chciałbym zacząc przygodę z off-road

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

sokół wędrowny

Re: chciałbym zacząc przygodę z off-road

Post autor: sokół wędrowny » sob paź 08, 2016 10:14 pm

Marcingalloper pisze:Jedźcie w teren, choćby na lowelkach.
:)21
Wiesz Marcin to jest tak. Osobiście szanuję wszystkich, którzy ewidentnie nie pokazali swoim postępowaniem, że absolutnie na to nie zasługują ... Jak zalogowałem się na to forum te 3 lata temu i próbowałem zasięgnąć info o Parchu to mi właśnie sympatyczny Kabalek jako jedyny zafundował link do wpada itd. Nic to niech mu będzie, może byłem zbyt natarczywy jak to nowy może co ... mówi się trudno. Jeszcze bardziej wczułem się w specyfikę forum i jakoś specjalnego błędu nie znalazłem w swoim postępowaniu. Teraz po tych trzech latach wracam bo znowu mam to samo czyli zastanawiam się co nabyć. Pytałem m.in. o silnik 3,5 w Pajero bo szukajaka działa gorzej niż źle - szukam czytam, staram się nie przeszkadzać ... oczywiście tam kolegi nie było, żeby coś podpowiedzieć a skąd mam wiedzieć, jak nigdy takiego motoru nie miałem ?. Osobiście stoję na stanowisku, że nikomu nie ubliżyłem ani nie opowiadam głupot. Tam gdzie są wątki typowo techniczne i nie czuję się wystarczająco zorientowany nie zabieram głosu i tyle. Gdzie indziej można sobie pogadać, pożartować czy coś podpowiedzieć i nie wymaga to szczegółowiej wiedzy z zakresu powiedzmy mechaniki. Sami piszecie w wątku o pożegnaniach, że forum ubożeje itd. a jak się ktoś próbuje z Wami trochę zintegrować w inteligentny i kulturalny sposób doceniając specyficzny rodzaj poczucia humoru tu panujący, to zawsze się Kabal znajdzie, który się obrusza nawet na zwrot kolego ... to trochę poniżej poziomu moim zdaniem i nie mam ani żalu ani tym bardziej poczucia, że zrobiłem cokolwiek nie tak ...
Sebastian pyta się ogólnie KOLEDZY i jakoś nikt mu uwagi nie zwraca ... wiem, że jest z Wami dłużej i co z tego ? Wszyscy chyba tworzymy tu rodzaj społeczności o pewnych zainteresowaniach ? Tak czy nie ? Czy szacunek do siebie nawzajem nie jest już trendy ?? Odpowiedziałem czując się właśnie kolegą Sebastiana źle zrobiłem ?? Zresztą ten akurat temat to jeden wielki kasztan :-) z mojej strony chętnie się gdzieś z KOLEGĄ Kabalem bryknę :-) tylko muszę jakąś furę zanabyć bo właśnie sprzedałem poprzednią.To tyle w telegraficznym skrócie a reasumując jak na prawdę kiedykolwiek gdziekolwiek jakkolwiek stwierdzę ewidentną i absolutną bzdurę to proszę mi to podlinkować ... Przypominam, że pewien wątek do testowania już nie istnieje :-)
Patrol Patrolowi Patrolem

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » sob paź 08, 2016 10:15 pm

Kabal pisze: Jesteś taki.... z internetu :wink:
Tu akurat się mylisz :-)

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » sob paź 08, 2016 11:36 pm

Ja to tam się nie znam.

PS: jeszcze będą groźny na PW, nie chodzi mi o Kabala bo wiem że fason trzyma, ale są tu tacy :lol: . Do mnie pisali :)21 .

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » ndz paź 09, 2016 2:00 pm

Luz pośladów. Nie zrozumiał, to nie zrozumie. Dla mnie EOT. Zapomniałem, że już leszczowi próbowałem tłumaczyć. Tylu ich się przewinęło... Nic to. Stadko ignorowanych powiększyć i znowu spokój na jakiś czas :wink:
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pn paź 10, 2016 11:09 am

Marcingalloper pisze:Ja to tam się nie znam.

