interesuje mnie zakup takich fajnych lamp ledowych górnych tylnych , w których są stopy i kierunki , czy ktoś się może coś wie ile kosztują takowe lampy i gdzie je zamówić
mają dość fajne projekty a na dzień dzisiejszy interesuje mnie zakup takich fajnych lamp ledowych górnych tylnych , w których są stopy i kierunki , czy ktoś się może coś wie ile kosztują takowe lampy i gdzie je zamówić
Super parchatek Super y60 

Nie wiem o jakie chodzi ale jak szukasz tylnych zespolonych led to IC albo was.eu
4x4 Tczew
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
już tłumacze
w orginale jest tak że na dole na zderzaku są kierunki i stop , a u góry postojówki , cofania i przeciw mgielne a japońce mają takie górne w których są wszystkie
poka mi te z IC
w orginale jest tak że na dole na zderzaku są kierunki i stop , a u góry postojówki , cofania i przeciw mgielne a japońce mają takie górne w których są wszystkie
poka mi te z IC

Ostatnio na rajdzie zaczął mi mrugać kod 45 (Wyłącznik biegu jałowego lub obwód). Występuje delikatne przydławienie silnika podczas szybkiego wciśnięcia gazu z biegu jałowego.
Nie przeszkadza za bardzo, ale lubię mieć sprawnego Żółtasa, więc wypadałoby to nareperować :mrgreen:
Czy ten wyłącznik jest częścią zaworu regulacji biegu jałowego i trzeba będzie go wymienić, czy jest on gdzie indziej?
ps. mam silnik Vitary 1,6, 8v
Nie przeszkadza za bardzo, ale lubię mieć sprawnego Żółtasa, więc wypadałoby to nareperować :mrgreen:
Czy ten wyłącznik jest częścią zaworu regulacji biegu jałowego i trzeba będzie go wymienić, czy jest on gdzie indziej?
ps. mam silnik Vitary 1,6, 8v
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Potrzebuję dopasować dłuższy wąs przekładni kierowniczej do przekładni jimnego - co pasuje?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
\Dospawaj sobie co tam potrzebujesz, tylko studz powoli i bedzie gitPlacek^ pisze:Potrzebuję dopasować dłuższy wąs przekładni kierowniczej do przekładni jimnego - co pasuje?

sj 425 606468554
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jak by Ci podpasowały wąsy z K 160 to mam razem z przekładnią

Czy tylne światła mocowane w błotnikach w vitarze pasują z wersji 5d do 3d?
Aktualnie mam światła w zderzaku i mam już ich serdecznie dość, znalazłem tanią parkę na allegro z tym że gość pisze że to do 5d i stąd moje pytanie
pozdrawiam wszystkich
Aktualnie mam światła w zderzaku i mam już ich serdecznie dość, znalazłem tanią parkę na allegro z tym że gość pisze że to do 5d i stąd moje pytanie
pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam
Plush
GG: 12108
Vitara '91 1,6B Fedima 31/10.5/15
Plush
Czy pompa wspomagania do jimnego G13BB (SOHC) pasuje z M13A (DOHC)?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Czy jest jakiś sprytny sposób na demontaż linek hamulca ręcznego z blach kotwicznych przy moście? Suzuki Jimny 2001 rok bez ABS.
Jest tam taka stalowa "wąsata" opaska i jedyne co mi na razie przychodzi do głowy to jej siłowe rozpieprzenie...
Jest tam taka stalowa "wąsata" opaska i jedyne co mi na razie przychodzi do głowy to jej siłowe rozpieprzenie...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Różnią się drobiazgami, pasują zamiennie.Placek^ pisze:Czy pompa wspomagania do jimnego G13BB (SOHC) pasuje z M13A (DOHC)?
Salata123 pisze:Różnią się drobiazgami, pasują zamiennie.Placek^ pisze:Czy pompa wspomagania do jimnego G13BB (SOHC) pasuje z M13A (DOHC)?

