Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
ja też mam spieka 4ro listkowego ale.... na półce w garażu, jakoś nie mogę się przemóc by zrzucić tą zasraną skrzynie, ale jak w końcu upalę sprzęgło to zmienie hehhe.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Jako ze u mnie nie ma potrzebuje wiedziec jak wygladaja ograniczniki skretu z sjta, ile ich jest i gdzie sa konkretnie montowane,a jak ktos zna dodatkowo ich wymiary to juz bylo by cudownie
Pozdrawiam

Pozdrawiam
sj 425 606468554
Nie ma czegoś takiego w sjtach.
Cos mi sie obilo o uszy, ze ktores ze srubek trzymajacych uszczelnienei kuli maja byc jakies inne i robic za ogranicznik.Kuszman pisze:Nie ma czegoś takiego w sjtach.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Wszystkie są takie same. Ogranicza się skręt sam 

BzduraKuszman pisze:Wszystkie są takie same. Ogranicza się skręt sam
Tak , nie zmierze ci ich , bo mam je wykręcone - ograniczniki zlikwidowane. Ale z tego co pamiętam łebek śrub był dwa razy wyższy niż u resztymeenia pisze:
Cos mi sie obilo o uszy, ze ktores ze srubek trzymajacych uszczelnienei kuli maja byc jakies inne i robic za ogranicznik.
Pozdrawiam
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Czytalem juz kiedys o tej twojej teori Zun ale patrzalem w 3 suzach i we wszystkich srubki byly jednakowe.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Też kilka suzuk obejrzałem i wszędzie takie same.
O ile masz dowody, że jest inaczej to z "bzdurą" bym nie szarżował.
Te co ja znam w wiekszosci maja - te co nie mialy to zakladam ze nie oryginalyPI7er pisze:Czytalem juz kiedys o tej twojej teori Zun ale patrzalem w 3 suzach i we wszystkich srubki byly jednakowe.

Wiedzac ze nie masz racji akcentuje twoje kipiaca pewnoscia podwojna wypowiedz na temat tego , ze tych ogranicznikow nie ma .Kuszman pisze:Też kilka suzuk obejrzałem i wszędzie takie same.
Świszcząca Suka Stage I

Ja cos kojaże że śruby różniły sie od innych ale właśnie nie pamiętam czy przez zużycie-były wytarte? czy jednak były większe od innych,wydaje mi sie że Zun ma rację 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Pokaż fotki.
"wydaje",nie mam teraz takiej mocyKuszman pisze:Pokaż fotki.

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Aż z ciekawości przeleciałem wszystkie manuale od samuraja. Oryginalny, hayne's, katalog części. Nigdzie nie ma nic wspomniane o tym aby były specjalne większe śrubko-ograniczniki. A to taka dość ważna funkcja. Nie omieszkali by raczej napisać jak by takie coś istniało.
jeszcze chwila i pozew do sądu

landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"
sąd sądem, a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie 

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Wskazaówka temperatury jest na 1/4 caly czas a nawet po krotkiej jezdzie silnik gorący ze jajka mozna smarzyć.Dawno nie wymienialem oleju.... Co jest problemem?
Suzuki Samurai ofcourse 

czujnik.....

Nic się nie martw 
U mnie jak dojdzie do 1/3 to znaczy że mu bardzo ciepło. Te wskaźniki chyba tak mają
A jak inni mają normalnie to musimy wymienić czujniczki temperatury koszt nie będzie powalający.
Jakby Ci temperatura rosła od starego oleju to raczej wymiana by już nie pomogła

U mnie jak dojdzie do 1/3 to znaczy że mu bardzo ciepło. Te wskaźniki chyba tak mają

A jak inni mają normalnie to musimy wymienić czujniczki temperatury koszt nie będzie powalający.
Jakby Ci temperatura rosła od starego oleju to raczej wymiana by już nie pomogła

Fascynaci 4x4
Ja leje mineralny, najlepszy jaki jest w promocji w Makro zwykle elf albo shell.
Syntetyków i pochodnych nie leje bo przebieg jak to w suce wielka niewiadoma, ale silniczek chodzi jak ta lala
Syntetyków i pochodnych nie leje bo przebieg jak to w suce wielka niewiadoma, ale silniczek chodzi jak ta lala

Fascynaci 4x4
U mnie wskaźnik działa prawidłowo , w połowie stoi , czasem troche wyzej . Jak sie paluje to potrafi isc na sama gore. Olej elej 10w60 syntetyk 

Świszcząca Suka Stage I

ja tak jak Zun 10W60
jak sie nie myle teraz mam zalane Sunoco
a temperatura 1/3 z nowym termostatem
jak sie nie myle teraz mam zalane Sunoco
a temperatura 1/3 z nowym termostatem

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
jest tak jak wyzej na nieco zmordowanym silniku norma 1/3 zakresu a wyże to od fantazji zależy 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

mam pytanie mój samurai dostał lift 2 cale firma która mi to robiła nie zamontowała drążka stabilizatora przeoczenie czy lak ma być 

wyjdzie ci to tylko na dobre 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd