X-90 Pierwsze doznania
Moderator: Albert_N
- michal_cobra
-

Najgorsze, że jedni i drudzy mają rację.
Taniej jest wymienić i jeszcze stary na jakieś tam części trzymać, ale...
nie wiesz jaki złom kupujesz, aż pojeździsz. To trochę za późno

Zezłomowałem kiedyś silnik w Passacie Syncro i kupiłem ze szrotu. Wyszło tanio i chodził prawie całkiem elegancko.
SJ 1.3i '90 KAM+OME+windy do pocięcia
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
- Flame_76
- jestem tu nowy...
X90 pisze:Ludzie sprzedają vitary na części. Podjedź z kimś kumatym, niech sprawdzi ciśnienie sprężania, obejrzy całość, i jak będzie ok - bierzNo i celuj w 2.0 - pod skrzynię pasuje a z autka gokart wyjdzie
![]()
Werdykt zapadł - REANIMACJA będzie! Przynajmniej będzie wiadomo co potem taki silnik sobą przedstawia.
Czy taniej nowy? NO, nie wiem. Silnik 1500zeta żeby to jako-takie było...pojeździć tu i tam, pooglądać, posprawdzać, wiadomo, że czasem i 300-500km w jedną stronę trzeba zrobić - 400-500zeta na paliwko to już 2000zł, potem to-to przytaszczyć do warsztatu i dokonać transplantacji - 500-1000zł. No i co? Gwarancja rozruchowa a potem to już tylko modlitwa zostaje. A tak, koszt może odrobinkę większy, ale czy warto oszczędzać na świętym spokoju? Nie za bardzo.
W poniedziałek się zacznie. Nie wykluczone, ze i tak na wymianie się skończy, jeśli okaże się, że naprawa będzie bez sensu. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki za moją u-foczkę

Jakiś czas temu zrezygnowałam z GG na rzecz Skype.... Jakiś czas temu też zrezygnowałam z randek...na rzecz ślubnego...hahahaha...ale dzięki, to bardzo sympatyczne.X90 pisze:P.S. Zapraszam na chat - randkę na GG z numerem 9282795![]()
Jakiś czas temu zrezygnowałam z GG na rzecz Skype.... Jakiś czas temu też zrezygnowałam z randek...na rzecz ślubnego...hahahaha...ale dzięki, to bardzo sympatyczne.

Ognista, nie o kontakty damsko-męskie chodzi - to była chęć przekazania kilku ważnych doświadczeń związanych z X90 i opcjami jego motania pod teren

POZDRO

"Pisarz miłości mówią mi..."
- Michał_1989
Teraz to ja padłemX90 pisze:Jakiś czas temu zrezygnowałam z GG na rzecz Skype.... Jakiś czas temu też zrezygnowałam z randek...na rzecz ślubnego...hahahaha...ale dzięki, to bardzo sympatyczne.![]()
PADŁEM
![]()
Ognista, nie o kontakty damsko-męskie chodzi...
POZDRO

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

Ognista, pozostaje jeszcze zadać sobie pytanie co z reszta auta, skoro poprzedniemu właścicielowi udało sie zajechać G16B po trochę ponad 100k km
Zrób porządny przegląd, bo może lepiej niż w remont silnika zainwestować w dobry wosk koloryzujący i wyróżnione ogłoszenie w OTOMOTO
Bo remontować to się opłaca Czapajewa, a nie zajeżdżone X90.

Zrób porządny przegląd, bo może lepiej niż w remont silnika zainwestować w dobry wosk koloryzujący i wyróżnione ogłoszenie w OTOMOTO

"Pisarz miłości mówią mi..."
- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
Gokart nie gokart - jak Vaiker mu założył 30 cali mt to już nie taki gokart ten 2.0 16v. No chyba ze przełożenia dłubnieX90 pisze:Ludzie sprzedają vitary na części. Podjedź z kimś kumatym, niech sprawdzi ciśnienie sprężania, obejrzy całość, i jak będzie ok - bierzNo i celuj w 2.0 - pod skrzynię pasuje a z autka gokart wyjdzie
![]()
P.S. Zapraszam na chat - randkę na GG z numerem 9282795![]()
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
To niby logiczne rozumowanie ale nie do końca. Ja widziałem Longa V6 ze zdrowiutka budą i zawieszeniem, z przebiegiem ok 93 tysie i z zatartym silniczkiem H20A czyli 2.0 V6. Da sie? Da sie. Wyremontowali go moi kumple z lasu i chodzi jak ta lala..... Tyle ze nie wiem jakim cudem sprowadzali nowe talie z ASO suzuki z austriiX90 pisze:Ognista, pozostaje jeszcze zadać sobie pytanie co z reszta auta, skoro poprzedniemu właścicielowi udało sie zajechać G16B po trochę ponad 100k km![]()
Zrób porządny przegląd, bo może lepiej niż w remont silnika zainwestować w dobry wosk koloryzujący i wyróżnione ogłoszenie w OTOMOTO![]()
![]()
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT