od kiedy 1.6 16V w Vitarze i które są z Hiszpanii?
Moderator: Albert_N
od kiedy 1.6 16V w Vitarze i które są z Hiszpanii?
Witam i pozdrawiam forumowiczów
Jestem w trakcie poszukiwań Vitary, chcę kupić egzemplarz z lat 96-98. Wyczytałem że od roku 1993 stosowane są silniki 16to zaworowe. Czy tylko? Czy równolegle były wkładane silniki 8V? W ogłoszeniach czasami są zdjęcia silnika i zauważyłem że te z czarną blaszaną pokrywą zaworów występują w rocznikach młodszych niż 95. Czasami reklamowane są jako 16V - 95-konne. Czy to przekręty?? Mocniejsze silniki mają aluminiowe pokrywy?
Mam jeszcze pytanie o kraj produkcji Vitary. Które samochody są z Hiszpanii? Czy jest jakaś reguła? Skąd będzie krótka Vitara z blaszanym dachem z lat 96-98?
Samochodu jeszcze nie znalazłem więc interesują mnie też namiary na godnych polecenia "importerów" używanych aut.
pozdrawiam
Jestem w trakcie poszukiwań Vitary, chcę kupić egzemplarz z lat 96-98. Wyczytałem że od roku 1993 stosowane są silniki 16to zaworowe. Czy tylko? Czy równolegle były wkładane silniki 8V? W ogłoszeniach czasami są zdjęcia silnika i zauważyłem że te z czarną blaszaną pokrywą zaworów występują w rocznikach młodszych niż 95. Czasami reklamowane są jako 16V - 95-konne. Czy to przekręty?? Mocniejsze silniki mają aluminiowe pokrywy?
Mam jeszcze pytanie o kraj produkcji Vitary. Które samochody są z Hiszpanii? Czy jest jakaś reguła? Skąd będzie krótka Vitara z blaszanym dachem z lat 96-98?
Samochodu jeszcze nie znalazłem więc interesują mnie też namiary na godnych polecenia "importerów" używanych aut.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 9:42 pm przez PaveL, łącznie zmieniany 1 raz.
VIN
Tyle to ja wiem, chciałem się dowiedzieć o regułę. Które Vitary są z Japonii, a które z Hiszpanii.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: VIN
chyba nie ma reguły, jeśli VIN zaczyna się na "J" to jest z Japomni, "V" to z Hiszpani, do tego na Hiszpańskich wersjach jest napisane SANTANA gdzieś tam koło tabliczki z VINem, o ile dobrze pamiętam.PaveL pisze:Tyle to ja wiem, chciałem się dowiedzieć o regułę. Które Vitary są z Japonii, a które z Hiszpanii.
Hiszpańskie vitary to te bardziej kolorowe

Re: VIN
tym bym sie nie sugerował santana nie jest gorsza niz japonczykPaveL pisze:Tyle to ja wiem, chciałem się dowiedzieć o regułę. Które Vitary są z Japonii, a które z Hiszpanii.
z czrnym deklem sa silniki 8v
z aluminiowym 16v

gg 6157522
reguły
Zasięgnąłem informacji w ASO Suzuki: okazuje się że nie ma żadnych reguł, te same wersje były produkowane jednocześnie w Japonii i Hiszpanii. Silniki 8V i 16V też były montowane równolegle.