Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Ja kupiłem pompke Z trucka na allegro i po roku jej się odwidziało także pójde w coś używanego z Boscha ,napewno będzie to M.B 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Siema
Problem jest taki: Jak przez przypadek zgaśnie mi silnik,to przez chwile jak odpalam to zupelnie nic nie słychać,ale jak odczekam z 1 min to odpala normalnie. Jak sam zgasze silnik to chcoc by nie wiem ile pracował to odpala normalnie .

Suzuki Samurai ofcourse 

ale jak nic nie słychać ? rozrusznik nie kręci czy co ?
btw co to za kolor
http://z.about.com/d/4wheeldrive/1/0/e/ ... adGoat.jpg
jaki to może być numerek w RAL ?
btw co to za kolor
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
padly mi hamulce z tylu , suzi 86r 1.0 ( wsadzony motor 1.6TD VW:D ) kupilem wszystko tylko nie moge znalesc samoregulatorow szczek, co z tym zrobic
orientuje sie ktos czy to jest w ogole do dostania, w Kaliszu nikt tego nie posiada:(

slavok pisze:ale jak nic nie słychać ? rozrusznik nie kręci czy co ?
btw co to za kolor
jest to kolor jasnej sraki szukaj jako khaki lub oliwka
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

no nic nie słychać tylko takie pyknięcieslavok pisze:ale jak nic nie słychać ? rozrusznik nie kręci czy co ?
btw co to za kolor

Suzuki Samurai ofcourse 

Moim zdaniem styki w stacyjce albo elektromagnes rozrusznika.
no nic nie słychać tylko takie pyknięcieale rozrusznik nic zupełnie
Możesz spróbować odpalić na krótko

Aby zreanimować styki w stacyjce możesz je oczyścić i dołożyć przekaźnik między stacyjkę i rozrusznik i będzie ok

Fascynaci 4x4
miałem taki sam problem, wyciągnąłem rozrusznik wyczyściłem, przemyłem styki i problem zniknął.
Głupie pytanie ale gdzie jest rozrusznik ? jak sie do niego dostac? (krotko mam Suzuki )
Suzuki Samurai ofcourse 

ooolala bedzie ciężka przeprawa szukaj rozrusznika po prawej stronie silnik na styku ze skrzynia biegów albo wiesz najlepiej odstaw auto do mechanika
5.12 w mostach itp itd

I pamiętaj, że jak chcesz wyjąć rozrusznik to akumulator odłącz.

najlepiej to ściągnąć sbie cały błotnik 

Przy takim pytaniu nie zakładałbym, że pytający prawidłowo wskaże prawą stronę silnika (albo styk silnika i skrzyni)viperecki pisze:ooolala bedzie ciężka przeprawa szukaj rozrusznika po prawej stronie silnik na styku ze skrzynia biegów albo wiesz najlepiej odstaw auto do mechanika

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Spotkal sie ktos z zablokowaniem wajchy od reduktora?
Przy przelaczaniu z 4l poszlo do 4h i zablokowalo ale jest N bo napedu nie przekazuje.
Przy przelaczaniu z 4l poszlo do 4h i zablokowalo ale jest N bo napedu nie przekazuje.
Kostuch pisze:Przy takim pytaniu nie zakładałbym, że pytający prawidłowo wskaże prawą stronę silnika (albo styk silnika i skrzyni)viperecki pisze:ooolala bedzie ciężka przeprawa szukaj rozrusznika po prawej stronie silnik na styku ze skrzynia biegów albo wiesz najlepiej odstaw auto do mechanika
i dlatego delikatnie zasugerowałem oddanie tej karkołomnej naprawy w ręce profesjonalistow

5.12 w mostach itp itd

Czy jest sens zakładać tarczę spiekową do vitary z seryjnym silnikiem i kołami 225/75/15 z bieżnikiem simexa? Auto do jazdy 60% asfalt, 40% teren...
Zielony Autobus 2,7TDi
kuba9449 pisze:Spotkal sie ktos z zablokowaniem wajchy od reduktora?
wyciągnij lewarek i ustaw sobie wodziki w odpowiedniej pozycji po czym ponownie złóż wszystko razem
częsta przypadłość

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

Browning pisze:Czy jest sens zakładać tarczę spiekową do vitary z seryjnym silnikiem i kołami 225/75/15 z bieżnikiem simexa? Auto do jazdy 60% asfalt, 40% teren...
tarcza to nie wszystko
zainwestuj w porządny docisk
a jeżeli chcesz spieka to bierz 6 listkowego
i nie jest prawda ze nie ma polsprzegla
tylko trzeba uwazac zeby nie spalic docisku i koła

biedny inżynier 

No wymieniane będzie kompletne sprzęgło... Tylko zastanawiam się czy to ma sens... Proszę o opinie ludzi którzy jeżdżą na spiekach... na 6cio listkowym będzie normalna jazda (tzn taka jak na zwykłym sprzęgle?? )poreb pisze:Browning pisze:Czy jest sens zakładać tarczę spiekową do vitary z seryjnym silnikiem i kołami 225/75/15 z bieżnikiem simexa? Auto do jazdy 60% asfalt, 40% teren...
tarcza to nie wszystko
zainwestuj w porządny docisk
a jeżeli chcesz spieka to bierz 6 listkowego
i nie jest prawda ze nie ma polsprzegla
tylko trzeba uwazac zeby nie spalic docisku i koła
Zielony Autobus 2,7TDi
w samuraju czuć że nie jest to zwykłe sprzęgło ale jakiejs kolosalnej różnicy nie ma i da sie spokojnie jeździć po mieście
ja bym poszedł w spieka

ja bym poszedł w spieka

biedny inżynier 

Cztery segmentowy też daje rade,półsprzęgło jest 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Dokładnie . Czterospiekowym się jeździ praktycznie tak samo jak na zwykłym. Z tą różnicą (podobno , bo to wyjdzie w praniu) , że wytrzyma więcej.RadziO413 pisze:Cztery segmentowy też daje rade,półsprzęgło jest
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Dzieki nawet nie wiedzialem ze to tak szybka naprawaporeb pisze:kuba9449 pisze:Spotkal sie ktos z zablokowaniem wajchy od reduktora?
wyciągnij lewarek i ustaw sobie wodziki w odpowiedniej pozycji po czym ponownie złóż wszystko razem
częsta przypadłość

- drzewiasty
-
Ma to sens... dokładnie taki jak zapodanie nalewki simex'a po to aby 60% śmigać nim po czarnym, jednym słowem zakładaj spieka... będziesz miał kolejny powód by zmienić proporcje w rozkładzie czarne i resztaBrowning napisał(a):
Czy jest sens zakładać tarczę spiekową do vitary z seryjnym silnikiem i kołami 225/75/15 z bieżnikiem simexa? Auto do jazdy 60% asfalt, 40% teren...

LJ80 HardTop 
Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Jimny Ranger:M13A+LPG;Lovells

Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Jimny Ranger:M13A+LPG;Lovells