GV 3d dla myśliwego

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

himself

Kontaktowanie:

Re: GV 3d dla myśliwego

Post autor: himself » czw sie 13, 2015 4:30 pm

myśliwy też człowiek :D znam takich myśliwych którym ręki nie podam, a dał bym w mordę za pierwsze jego zdanie, znam też takich z którymi piję wódkę jak jest tylko okazja, zagrywając kabanosem z dzika. Nie można szufladować, tak samo jak offroadowców, czy ekologów.
Każdy człowiek jest inny i ma inne podejście do sprawy, czasem dobre czasem złe. Moim zdaniem i tak liczy się jednostka.

Co do żubra, ma się dobrze, niby dzięki myśliwym bo to dzięki nim populacja obecnie ma się znakomicie, podobnie jak z inną zwierzyną która próbują odbudować, jednak widły mają dwa końce, i właśnie ten drugi koniec jest wtedy gdy populacja jest już na tyle duża że myśliwym przychodzi na myśl, że można było by ją " zredukować " .

Pozdr
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw sie 13, 2015 4:55 pm

mysliwi powiadasz maja cos wspolnego z faktem odtworzenia zubra w najjasniejszej?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » czw sie 13, 2015 5:31 pm

druga strona i ani jednego postu w temacie. To forum ma jednak swój klimat :D

U nas mało popularne auto wśród mysliwych. Może dlatego, że lasy państwowe mają w dieslu i strasznie narzekają. Że drogie w utrzymaniu, że dużo pali i nie jedzie. Tyle mogę merytorycznie.

A mysliwi - jak w każdej grupie. Są w porządku i dbają o zwierzynę dokarmiając a sa i tacy co to myślą tylko jak się nachlać i strzelać. Nie róznią się jakoś szczególnie od innych grup. Myślę, że to duzo zalezy od koła i otoczenia - na co jest przyzwolenie a na co nie ma.

kozioU

Post autor: kozioU » czw sie 13, 2015 5:59 pm

bert pisze:mysliwi powiadasz maja cos wspolnego z faktem odtworzenia zubra w najjasniejszej?
No najpierw wytłukli żeby było co odtwarzać. :roll:

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw sie 13, 2015 9:22 pm

Kabal pisze:.............
we no jedź już w uj bo czacha zaczyna dymić :)21
z Wojtkiem jedziesz ??
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw sie 13, 2015 9:24 pm

bert pisze:mysliwi powiadasz maja cos wspolnego z faktem odtworzenia zubra w najjasniejszej?
no co ty :o krasnoludki tyrały
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw sie 13, 2015 9:55 pm

klucz13 pisze:
no co ty :o krasnoludki tyrały
wskaż no mi konkretnie co zrobili myśliwi jako myśliwi w kwestii żubra?
Nie neguję, że wśród osób zaangażowanych z różnych instytucii były i takie osoby które w prywatnym czasie są myśliwymi.
Cóż, wśród szachistów bywają i myśliwi ale to nie znaczy, ęe dzięki nim można pograć w szachy.
Być może się mylę ale chętnie zmienię stan wiedzy lub niewiedzy na stan faktycznej wiedzy.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw sie 13, 2015 10:00 pm

Zibi pisze:druga strona i ani jednego postu w temacie. To forum ma jednak swój klimat :D

U nas mało popularne auto wśród mysliwych. Może dlatego, że lasy państwowe mają w dieslu i strasznie narzekają. Że drogie w utrzymaniu, że dużo pali i nie jedzie. Tyle mogę merytorycznie.

