Si Sinior. 1.9D wolnossący gnojopęd z Renaulta. Fabryczny wypust, ostatnie miesiące produkcji samuraja w Hiszpanii, 2003 rok, 45 kkm nalotu.
Takie tam z konserwacji ;-)
Moderator: Albert_N
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Re: Takie tam z konserwacji ;-)
Można uturbićjarekstryszawa pisze: ↑ndz sie 11, 2019 6:06 amSi Sinior. 1.9D wolnossący gnojopęd z Renaulta. Fabryczny wypust, ostatnie miesiące produkcji samuraja w Hiszpanii, 2003 rok, 45 kkm nalotu.

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Ano
Póki co zrobiłem swap z pompy EPIC na mechaniczną Bosch- jedyne napięcie jakie potrzebuje to plus do zaworka...

Póki co zrobiłem swap z pompy EPIC na mechaniczną Bosch- jedyne napięcie jakie potrzebuje to plus do zaworka...
Dobry krok
Ciekaw jestem na ile pasują tam silniki z osobówek, bo można je za grosze dostać, a 110KM z nich wykręcić na pompie boscha nie problem
Go hard or go home
Ciekaw jestem na ile pasują tam silniki z osobówek, bo można je za grosze dostać, a 110KM z nich wykręcić na pompie boscha nie problem
Go hard or go home

Nie pasują mniej więcej tak samo jak i to badziewie zamontowane przez santana motor
Nawet xud9 lepiej pasował do samuraia i da się go w miarę prosto podkręcić, zamiana silnika psa na renault, to był jednak downgrade
Nie ma jak mocniejsza benzyna w samuraiu.

Nawet xud9 lepiej pasował do samuraia i da się go w miarę prosto podkręcić, zamiana silnika psa na renault, to był jednak downgrade

Nie ma jak mocniejsza benzyna w samuraiu.
To w samim nie ma xud9?
"Popsuć"..
Nie trzymam się ortodoksyjnie fabrycznych rozwiązań
Nie trzymam się ortodoksyjnie fabrycznych rozwiązań
Zdecydowanie popsuć, wpakowanie na ryj lekkiego auta ciężkiego klekota to wybitnie zajebisty pomysł.
Xud9 było w starszych rocznikach, schyłkowe miały 1,9 n/a od renault.
Do samuraia to się pakuje 1,6 16v od baleno/vitary/grand vitary i robi robotę, a przy okazji nie zamienia fury w spławik.
Xud9 było w starszych rocznikach, schyłkowe miały 1,9 n/a od renault.
Do samuraia to się pakuje 1,6 16v od baleno/vitary/grand vitary i robi robotę, a przy okazji nie zamienia fury w spławik.
- Misiek Cypr
-
Uturbianie diesla w samuraju bez zmiany przełożeń jest jak podciranie dupy szkłem. Na UJ mocniejszy, jak będzie wyło tak samo w aucie które służy do obsługi gospodarstwa rolnego?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044