PS: jeszcze będą groźny na PW, nie chodzi mi o Kabala bo wiem że fason trzyma, ale są tu tacy :lol: . Do mnie pisali :)21 .
Mówisz fason trzyma i wymyśla od leszczy ludziom, których na oczy nie widział ? Cóż może to taki fason off road a wydawało mi się, że to właśnie środowisko wzajemnie się wspierające, życzliwe itd. Widać wszędzie są wyjątki i nic się z tym nie zrobi. Jeżeli nie podejrzewasz o jakieś żałosne groźby Kabala czyli co mnie ? Zapewniam Cię Kolego ( czy i Ty się obrazisz ), że jestem daleki i na pewno do takiego poziomu bym się nie zniżył. Wystarczy mi, że zawodnik wymięka jak ma podać cokolwiek sensownego i merytorycznego dotyczącego moich wypowiedzi ... reszta jest milczeniem.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn paź 10, 2016 11:28 am

Mnie już ciskano od różnych, ciskam też ja i mam wyebane :)21 .
Dawał Ci @Kabal od ujów i innych na PW i że jak Cię spotka to zęby wyjebie ?? , bo uwierz mi że jeszcze trafisz na takich :)21 .
Albo trza przywyknąć, albo zwinąć się w liścia i zrobić breksit z foruma :lol: .
To specyficzne towarzystwo w większości wożące się w starych, zardzewiałych, ledwie zipiących i ciągle się psujących samochodach kiedyś nazywanymi terenówkami, a teraz ulepami i pomnikami. Te samochody często się psują, strasznie rdzewieją i wymagają ciągłych nakładów pracy i kasy co mocno irytuje ich właścicieli czyli użytkowników tego zacnego foruma - stąd i ten częsty kąśliwy ton wypowiedzi :)21 .

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pn paź 10, 2016 11:59 am

Marcingalloper pisze:Mnie już ciskano od różnych, ciskam też ja i mam wyebane :)21 .
Nie no spoko tylko nie rozumiem skąd tyle agresji w takim Kabalu np. Nic mu konkretnie nie zrobiłem ani nie napisałem żadnych bzdur jak na razie a przynajmniej mam takową nadzieję. Owszem dopiero 3 lata miałem kluczyki od 4 x 4 ( takim zupełnym " leszczem " to już chyba nie jestem bo przynajmniej wiem czego mi brakowało w furze a czego np. nie ) a nie buduję zmot ale chyba tu nie wszyscy są aż tacy do przodu. Tak jak napisałem nie zabieram głosu tam gdzie nie powinienem, żeby właśnie kogoś w błąd nie wprowadzić. Dlaczego z Tobą można pogadać, pożartować a tamten jest taki napięty ?? No Kabal daj spokój chłopie przecież nie o to chodzi :-) Kurde najlepiej spotkać się gdzieś na trasie czy imprezie i bynajmniej nie po to, żeby sobie zęby liczyć tylko pogadać czy browarka zrobić :-) Jeżeli o mnie chodzi nawet jak masz na tylnej szybie napisane Jestem KABAL i nie lubię sokoła to jak coś Ci klęknie i będziesz machał ja na pewno zatrzymam się i pomogę bo tak uważam i bez żadnej urazy KOLEGO :-)

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn paź 10, 2016 12:20 pm

sokół wędrowny pisze:]Dlaczego z Tobą można pogadać, pożartować ....
Bo:

- samochód się jeszcze nie psuje i mocno nie rdzewieje
- jeżdżę co tydzień się wyhasać w teren

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » śr paź 12, 2016 4:51 pm

sokół wędrowny pisze: (...) ... W ogóle sam pomysł kupna terenówki za 3 koła jest jak to się mówi ciekawy. Oczywiście zawsze ktoś poda przykład potwierdzający regułę i o to chodzi, żeby wszystko nie dało się przewidzieć bo by strasznie nudno było :-)
Cuda się zdarzają.
Codziennie jak wyjrzę z księgarni to widzę Grand Vitarę z wieśniackim tuningiem zrobionym przez właściciela.
Kupił tę że Vitarę za 1,500zł + stara Oka malowana wałkiem. Wartość tej Oki to wartość złomu była.
Licząc po złotówce za kilogram, 800zł +- :)21 .
Vitara jak wyglądała nieźle 4-5 lat temu, tak i by wyglądała dziś nieźle. Gdyby nie tuning zrobiony właściciela :)15 . Gość ma koło 90tki aczkolwiek rześko wygląda. Jak będzie zbywał to może nawet kupię by zakatować gdzieś tam.
Z TYM co on zrobił NIKT normalny nie kupi ... :)21 :)17

Kabal ... zachowuj się ... !!
Ostatnio zmieniony śr paź 12, 2016 4:58 pm przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr paź 12, 2016 4:56 pm

Fotki daj!

Smiechu nigdy za duzo.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » czw paź 13, 2016 1:34 pm