A mysliwi - jak w każdej grupie. Są w porządku i dbają o zwierzynę dokarmiając a sa i tacy co to myślą tylko jak się nachlać i strzelać. Nie róznią się jakoś szczególnie od innych grup. Myślę, że to duzo zalezy od koła i otoczenia - na co jest przyzwolenie a na co nie ma.
widać ostracyzm w stosunku do tego towarzystwa idzie coraz dalej nawet wśród towarzystwa o-r. Jest jeszcze taka możliwość, że wspomnianym wózek to jakieś dziwne coś co nie jest uważane w towarzystwie o-r za warte uwagi :)21

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw sie 13, 2015 10:13 pm

klucz13 pisze:
Kabal pisze:.............
we no jedź już w uj bo czacha zaczyna dymić :)21
z Wojtkiem jedziesz ??
No wifi majo. Do rana jestem online :)21
Btw komu dymi, temu dymi;)
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw sie 13, 2015 11:21 pm

bert pisze:[
.
nie chce mi się pisać elaboratów jak już wszystko napisano i to nie jednokrotnie , wystarczy trochę poszukać to po raz a po dwa to myśliwi mają największy wkład w ochronę gatunków na które się polowało lub poluje z czysto partykularnych interesów :wink:

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt sie 14, 2015 2:24 am

klucz13 pisze:
bert pisze:[
.
nie chce mi się pisać elaboratów jak już wszystko napisano i to nie jednokrotnie , wystarczy trochę poszukać to po raz a po dwa to myśliwi mają największy wkład w ochronę gatunków na które się polowało lub poluje z czysto partykularnych interesów :wink:

Dawaj w punktach, bez elaboratów. rok/co/kto
Jaki wkład, bo nie finansowy, i nie naukowy, ze po paśnikach "siano" wożą, to być faktycznie bywa, ale nie oni jedni

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt sie 14, 2015 9:22 pm

bert pisze:
klucz13 pisze: nie chce mi się pisać elaboratów jak już wszystko napisano i to nie jednokrotnie , wystarczy trochę poszukać to po raz a po dwa to myśliwi mają największy wkład w ochronę gatunków na które się polowało lub poluje z czysto partykularnych interesów :wink:

Dawaj w punktach, bez elaboratów. rok/co/kto
Jaki wkład, bo nie finansowy, i nie naukowy, ze po paśnikach "siano" wożą, to być faktycznie bywa, ale nie oni jedni
Bert na miłość Boską nie zachowuj się jak królik z celofanu w torebce teściowej, jeżeli nie masz czasu albo umiejętności to za odpłatnością mogę przygotować bibliografię a za bardzo dużą nawet streszczenia poszczególnych monografii na temat żubra ,odbudowy jego populacji i reintrodrukcji :wink:
aaa zarówno Sztolzman jak i Szafer byli myśliwymi, Puchalski też , i tak dalej :wink:

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt sie 14, 2015 9:31 pm

jako osoby owszem, ale nie jako instytucje

Kluczu drogi, zabiegi "markietingowe" nic więcej.

Jeszcze raz, mysliwi wśród szachistów itd itd

a swoją drogą w dziób chcesz za porównanie? ;)
Bo się prosisz normalnie. Życie Ci zbrzydło czy co? Zbrzydło, to sam się wychuśtaj a nie szukaj kogoś kto Cie utłucze ;)

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt sie 14, 2015 10:12 pm

bert pisze:jako osoby owszem, ale nie jako instytucje

Bo się prosisz normalnie. Życie Ci zbrzydło czy co? Zbrzydło, to sam się wychuśtaj a nie szukaj kogoś kto Cie utłucze ;)
zwróć łaskawie uwagę że gdy zajeto się restutucją żubra, w Polsce nie było jednolitej organizacji łowieckiej , powstała jakieś 20 lat później i od początku zaieła się tym tematem , II wojna światowa zrobiła swoje a po niej były inne tematy ale żubr nie zszedł a daleki plan tak że obecnie mamy ponad 400 sztuk tylko w Białowierzy co jest masą krytyczną na terenie ich pobytu . Do tego w Pszczynie, Smardzewicach i Niepołomicach oraz kilku innych. Wyobrażasz sobie tonowe bydle całkowicie w warunkach wolnościowych łażących sobie po polach i lasach, drogach i autostradach :wink:

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt sie 14, 2015 10:40 pm

klucz13 pisze:
bert pisze:jako osoby owszem, ale nie jako instytucje

zwróć łaskawie uwagę że gdy zajeto się restutucją żubra, w Polsce nie było jednolitej organizacji łowieckiej , powstała jakieś 20 lat później i od początku zaieła się tym tematem , II wojna światowa zrobiła swoje a po niej były inne tematy ale żubr nie zszedł a daleki plan tak że obecnie mamy ponad 400 sztuk tylko w Białowierzy co jest masą krytyczną na terenie ich pobytu . Do tego w Pszczynie, Smardzewicach i Niepołomicach oraz kilku innych. Wyobrażasz sobie tonowe bydle całkowicie w warunkach wolnościowych łażących sobie po polach i lasach, drogach i autostradach :wink:
a na co mi wyobraźnia, poza autostradami wszystko tu to mam. Jak byś nie wiedział to mamy tu całkiem spore stadko i wiesz co... mysliwi nic wspólnego z tym nie maja.
Przedwojnie zostaw w spokoju, zacznij od czasów kiedy była już ta jednolita organizacja i wskaż co ta ORGANIZACJA dokonała/sfinansowała/zbadała.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt sie 14, 2015 11:18 pm

bert pisze:
a na co mi wyobraźnia, poza autostradami wszystko tu to mam. Jak byś nie wiedział to mamy tu całkiem spore stadko i wiesz co... mysliwi nic wspólnego z tym nie maja.
Przedwojnie zostaw w spokoju, zacznij od czasów kiedy była już ta jednolita organizacja i wskaż co ta ORGANIZACJA dokonała/sfinansowała/zbadała.
z tego co pamiętam około 20 sztuk rozrzucone,pilnowane na wyznaczonych terenach, zapłaciła chujnia jakieś chore pieniądze gdzie jak 2x2 przycięto parę zeta a bodajże jesienią zeszłego roku jakiś niemiec na dewizowym zastrzelił jednego . A kto pilnuje zeby nie robiły szkód , krasnale ??

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob sie 15, 2015 12:21 am

klucz13 pisze:
bert pisze:
z tego co pamiętam około 20 sztuk rozrzucone,pilnowane na wyznaczonych terenach, zapłaciła chujnia jakieś chore pieniądze gdzie jak 2x2 przycięto parę zeta a bodajże jesienią zeszłego roku jakiś niemiec na dewizowym zastrzelił jednego . A kto pilnuje zeby nie robiły szkód , krasnale ??
no to źle pamiętasz a raczej zwyczajnie nie wiesz. Więcej znacznie i nie żadnych wyznaczonych terenach.
A teraz opowiedz mi, jak to ci myśliwi pilnują: pilnuje zeby nie robiły szkód , krasnale
. Serio pytam jak oni pilnują, bo przyjmuję, że sugerujesz nam tu, że robią to myśliwi. Więc fizycznie jak?

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » sob sie 15, 2015 1:25 pm

Zibi pisze:druga strona i ani jednego postu w temacie. To forum ma jednak swój klimat :D
Jeżeli założyciel wątku tu jeszcze zajrzy ( co wcale nie jest takie pewne ) to jestem ciekawy dlaczego ten samochód bądź co bądź do lasu, błota i takie tam musi mieć max 5 wiosen ?
Patrol Patrolowi Patrolem

