Problem z rozruchem na ciepłym silniku
Moderator: Albert_N
Problem z rozruchem na ciepłym silniku
Cześć, jak w temacie.
nie potrafię do tego dojść już od X czasu, mianowicie na zimnym silniku rozrusznik kręcie poprawnie, a jak silnik się zagrzeje to rozrusznik ledwo kręci jakby był rozładowany aku. Po kilku "cyknięciach" kluczykiem trafiam w punkt kiedy zakręci normalnie.
ręce mi już opadają. Zregenerowałem rozrusznik, zmieniłem aku i zero zmian. Problem ten mam od długiego czasu, przed swap-em było to samo.Założyłem przekaźnik na stacyjce i przez jakiś czas było lepiej ale znowu to samo
Dodam jeszcze że ładowanie jest ok
Podeślijcie parę pomysłów może razem uda się to rozgryźć
Pozdr
nie potrafię do tego dojść już od X czasu, mianowicie na zimnym silniku rozrusznik kręcie poprawnie, a jak silnik się zagrzeje to rozrusznik ledwo kręci jakby był rozładowany aku. Po kilku "cyknięciach" kluczykiem trafiam w punkt kiedy zakręci normalnie.
ręce mi już opadają. Zregenerowałem rozrusznik, zmieniłem aku i zero zmian. Problem ten mam od długiego czasu, przed swap-em było to samo.Założyłem przekaźnik na stacyjce i przez jakiś czas było lepiej ale znowu to samo
Dodam jeszcze że ładowanie jest ok
Podeślijcie parę pomysłów może razem uda się to rozgryźć
Pozdr
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Re: Problem z rozruchem na ciepłym silniku
Miałem identyczny problem. Przyczyną były wyrobione panewki i ocieranie wirnika o cewki. I tylko gdy był rozgrzany. Wymieniłem cały rozrusznik i po problemie.
samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
Rozrusznik jest po regeneracji, a przewody masowe kupiłem wczoraj i przykręciłem od sr rozrusznika do ramy w miejscu śruby z poduszki i z poduszki silnika w miejsce gdzie był oryginalny f. Powietrza
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Daj masę do klemy. Zrób test i powódź czy jest inaczej. Tylko dobrze oczyść styki gdzie masę przekręcasz.
Tak zrobię ale masę z aku mam wkręcona w blok silnika
692121109 Kuba
692121109 Kuba
W innej marce takie skutki daje uwalony czujnik położenia wału korbowego - weryfikacja tylko przez podmianę na sprawny.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
może być jeszcze inny numer , nie wiem czy poprawnie to opiszę ''puchnie uzwojenie '' czy jakoś tak
przerabiałem to w ignisie ostatnio na zimno kręcił jak wściekły , na gorącym silnik ledwo ledwo , doszło do tego że zregenerowałem alternator
problem znowu się pojawił i sprawdzili rozrusznik , kupiłem ''nowy'' używany przełożyłem i problem znikł
przerabiałem to w ignisie ostatnio na zimno kręcił jak wściekły , na gorącym silnik ledwo ledwo , doszło do tego że zregenerowałem alternator
problem znowu się pojawił i sprawdzili rozrusznik , kupiłem ''nowy'' używany przełożyłem i problem znikł

Super parchatek Super y60