Vitara 2.0 V6

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

saborp
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Vitara 2.0 V6

Post autor: saborp » pn lut 19, 2007 9:55 pm

Witam wszystkich kupiłem Suzuki Vitare 2.0 V6 z 1995r
W aucie jest zamontowany centralny zamek. Chciałbym podłaczyc sterowanie centralnym z pilota ale nie wiem w ktorym miejscu znajduje sie oryginalny moduł centralnego zamka. Za wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
mdeja

Post autor: mdeja » śr lut 21, 2007 10:43 am

Witam kolejnego z Longiem V6. Kiedyś myślałem o tym samym ruchy co Ty ale chciałem to zrobić przez śpeca. Odpuściłem sobie bo 400zł wolałem wydać na niekończące sie przebudowy jamnika
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT

kozioU

Post autor: kozioU » śr lut 21, 2007 12:09 pm

Witaj w rodzinie :wink:

W temacie zamka to miałem ostatnio przygodę.
Był konkretny mróz, odpalilem auto i zacząłem odśnieżać, a tu cyk! samochód sam się zamknął :lol: I tak sobie stał zamknięty z włączonym silnikiem. Dobrze, że mam zapasowy kluczyk. :)21

aa i nie wiem gdzie jest ten moduł centralnego - dopóki jakoś działa to nie chcę wiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
mdeja

Post autor: mdeja » śr lut 21, 2007 12:44 pm

kozioU pisze:Witaj w rodzinie :wink:

W temacie zamka to miałem ostatnio przygodę.
Był konkretny mróz, odpalilem auto i zacząłem odśnieżać, a tu cyk! samochód sam się zamknął :lol: I tak sobie stał zamknięty z włączonym silnikiem. Dobrze, że mam zapasowy kluczyk. :)21

aa i nie wiem gdzie jest ten moduł centralnego - dopóki jakoś działa to nie chcę wiedzieć :wink:
Tak sie dzieje na mrozach jak masz troche wyrobiony bębenek zamka - i sie krązki zamka nierówno ustawiają. Też tak mam
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT

bomul
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bomul » śr lut 21, 2007 6:46 pm

Ja mój zamek oszczędzam /mój - to ten od kierowcy/;
Jak wszyscy wysiądą i pozamykają drzwi to ja zamykam wszystko centralnym w moich drzwiach i zatrzaskuję auto trzymając uchylaną klamkę, Jest bardzo praktyczne, bo trwa dużo szybciej niż zamykanie kluczykiem.
Oczywiście trzeba pamiętać aby nie zatrzasnąć kluczyków w środku.
terrano 2,7 II long była Vitara 1,6 16v long

kasumi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kasumi » śr lut 21, 2007 9:46 pm

bomul pisze: Jak wszyscy wysiądą i pozamykają drzwi to ja zamykam wszystko centralnym w moich drzwiach i zatrzaskuję auto trzymając uchylaną klamkę, Jest bardzo praktyczne, bo trwa dużo szybciej niż zamykanie kluczykiem.
Oczywiście trzeba pamiętać aby nie zatrzasnąć kluczyków w środku.
Szczerze odradzam zakodowanie sobie tej czynności jako odruchowej przy zamykaniu auta...chyba z 5 razy zatrzasnąłem sobie kluczyki...zagadany z kimś lub rozmawiając przez telefon:)....Zamykam już kluczykiem:)

mm25mys
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mm25mys » śr lut 21, 2007 11:03 pm

Otwieraj i zamykaj na zmianę i szukaj gdzie przekaźnik tyka . Możesz się wpiąć centralką przez zasterowanie przekaźnika.
I o co w tym wszystkim chodzi?
tel 518-554-198

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”