TU WITAMY NOWYCH !!
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Re: TU WITAMY NOWYCH !!
Pragne serdecznie przywitać sie z kolegami na forum. Jestem od niedawna posiadaczem Suzuki Vitary 1.6 8v. Jestem z Gołczy koło Miechowa. 40km od Krakowa. Pozdrawiam wszystkich.
Witam wszystkich
od 2 lat wożę się vitarką i jestem z niej zadowolony... silnik 1.6 8v, trochę liftu, FEDIMA EXTREME EVOLUTION 31/10,5/15, snorkel z kibelrury, resztę widać na aucie, z rzeczy których nie widać to kopia simexa czekająca na roztopy w garażu (31/10.5/15) 

Vitara,trochę liftu,XTR 12000lbs na przodzie,SIMEX 31/10,5/15 i inne pierdoły 

- egonnowicz
-
heh gmc vitara witaj
fuck i love mud
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
- OjciecMocyMroku
- jestem tu nowy...
Czołem
No i stało się - od pół roku jestem posiadaczem Samuraia i nadszedł czas na skorzystanie z doświadczeń innych w zimowe wieczory
Suzuki użytkuję tylko rekreacyjnie w weekendy. Kupiłem je już po pewnych modyfikacjach (BF MT, wciągarka, zawieszenie OME, wspomaganie z Vitary, siedzenia z HRV) dość zadbane - od lekarza myśliwego, który użytkował je 5 lat w kraju po sprowadzeniu.
Poważnie zastanawiam się nad założeniem instalacji LPG bo obecne spalanie na poziomie 18-20 l/100 km mnie dobija i nie pozwala cieszyć się z tego samochodu. Wywaliłem już siedzenia i będę tą decyzję poważnie rozważał. Silnik to gaźnik więc szukam na ten temat informacji. Póki co spokojnie Samurai czeka w garażu ...
Zdj

No i stało się - od pół roku jestem posiadaczem Samuraia i nadszedł czas na skorzystanie z doświadczeń innych w zimowe wieczory

Suzuki użytkuję tylko rekreacyjnie w weekendy. Kupiłem je już po pewnych modyfikacjach (BF MT, wciągarka, zawieszenie OME, wspomaganie z Vitary, siedzenia z HRV) dość zadbane - od lekarza myśliwego, który użytkował je 5 lat w kraju po sprowadzeniu.
Poważnie zastanawiam się nad założeniem instalacji LPG bo obecne spalanie na poziomie 18-20 l/100 km mnie dobija i nie pozwala cieszyć się z tego samochodu. Wywaliłem już siedzenia i będę tą decyzję poważnie rozważał. Silnik to gaźnik więc szukam na ten temat informacji. Póki co spokojnie Samurai czeka w garażu ...
Zdj

Witam
Jestem Jacek, mieszkam w pięknej miejscowości Jedlina- Zdrój. Terenówkami jeżdżę już jakiś czas, ale od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem SJ-a, więc się dołączam do forum szczęśliwych posiadaczy aut marki SUZUKI
Jestem Jacek, mieszkam w pięknej miejscowości Jedlina- Zdrój. Terenówkami jeżdżę już jakiś czas, ale od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem SJ-a, więc się dołączam do forum szczęśliwych posiadaczy aut marki SUZUKI

SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Witam serdecznie wszystkich posiadaczy terenówek:)MAm 32latka i jestem z pomorza
Na mechanice troszkę się znam ale czasami muszę sięgnąć o pomoc do fachowców z forum
Posiadałem:
-Łada Niva
-Jeep Cherokee
-Suzuki Samurai(obecnie)
-Suzuki Vitara(obecnie)
pozdrawiam wszystkich i w razie potrzeby służę pomocą
Na mechanice troszkę się znam ale czasami muszę sięgnąć o pomoc do fachowców z forum
Posiadałem:
-Łada Niva
-Jeep Cherokee
-Suzuki Samurai(obecnie)
-Suzuki Vitara(obecnie)
pozdrawiam wszystkich i w razie potrzeby służę pomocą
Pomorze a dokladniej??
Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Cześć, mam na imię Grzesiek. Mieszkam w okolicy Wałbrzycha i od kilku dni jestem właścicielem mojej pierwszej suczki: Vitara krótka w twardym dachu
Wcześniej miałem Pajero 1. Po długim szukaniu doszedłem do wniosku że Vitary powinny być sprzedawane z migomatem w zestawie
Oczywiście jeśli szuka się do 8kzł Moją też ruda zjada ale coś ma już zrobione. Autem jeździła pani, teraz będzie lekko zmotana. Mam już listę napraw, czytam forum. Jak nie znajdę odpowiedzi będę pytał. Pozdrawiam Grzesiek

Sprzedałem Pajero. Może będzie kolejne.
Witam wszystkich !
Dzisiaj nabyłem vitarę 1,6 z 1995 roku w wersji cabrio.
W związku z tym , że ostatnie lata jeździłem tylko Patrolem Gr będę miał sporo pytań.
Pozdrawiam !
Rafał z okolic Koszalina
Dzisiaj nabyłem vitarę 1,6 z 1995 roku w wersji cabrio.
W związku z tym , że ostatnie lata jeździłem tylko Patrolem Gr będę miał sporo pytań.
Pozdrawiam !
Rafał z okolic Koszalina
Hey jeste z okolic Cieszyna od 2 latach jeżdżę samurajem i w tym momencie jeste na etapie modernizacji licze na waszą pomoc podczas tworzenia zmoty mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego żaden pomnik
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam wszystkich,
Jestem Łukasz, jestem z okolic rybnika, od października jestem właścicielem samurai'a SJ413.
Jestem na etapie blacharki bo ruda zjadła znaczną część auta. Auto rozebrane jest na części pierwsze tak więc dość trochę czasu trzeba będzie jej jeszcze poświęcić, (i dużo wątków na forum przejrzeć). Myślę że mogę liczyć na waszą pomoc, a jak już skończę dzieło to się pochwale dokumentacją techniczną i fotami. Pozdrawiam wszystkich. 
Jestem Łukasz, jestem z okolic rybnika, od października jestem właścicielem samurai'a SJ413.

Witam z Gdańska nowych .Zupol skąd jesteś,jeżeli to nie tajemnica.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
- pawel-foto
- jestem tu nowy...
Witam.
Mam na imię Paweł. Od pół roku mam GV I. Wiem, że nie jest to typowy samochód terenowy ale liczę na pomoc "starych wyjadaczy" aby go troszkę uterenowić. Nie mają to być jakieś extra przeróbki. Ot wyższe opony (myślę nad MT 225/75/16), podniesieniem o 2-3cm. I blachami pod silnikiem i skrzynią. Może kiedyś wyciągarka.
I i jeszcze jedno-jestem z Kielc.
Mam na imię Paweł. Od pół roku mam GV I. Wiem, że nie jest to typowy samochód terenowy ale liczę na pomoc "starych wyjadaczy" aby go troszkę uterenowić. Nie mają to być jakieś extra przeróbki. Ot wyższe opony (myślę nad MT 225/75/16), podniesieniem o 2-3cm. I blachami pod silnikiem i skrzynią. Może kiedyś wyciągarka.
I i jeszcze jedno-jestem z Kielc.
Witam wszystkich. Jestem Grześ i jestem wielkim fanem off roadu. Mam zamiar rozpocząc przygodę zaczynając od samuraja. Pozdrawiam.
witam
!
Łukasz z Nowego Sącza
vitara cabrio 92r 1,6 8V 
pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Łukasz z Nowego Sącza

pozdrawiam wszystkich forumowiczów

- PBWroc
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
WITAM!
Paweł z Wrocławia.
Zwabiony chęcią a raczej impulsywną myślą zakupu suzuki samurai - pod wpływem programu "Fani czterech kółek" http://filmin.pl/video/AW91SY5RXR79/Fan ... KI-SAMURAI i kierowany wskazówkami siostry która od lat ujeżdża z Wami (czytaj forum 4x4) nissana patrola zapisuję się celem wydobycia z forum wiedzy na temat tego "łatwowklejającego się" pojazdu i wskazówek dotyczących zakupu i eksploatacji.
Paweł z Wrocławia.
Zwabiony chęcią a raczej impulsywną myślą zakupu suzuki samurai - pod wpływem programu "Fani czterech kółek" http://filmin.pl/video/AW91SY5RXR79/Fan ... KI-SAMURAI i kierowany wskazówkami siostry która od lat ujeżdża z Wami (czytaj forum 4x4) nissana patrola zapisuję się celem wydobycia z forum wiedzy na temat tego "łatwowklejającego się" pojazdu i wskazówek dotyczących zakupu i eksploatacji.
Cześć,PBWroc pisze:WITAM!
Paweł z Wrocławia.
Fajny filmik wygrzebałeś, miło się ogląda, polecam 2:16

Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
Witam ,od jakiegoś czasu przeglądam forum i nadszedł czas sie przywitac . Posiadam samuraia sj413 ,przesiadłem sie z pajero , w razie możliwości służe pomocą
Pozdrawiam Grzesiek

Pozdrawiam Grzesiek
-
- jestem tu nowy...
Witam , mam na imie Daniel , moja vitarka to 91 rocznik 1,6 8v , mam 25 lat
-
- jestem tu nowy...
Witam,
Po dłuższej przerwie witam ponownie, chwilkę mnie tu nie było ale już wszystko wróciło do normy
Pozdrawiam i wesołych
Jeszcze jedna sprawa, w tym czasie w swoim wozidle wymieniłem błotniki, progi, dokonałem remontu podwozia i z przykrością stwierdzam, że w raz z malowaniem (przeciętnym) kosztowało mnie to 9 tys złotych. 3 koła remont i malowanie - 6 tys blachy. Okazało się z Sammi nie jest taki tani do remontu. Zastosowałem blachy kupione na allegro - bardzo drogie. Nie miałem dostępu ani możliwości do blach produkowanych w inny sposób. Jeszcze nie wszystko zrobione bowiem wypadałoby kupić fotele, a przynajmniej ten od kierowcy, Wyskakuje mi w check engine kod 44 tzn wyłącznik biegu jałowego, czy ktoś z kolegów mógłby mi wytłumaczyć co mam szukać i gdzie bo się nie znam w temacie, za co serdecznie z góry dziękuje.
Andrzejwet
Po dłuższej przerwie witam ponownie, chwilkę mnie tu nie było ale już wszystko wróciło do normy
Pozdrawiam i wesołych
Jeszcze jedna sprawa, w tym czasie w swoim wozidle wymieniłem błotniki, progi, dokonałem remontu podwozia i z przykrością stwierdzam, że w raz z malowaniem (przeciętnym) kosztowało mnie to 9 tys złotych. 3 koła remont i malowanie - 6 tys blachy. Okazało się z Sammi nie jest taki tani do remontu. Zastosowałem blachy kupione na allegro - bardzo drogie. Nie miałem dostępu ani możliwości do blach produkowanych w inny sposób. Jeszcze nie wszystko zrobione bowiem wypadałoby kupić fotele, a przynajmniej ten od kierowcy, Wyskakuje mi w check engine kod 44 tzn wyłącznik biegu jałowego, czy ktoś z kolegów mógłby mi wytłumaczyć co mam szukać i gdzie bo się nie znam w temacie, za co serdecznie z góry dziękuje.
Andrzejwet
no to juz wiesz, czemu zrobione samuraje kosztuja, ile kosztuja i ze za 7500 z allegro nie ma idealow
powodzenia z reszta remontow, jak raz dobrze zrobisz to bedzie pociecha 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Przemowsky
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich. Mam na imię Przemek i jestem z Lublina. Od miesiąca jestem niebywale szczęśliwym posiadaczem długiego Nissana Terrano 3.0 V6 i mam nadzieję, że znalazłem kompana na dłuższy czas, bo w błocie radzi sobie świetnie. Pozdrawiam i liczę na pomocne rady i wyrozumiałość.
Nissan Terrano I 3.0 V6 +podtlenek LPG