Wymiana pompy paliwa w Vitarze
Moderator: Albert_N
Wymiana pompy paliwa w Vitarze
Witam!
Mam pytanie czy duży kłopot jest z wymianą pompy paliwa w Vitarze 1.6 8V? Głównie chodzi mi oto, czy trzeba dużo rozbierać, czy jest może jakieś inne dojście bez zbędnego grzebania. Z góry dzięki za odpowiedź!
Mam pytanie czy duży kłopot jest z wymianą pompy paliwa w Vitarze 1.6 8V? Głównie chodzi mi oto, czy trzeba dużo rozbierać, czy jest może jakieś inne dojście bez zbędnego grzebania. Z góry dzięki za odpowiedź!
Żle słyszałeś, klapki brak.
Czeka Cie demontaz zbiornika, operacja nie jest trudna pod warunkiem małej korozji całości.
Najgorzej bedzie wykręcic dekiel pompy ze zbiornika. Prawdopodobnie gniazda śrub beda skorodowane i czeka Cie rozwiercanie lub inny sposób na wykręcenie tych śrub.
Pózniej Masz już górki, wyjmujesz przeszczepiasz nowa, nowe sruby 5 najlepiej w ocynku i na klucz.
Jeśli zjedziesz gwinty w zbiorniku to zbieraj na inny
Czeka Cie demontaz zbiornika, operacja nie jest trudna pod warunkiem małej korozji całości.
Najgorzej bedzie wykręcic dekiel pompy ze zbiornika. Prawdopodobnie gniazda śrub beda skorodowane i czeka Cie rozwiercanie lub inny sposób na wykręcenie tych śrub.
Pózniej Masz już górki, wyjmujesz przeszczepiasz nowa, nowe sruby 5 najlepiej w ocynku i na klucz.
Jeśli zjedziesz gwinty w zbiorniku to zbieraj na inny

Lepiej pózno niz wcale
[quote="hadek
Nie pij tyle, ja mam podobnie i widze klapke, tylną
[/quote]
Kurna!
Po pierwsze uprzedziłeś mój poprzedni post o równą minutę
a teraz jeszcze mnie od alkoholików wyzywasz! No to ci powiem tylne klapki to
ja czasem nawet dwie widzę! A jak założę hard top to nawet cztery!
No! A w Oławie dosyć często bywam to sobie uważaj żebyś też kiedyś kilku nie zobaczył
Nie pij tyle, ja mam podobnie i widze klapke, tylną

Kurna!
Po pierwsze uprzedziłeś mój poprzedni post o równą minutę

ja czasem nawet dwie widzę! A jak założę hard top to nawet cztery!

No! A w Oławie dosyć często bywam to sobie uważaj żebyś też kiedyś kilku nie zobaczył

A co Ci da mój nr rejestracyjny? W Oławie Vitką niestety raczej nie bywam. Za daleko biorąc pod uwagę A4, którą plaskaczem w 2h melduję się we Wrocku.hadek pisze:To dawaj numer rejestracyjny a zostaniesz na dłużej i mnóstwo klapek bedziemy widziec przez ten czas
Ale klapki możemy oczywiście pooglądać

Nie wiem jak w wiertarach ale samuraj nie posiada korka spustowego baku, w 410 zainstalowano takowy ponoć, i jest kłopot jak paliwa do pełna a trzeba zbiornik wyjać.
Jak jestesmy przy zbiornikach paliwa to od czego moze pasowaj rura idaca od wlewu paliwa do zbiornika w samim. Bo staroć ją dopada i niedługo trzasnie chciałbym na zapas mieć kupioną.
Jak jestesmy przy zbiornikach paliwa to od czego moze pasowaj rura idaca od wlewu paliwa do zbiornika w samim. Bo staroć ją dopada i niedługo trzasnie chciałbym na zapas mieć kupioną.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
Ja po pierwszej koniecznosci zdjecia baku w Vitarze z powodu motania tylnego zderzaka, natychmiast zastapilem wewnetrzna pompe smokiem z baku od T4 i pompa zewnetrzna przed zbiornikiem. Teraz slysze pompe. Dzialania z bakiem sa dosyc uciazliwe
a juz wylanie z niego syfu to dopiero zabawa 

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?