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
A nie da się tych wąsów ścisnąć i wypchnąć opaski?KSikorski pisze:Czy jest jakiś sprytny sposób na demontaż linek hamulca ręcznego z blach kotwicznych przy moście? Suzuki Jimny 2001 rok bez ABS.
W vitarze też jest patent z wąsami, przy pomocy kombinerek, śrubokręta i paru zaklęć udało mi się to wyciągnąć bez zniszczeń.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Trochę zaklęć i udało się to wypchnąć... dziwny pomysł 

Jimny M16A
Czy sprzęgiełka z samuraia pasują plug`n`play do jimny?
Jimny M16A
Long i krótka ma takie same lampy ale...Plush pisze:Czy tylne światła mocowane w błotnikach w vitarze pasują z wersji 5d do 3d?
pozdrawiam wszystkich
Ale uważaj, bo co kraj, to inne wtyczki.
Jak dostaniesz lampy z Hiszpanii, to będą inne niż w Cami, inne niż w Geo inne też są chyba w Japonkach.
Jak masz Hiszpankę, to wsadzisz każdą wtyczkę, bo Hiszpanka ma je mniejsze.
A pozostałe nie wiem

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

czy ktoś orientuje się który impulsator będzie pasował do samuraja z linką kończącą się wpustem (nie gwintem) przy zegarach?
nie mam jak tego dziś zmierzyć

nie mam jak tego dziś zmierzyć

zmoty sprzedane, szukam cywilnego Y60
sylwester w górach
sylwester w górach
Dzięki susus1995, i tak będę przekładał wiązkę ze zderzaka więc sobie wtyczki zrobię takie jak mi będzie pasowało 

Pozdrawiam
Plush
Plush
Pytanie, czy baleno 1,6 na aparacie potrzebuje do pelnej mocy sygnalu predkosci
Jakos sie wolno na obroty wkreca, poza sygnalem predkosci bledow brak, podstawowe parametry, typu lambda, temperatura i podcisnienei w kolektorze w normie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
sj 425 606468554
KSikorski pisze:Czy sprzęgiełka z samuraia pasują plug`n`play do jimny?
Nie - trza dystansa uskutecznić:
http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/d ... d_610.html
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Bierzesz udział w konkursie "Ile osprzętu można zabrać z silnika, żeby jeszcze działał"?meenia pisze:Pytanie, czy baleno 1,6 na aparacie potrzebuje do pelnej mocy sygnalu predkosciJakos sie wolno na obroty wkreca, poza sygnalem predkosci bledow brak, podstawowe parametry, typu lambda, temperatura i podcisnienei w kolektorze w normie.
Pozdrawiam

Podłącz tam chociaż przerywacz od migaczy i zobacz czy coś się zmieni.
Albo podłącz tak jak ma być

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Twoje zdanie juz znamKostuch pisze:Bierzesz udział w konkursie "Ile osprzętu można zabrać z silnika, żeby jeszcze działał"?meenia pisze:Pytanie, czy baleno 1,6 na aparacie potrzebuje do pelnej mocy sygnalu predkosciJakos sie wolno na obroty wkreca, poza sygnalem predkosci bledow brak, podstawowe parametry, typu lambda, temperatura i podcisnienei w kolektorze w normie.
Pozdrawiam![]()
Albo podłącz tak jak ma być

Pozdro
sj 425 606468554
Jeśli to taka sama szesnastka 1,6 jak w Vitarze, to chyba nie. Bo z wypiętą linką prędkościomierza nie wyskakuje żaden check.meenia pisze:Twoje zdanie juz znamKostuch pisze:Bierzesz udział w konkursie "Ile osprzętu można zabrać z silnika, żeby jeszcze działał"?meenia pisze:Pytanie, czy baleno 1,6 na aparacie potrzebuje do pelnej mocy sygnalu predkosciJakos sie wolno na obroty wkreca, poza sygnalem predkosci bledow brak, podstawowe parametry, typu lambda, temperatura i podcisnienei w kolektorze w normie.
Pozdrawiam![]()
Albo podłącz tak jak ma byćchce dac sie wypowiedziec innym z takimi silnikami. Podpinalem sygnal z impulsatora metromierza i bez zmian.
Pozdro
Aczkolwiek na 100% ten sygnał jest wykorzystywany.
Jak po przełączeniu na gaz auto jedzie na biegu jałowym to dopóki prędkość nie będzie zero, to silnik nie podbija obrotów i jest w stanie pyrkać w okolicy 500

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->

Pytanie kolejne, czy wal korbowy z vitary pasuje do baleno
jesli tak to z jakiej
Baleno na aparacie zaplonowym.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
sj 425 606468554