silnik-składak vitary v8 z sj413
Moderator: Albert_N
- bonkey
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
silnik-składak vitary v8 z sj413
Czołem,
Mam dostęp do bloku silnika vitary 8v i w zasadzie jeżdżący dobrze motor w sj413 ("w zasadzie" znaczy, że co średnio 500km leję literek oleju). Zastanawiam się, czy to można razem pożenić, może ktoś już przerabiał już temat takiego składaka?
Chciałbym, żeby jak najwięcej z sj-tki zostało, wymieniłbym blok, poszukał tłoki, flanszę na skrzynię, większe sprzęgła (chyba np. w 16v były 215-tki?) i może jeszcze paru rzeczy, które w praniu wyjdą. W zasadzie nie chodzi raczej o minimalizajcę kosztów, tylko o łatwość tej operacji - dostępności do części, robocizny, potencjalnych kłopotów ze spasowaniem itp.
Mam dostęp do bloku silnika vitary 8v i w zasadzie jeżdżący dobrze motor w sj413 ("w zasadzie" znaczy, że co średnio 500km leję literek oleju). Zastanawiam się, czy to można razem pożenić, może ktoś już przerabiał już temat takiego składaka?
Chciałbym, żeby jak najwięcej z sj-tki zostało, wymieniłbym blok, poszukał tłoki, flanszę na skrzynię, większe sprzęgła (chyba np. w 16v były 215-tki?) i może jeszcze paru rzeczy, które w praniu wyjdą. W zasadzie nie chodzi raczej o minimalizajcę kosztów, tylko o łatwość tej operacji - dostępności do części, robocizny, potencjalnych kłopotów ze spasowaniem itp.
Re: silnik-składak vitary v8 z sj413
silnik vitary chodzi ok jak jest orginał z tłokami w zamieniku kichabonkey pisze:Czołem,
zeby wsaddzic sprzegło 215 musisz dac skrzynie vitaroska

gg 6157522
pewnie dlatego iż po głębszym zastanowieniu okazuje się że Vitka ma reduktor zespolony z paczką biegów i jest mało miejsca i jest mniej możliwości motaniaslaw211 pisze:kazdy z pozoru zły pomysł ma swoje zalety
nie pomyslałem nigdy wsadzic silnik z vitary ze krzynia vitary do samuraia
masz łady komplet mocne sprzegło itp

człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi