Vitara 2.0 V6
Moderator: Albert_N
Vitara 2.0 V6
Witam wszystkich kupiłem Suzuki Vitare 2.0 V6 z 1995r
W aucie jest zamontowany centralny zamek. Chciałbym podłaczyc sterowanie centralnym z pilota ale nie wiem w ktorym miejscu znajduje sie oryginalny moduł centralnego zamka. Za wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam
W aucie jest zamontowany centralny zamek. Chciałbym podłaczyc sterowanie centralnym z pilota ale nie wiem w ktorym miejscu znajduje sie oryginalny moduł centralnego zamka. Za wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam
Witaj w rodzinie
W temacie zamka to miałem ostatnio przygodę.
Był konkretny mróz, odpalilem auto i zacząłem odśnieżać, a tu cyk! samochód sam się zamknął
I tak sobie stał zamknięty z włączonym silnikiem. Dobrze, że mam zapasowy kluczyk. 
aa i nie wiem gdzie jest ten moduł centralnego - dopóki jakoś działa to nie chcę wiedzieć

Był konkretny mróz, odpalilem auto i zacząłem odśnieżać, a tu cyk! samochód sam się zamknął

aa i nie wiem gdzie jest ten moduł centralnego - dopóki jakoś działa to nie chcę wiedzieć

Tak sie dzieje na mrozach jak masz troche wyrobiony bębenek zamka - i sie krązki zamka nierówno ustawiają. Też tak mamkozioU pisze:Witaj w rodzinie![]()
Był konkretny mróz, odpalilem auto i zacząłem odśnieżać, a tu cyk! samochód sam się zamknąłI tak sobie stał zamknięty z włączonym silnikiem. Dobrze, że mam zapasowy kluczyk.
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
Ja mój zamek oszczędzam /mój - to ten od kierowcy/;
Jak wszyscy wysiądą i pozamykają drzwi to ja zamykam wszystko centralnym w moich drzwiach i zatrzaskuję auto trzymając uchylaną klamkę, Jest bardzo praktyczne, bo trwa dużo szybciej niż zamykanie kluczykiem.
Oczywiście trzeba pamiętać aby nie zatrzasnąć kluczyków w środku.
Jak wszyscy wysiądą i pozamykają drzwi to ja zamykam wszystko centralnym w moich drzwiach i zatrzaskuję auto trzymając uchylaną klamkę, Jest bardzo praktyczne, bo trwa dużo szybciej niż zamykanie kluczykiem.
terrano 2,7 II long była Vitara 1,6 16v long
Szczerze odradzam zakodowanie sobie tej czynności jako odruchowej przy zamykaniu auta...chyba z 5 razy zatrzasnąłem sobie kluczyki...zagadany z kimś lub rozmawiając przez telefon:)....Zamykam już kluczykiem:)bomul pisze: Jak wszyscy wysiądą i pozamykają drzwi to ja zamykam wszystko centralnym w moich drzwiach i zatrzaskuję auto trzymając uchylaną klamkę, Jest bardzo praktyczne, bo trwa dużo szybciej niż zamykanie kluczykiem.