szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Weź stary uszczelniacz i pójdź do sklepu z uszczelnieniami przemysłowymi, a nie motoryzacyjnymi. 90% szans że trafisz dokładnie ten co potrzeba.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Jakie występuję przełożenia w samuraiu (chodzi o ilość zębów) 37/9 41/11 43?
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
http://szarbia.com/index.php?p=art_deta ... t2=0&id=55kuba84 pisze:Jakie występuję przełożenia w samuraiu (chodzi o ilość zębów) 37/9 41/11 43?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Placek^ pisze:Cewki i wiązka komputera są takie same w G13BB i M13A?
Cewki takie same, wiązki zupełnie inne.
Co do wymiany komputera to zależy jaką masz wersję tego G13BB bo były dwie.
w wersji starszej wymieniasz: Komputer + puszkę imo + kluczyk
w wersji nowszej wymieniasz: Komputer + puszkę imo (zintegrowaną z pętlą na stacyjce) + kluczyk
Więc jak byś kupować chciał to żebyś jeszcze nie kupił od złych wiązek, identycznie jest z komputerami

viperecki pisze:trzeba z transponderem w stacyjce i kluczykiem bądź podjechać do elektronika samochodowego i immo wykastrowaćPlacek^ pisze:W Jimny 1.3 SOHC można wymienić sam komputer czy trzeba razem z immobilizerem?
Znasz takiego co wykastrował imobilajzer w jimnym?
bo ja nie... a wielu mówiło, że zna, że umie, że widziało, że coś się da zrobić, że nie ma problemu

ale chętnie takiego poznam - więc dawaj namiar!!
Nie wiem która jest moja, ale obstawiam że ta bardziej z dupySalata123 pisze:Co do wymiany komputera to zależy jaką masz wersję tego G13BB bo były dwie.Placek^ pisze:Cewki i wiązka komputera są takie same w G13BB i M13A?

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
sprawdź zanim będziesz cokolwiek kupował bo masz tylko 50% że trafisz dobrze 

Kuźwa, chyba rzeczywiście se samuraja zanabędę. W dupę z tymi kumpiuterami. Po kiego oni to w ogóle montują, jak tego badziewia nikt kraść nie chce.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
samurai super... ale z silnikiem jimnego
albo innego suzuka z wtryskiem 

Haaa!! Ja mam Samuraia z silnikiem Jimny.... i immobiliserem heh:-)Salata123 pisze:samurai super... ale z silnikiem jimnegoalbo innego suzuka z wtryskiem
4x4 Tczew
A nie lepiej wsadzić jakiś sterownik "uniwersalny"?
Taniej wyjdzie niż prucie immo albo wymiana kompletu elektroniki, która niekoniecznie będzie pasować.
Poza tym można się wtedy pobawić w strojenie charakterystyki pod własne potrzeby.
Taniej wyjdzie niż prucie immo albo wymiana kompletu elektroniki, która niekoniecznie będzie pasować.
Poza tym można się wtedy pobawić w strojenie charakterystyki pod własne potrzeby.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
a my przypadkiem, podczas swapa silnika od jimniego do Ciapka, zrobiliśmy, że immo nie działa.
Tak naprawdę zobaczyłem to kilka dni temu, po kilku miesiącach od przekładki, jak wykręciłem tył stacyjki i odpaliłem śrubokrętem.
Immo odcina prawdopodobnie przekaźnik główny, a że nie dostaliśmy ich z kompletem do swapa i musiałem wstawić uniwersalne i przy okazji zrobiłem im osobne zasilanie (albo masę, już nie pamiętam, a jedno z nich było odcinane
) włączane z przełącznika na desce, dzięki czemu immo nie jest już problemem
Tak naprawdę zobaczyłem to kilka dni temu, po kilku miesiącach od przekładki, jak wykręciłem tył stacyjki i odpaliłem śrubokrętem.
Immo odcina prawdopodobnie przekaźnik główny, a że nie dostaliśmy ich z kompletem do swapa i musiałem wstawić uniwersalne i przy okazji zrobiłem im osobne zasilanie (albo masę, już nie pamiętam, a jedno z nich było odcinane

SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Suzukowe imo nie odcina przekaznika, zablokowany komp nie steruje wtryskami i zaplonemchomik. pisze:a my przypadkiem, podczas swapa silnika od jimniego do Ciapka, zrobiliśmy, że immo nie działa.
Immo odcina prawdopodobnie przekaźnik główny, a że nie dostaliśmy ich z kompletem do swapa i musiałem wstawić uniwersalne i przy okazji zrobiłem im osobne zasilanie (albo masę, już nie pamiętam, a jedno z nich było odcinane) włączane z przełącznika na desce, dzięki czemu immo nie jest już problemem
sj 425 606468554
no to w takim razie nie wiem dlaczego działa bez immo, ale to była jedyna przeróbka jaką zrobiliśmy w instalacji (jakby co, to silnik SOHC)
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
czy może mi ktoś powiedzieć jakie są wymiary śrub mocujących wahacz do ramy , średnicę
bo długość sobie zmierzę
po drugie czy standardowe aku pociągnie wyciągarką 8000-12000 lbs , czy mus kombinować z większym
po 3
czy płyta pod wyciągarkę AFN jest coś warta czy to jakiś śrut Chiński
bo długość sobie zmierzę
po drugie czy standardowe aku pociągnie wyciągarką 8000-12000 lbs , czy mus kombinować z większym
po 3
czy płyta pod wyciągarkę AFN jest coś warta czy to jakiś śrut Chiński
Super parchatek Super y60 

Z ciekawości ile taka płyta kosztuje? Robiłem ostatnio zderzak do WJ z płytą do wyciągarki. Koszt materiału na cały zderzak łącznie z malowaniem na metalic to 300.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
lukassos pisze:Z ciekawości ile taka płyta kosztuje? Robiłem ostatnio zderzak do WJ z płytą do wyciągarki. Koszt materiału na cały zderzak łącznie z malowaniem na metalic to 300.
płyta ocynkowana to ok 1200 zł , pytam bo mogę mieć w duuuuużo mniejszych pieniądzach
wiem że cena materiału to jedno ale robocizna zabija ,
malowanie proszkowe tak mało kosztowało

zderzak do jimka z płytą materiał , śrutowanie , proszek , stal to ok 2000 tysie
ale mam inny plan góra zderzaka ze stali a dół jak u kangurów z rurek
Super parchatek Super y60 

jak się dostać do podświetlenia panelu podgrzewania samca?
gaz69 59r.samiec 90r 1,3 gażnik lpg 4,16 2"31/10,5/15
Na siłe zdejmujesz cycki z przesówek (bo nie nazwę tego pokrętłami)
Tak samo panel z rysunkami (podgięty drucik czy coś w tym rozdaju będzie pomocne)
po tym już myślę diodę znajdziesz
Tak samo panel z rysunkami (podgięty drucik czy coś w tym rozdaju będzie pomocne)
po tym już myślę diodę znajdziesz

Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

dzięki wielkie
gaz69 59r.samiec 90r 1,3 gażnik lpg 4,16 2"31/10,5/15
Suzuki Jimny 1.3 z przebiem 600km jak opuścił fabryke i zaczyna w silniku przybywać oleju.Co to może być za przyczyna?Zaraz po kupnie poziom oleju na bagnecie był 3mm pod górną dziurką,a teraz jest z 4 mm nad nią.Tylko czekam gdzie olej znajdzie ujście.W tych silnikach na dotarciu tak może być?
Opary paliwa skraplają się w misce olejowej. Powinieneś przegonić go w trasie, wtedy odparują. Zjawisko jest dokładnie opisane w instrukcji użytkownika od Ignisa, podejrzewam że w instrukcji od jimniego też będzie.
Jimny M16A
Za mało jeździsz tym samochodem. A co do malowania klient chciał szybko i w kolorze samochodu więc malowany był klasycznie. Podkład, szlif, baza, bezbarwny. Jak na razie zderzak był wykorzystany jako barek.