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob sie 15, 2015 9:07 pm

bert pisze:
klucz13 pisze:
bert pisze:
no to źle pamiętasz a raczej zwyczajnie nie wiesz. Więcej znacznie i nie żadnych wyznaczonych terenach.
A teraz opowiedz mi, jak to ci myśliwi pilnują: pilnuje zeby nie robiły szkód , krasnale
. Serio pytam jak oni pilnują, bo przyjmuję, że sugerujesz nam tu, że robią to myśliwi. Więc fizycznie jak?
Bert lata mi to, bo i tak nie dojdziemy do wspólnego zdania, a nie mam zamiaru doktoryzować się z żubra szczególnie na Twoim zadupiu , moja wiedza na ten temat jest większa niż przeciętna, choć chaotyczna i nieuporządkowana. To mi wystarcza aż na to i najczęściej pochodzi od ludzi zajmujących tym zawodowo lub pasjonatami. Jeżeli Ty jako Bert lub konkretny ktoś inny z imienia i nazwiska zrobił byś to z własnych funduszy to pełny szacun i nawet bym przyklęknął, ale to kolejna zabawa za chunijny szmal , bo pierwsza za prl-owski licho tam wyszła.Proszę napisz mi głupiemu po kichuj żubr w zachodnio pomorskim , bo jeżeli tam występował naturalnie, podkreślam - jeżeli- ! co jest bardzo wątpliwe na zachód od wisły, to było ładnych parę setek lat nazad i również dobrze można by przeflancować antylopę kudu z takim samym skutkiem a może za mniejszy szmal, co też było by atrakcją turystyczną, a jeszcze większą wskrzesić mamuta. Na pytanie czy zastrzelił bym ostatniego żubra odpowiem : Jeżeli był by to naprawdę ostatni, zrobił bym to z największą przyjemnością

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz sie 16, 2015 12:02 am

nie zmieniaj tematu

edyta: na marginesie, żubry były tu zanim najjaśniejsza stała się (gorszą bo gorszą ale częścią) częścią ujnii

MariuszG
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MariuszG » pn sie 17, 2015 11:17 am

Własnie zaglądam. Pomijając dyskusję na temat sensu istnienia myślistwa, to z tematu prawie nic nie da się wycisnąć.

Dlaczego LP narzeka na diesle? Co im się psuje? Osobiście wolałbym wersję z 2,4 benzyna.

Dlaczego max. 5 lat? Przeważnie (!) młodsze się mniej psuje. Ja się nie fascynuje autami tylko potrzebuję coś użytkowego. Spędzanie przy aucie i z mechanikami całych dni jest dla mnie stratą czasu.
Kiedyś L200, teraz LC150 a za chwilę może GV 3d.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sie 17, 2015 10:39 pm

MariuszG pisze:Własnie zaglądam. Pomijając dyskusję na temat sensu istnienia myślistwa, to z tematu prawie nic nie da się wycisnąć.

Dlaczego LP narzeka na diesle? Co im się psuje? Osobiście wolałbym wersję z 2,4 benzyna.

Dlaczego max. 5 lat? Przeważnie (!) młodsze się mniej psuje. Ja się nie fascynuje autami tylko potrzebuję coś użytkowego. Spędzanie przy aucie i z mechanikami całych dni jest dla mnie stratą czasu.
jak tylko na polowania to pikap i najlepiej póltora kabiny

MariuszG
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MariuszG » śr sie 19, 2015 9:22 am

Miałem L200. Było super ale na moje potrzeby za duże. Trudno tym zawrócić na leśnej drodze i przecisnąć gdzieniegdzie. GV 3d to bardzo przemyślany wybór ale może coś podobnego (marzyłby mi się MB G 3d ale ta kasa...; Patrol GR 3d ale te roczniki...; Pajero 3d-to jest pewna opcja; LC 3d ale dość drogo, chociaż mam już LC 150 5d).

Na co powinienem uważać kupując akurat GV 3d max 5 letnie?
Kiedyś L200, teraz LC150 a za chwilę może GV 3d.

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr sie 19, 2015 9:43 am

2,4 to chyba najlepszy silnik w tym samochodzie choć też nie bez wad. spalanie około 12 litrów ale w dalszym ciagu nie ma nadmiaru mocy. Do spokojnej jazdy bez szaleństw jest idealnie.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr sie 19, 2015 4:01 pm

[quote="klucz13"]... i również dobrze można by przeflancować antylopę kudu z takim samym skutkiem a może za mniejszy szmal, co też było by atrakcją turystyczną,[/quote]
Kulinarną! Drugie po wołowinie wagyu najlepsze mięso jakie jadłem.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”