I ja się przywitam. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Planuję zakup samuraia lub jimny. Nie jestem jeszcze zdecydowany. Podobnie jak michal-michal też mam na imię Michał

i lubię kontakt z naturą

. Głównie puszcza Kampinoska na rower i biegówki- latem i zimą, chcę też pojeździć w Bieszczady i poszwendać się bez celu. Właśnie wróciłem z takiego wypadu z Bieszczad. Fotografowałem stare drewniane cerkwie (foto-hobbystycznie), przy okazji kilka razy zjechałem z asfaltowych dróg, w pewne miejsca nie mogłem naturalnie wjechać (podróżowałem mitsubishi lancer kombi). Rozmawiałem z miejscowymi i bardzo polecali mi samuraia jako samochód, którym powinienem przyjechać do nich następnym razem. Przyznam, że nakręciłem się nieco. Dodatkowo za samuraiem, czy w ogóle jakmiś 4x4 przemawia fakt, że jestem motocyklistą. Motorkiem śmigam cały rok , jeśli nie ma śniegu to i zimą. Ostatniej zimy się nie dało

. Więc samochodu potrzebuję głównie na śnieżne zimy, na wyprawy w Kampinos i Bieszczady. Ostatniej zimy udało mi się w Kampinosie zakopać w śniegu outlandera (fakt, że był na zwykłych oponach szosowych zimówkach)- więc przydałoby się faktycznie coś bardziej terenowego. Problem mam też taki, że technicznie jestem kompletnie zielony, dwie lewe ręce. No cóż...... będę się starał nauczyć jak najwięcej, czytając forum.