springi do vitary
Moderator: Albert_N
http://allegro.pl/item150691403_mercede ... przod.html
spręzyny do 124 przod
spręzyny do 124 przod
boris.blank pisze:W mojej skromnej karierze spotkałem się już z 6 (sześcioma) rodzajami sprężyn, które można zaadaptować do V. DO lightowego liftu (poniżej 10cm) wybrałbym od BMW model BMW 1109726 (BMW e32, 730, 728, 735 79-82, i E24 628/635>82). Troszkę niższe są od OPLA 90079421 GM103 ale 6cm dają. Następnie pasują też od Mondeo I kombi (39cm) tylko mają twardą sportową charakterystykę i nawet bez stabilizatora auto nie kładzie się w zakrętach. Przy mocniejszych amortyzatorach nawet da się jechać bez telepki. Najwyższe, które wsadzałem są podobno od Granady (42cm) i są bardzo komfortowe tylko przy lekkich budach (blaszanka, kabrio bez hard top'u) tyne drążki wahaczy stają pod dużym kątem i tak naprawdę nadają się do kabrio z amerykańskim hard topem (ciężki) i butlą z gazem. Auto ładnie siada i mają super komfortową charakterystykę. W przeciwnym przypadku należałoby zrobić dłuższe drażki i przenieść punkty mocowania ku środkowi ramy. Teraz dorwałem jeszcze inne (42cm) i jak założę to napiszę jak się sprawują.
W/g mnie do krótkiej numero uno są od BMW - rewelacyjna akcja, pracują na całym zakresie, przy 30x9.5x15 koło przy wykrzyżu chowa się całkowicie we wnęce nadkola dając 56cm różnicy przód/tył.
Tu na zjęciu prównanie od prawej Seria, OPEL, Granada.
odgrzewam temat, bo złamałem sprężynę
te srodkowe sprężyny z opla to jaki model, bo 90079421 GM103 nic mi nie mówi

vitara 2,0 V6
patrol y60 - autobus
patrol y60 - autobus