Budujemy Plackowóz - rajdowy Jimny 1.8 IS
Moderator: Albert_N
Re: Budujemy Plackowóz - rajdowy Jimny 1.8 IS
Sałata jeździł wszystkim wszędzie 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
serio się pytałem.
Bo mi jeździ się inaczej. Jak się pierwszy raz przejechałem miałem to wywalic, ale coraz bardziej się do niego przekonuję.
Bo mi jeździ się inaczej. Jak się pierwszy raz przejechałem miałem to wywalic, ale coraz bardziej się do niego przekonuję.
Tak z ciekawosci, w jakim stopniu to lsd na przodzie prostuje zakrety w terenie przykladowo?
wg mnie jest tak: przy delikatnej i precyzyjnej jeździe jest gorzej,
ale jak masz zapas mocy i jej używasz, jest lepiej. Auto lepiej ciągnie i jest lepiej sterowalne w ostrych zakrętach gdzie jedno przednie koło traci kontakt z podłożem.
ale jak masz zapas mocy i jej używasz, jest lepiej. Auto lepiej ciągnie i jest lepiej sterowalne w ostrych zakrętach gdzie jedno przednie koło traci kontakt z podłożem.
Lepsze lsd niż nic. Ale najlepszy ARB.
Jeździłem z lsd, z locrightem, z zaspawanym przodem i rozpinana jedna polosia sprzegielkiem, z ukrecona polosia ze zmielonym dyfrem jeździłem, jeździłem na trzech kołach, bez powietrza jeździłem, bez drążka kierowniczego też jeździłem... Coś tam jeździłem... A, z torsenem też jeździłem
a nawet jeździłem z otwartym dyfrem z klekoczacym przegubem, na zwolnicach, na niezależnym, na goasienicach też jeździłem, plywalem amfibia, zaglowka, motorówką, kopalem koparko-ladowarka... Budowalem modele rakiet, szybowcow i nigdy nie będę lowil ryb. Bo to pedalskie
Aaaa i kiedyś nawet wiercilem otwór z udarem
Jeździłem z lsd, z locrightem, z zaspawanym przodem i rozpinana jedna polosia sprzegielkiem, z ukrecona polosia ze zmielonym dyfrem jeździłem, jeździłem na trzech kołach, bez powietrza jeździłem, bez drążka kierowniczego też jeździłem... Coś tam jeździłem... A, z torsenem też jeździłem

Aaaa i kiedyś nawet wiercilem otwór z udarem

A wiercąc w prawą czy w lewą stronę? 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Kiedyś próbowałem złowic rybę na wędkę ale mi się nie udało.Salata123 pisze: i nigdy nie będę lowil ryb. Bo to pedalskie![]()
A montował ktoś z was mosty z defendera? Jak to się ma wagowo, gabarytowo i wytrzymałościowo do toyoty?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Są szybkie
więc musiał byś zmienić przełożenia, ale nie z zamiennika a np z ashcrofta i 2x arb i półosie np niedostępne MD + przeguby i zabieraki. I 35 cali wytrzymuje.... Zresztą tak samo jak most z vitary
Tylko trzeba pamiętać że wszystko da się ukrecic, zepsuć...

A ja jutro odbieram mosty z dyskoteki I mam nadzieje ze dadzą radę z mocą 1.8 is
Za tydzień testy to podziele sie wrażeniami
Za tydzień testy to podziele sie wrażeniami
Nissan Patrol GR 2,8 TD
Suzuki Samurai 1.8 is ,mechanik,elektryk,klatka,reduktor 1.0
Suzuki Samurai 1.8 is ,mechanik,elektryk,klatka,reduktor 1.0
Ale ja się zgadzam, że most z Vitary wytrzymuje 140KM i 35 cali na blokadzie. Pod warunkiem, że się go nie wyciąga z garażuSalata123 pisze:Są szybkiewięc musiał byś zmienić przełożenia, ale nie z zamiennika a np z ashcrofta i 2x arb i półosie np niedostępne MD + przeguby i zabieraki. I 35 cali wytrzymuje.... Zresztą tak samo jak most z vitary
![]()

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeszcze musisz się wiele nauczyć
Technika jazdy on-off nie jest dobra, nic tego nie wytrzymuje

Technika jazdy on-off nie jest dobra, nic tego nie wytrzymuje

http://www.warka-team.pl/pojazdy/50-esjot-evo-i.html
Kwadrat jak zapomniał ze most jest LR to ukrecal wszystko dobrym dodaniem gazu
Kwadrat jak zapomniał ze most jest LR to ukrecal wszystko dobrym dodaniem gazu

poza tylnym w patrolu..Salata123 pisze:

Bys sie zdziwil z tym patrolem, tyle powiem 

Jak zobaczę ukręconą tylną półośkę to uwierzę.
mi na 37 calach, napędzie tylko na tył, motorze 4,0bmw i pedale w podłodze nie udało się ukręcic.
mi na 37 calach, napędzie tylko na tył, motorze 4,0bmw i pedale w podłodze nie udało się ukręcic.
A tak mowie bo na H6 w ogrodziencu jeden ala-grat na patrolu wlasnie nie ukonczyl z powodu awarii tylnego mostu. Czy to polos czy dyfer to nie wiem. Tez sie chlopaki dziwili ze most padl 

- franc_ek
-
- Kontaktowanie:
Kurde ja nie wiem - nogę mam ciężką i dwie 100% blokady, koła 33x14,5 i nie ukręcam półosi, nie wyrywam krzyżaków, nie gnę wałów i nie rozsadza mi reduktora - ale w Kleszczu są mosty od BJ-ty i mały silnik 1.6 8V Vitara - może ja czegoś nie umiem ?
no nie umiesz ukręcić ?
Ja mam 33/12.5 dwie blokady i slabiutkie mosty suzuki
od kilku lat.... I też nigdy nic nie urwalem
A wróć, raz na zmocie obcieło śruby od sprzegielka, sytuacja mnie mocno zaskoczyła.. aż musiałem pożyczyć na trasie klucz 12 od jakiegoś patrolowca (oni mają wszystko
) i pożyczyć 3 śruby z drugiej strony mostu i spokojnie ukończyć 

A wróć, raz na zmocie obcieło śruby od sprzegielka, sytuacja mnie mocno zaskoczyła.. aż musiałem pożyczyć na trasie klucz 12 od jakiegoś patrolowca (oni mają wszystko

Franc, w 2010 albo 2009 albo 2011 albo 2012, już nie pamiętam... To coś tam w kleszczu na magamie ukreciles 

Dobra, powiedzcie mi lepiej jakie et maja miec felgi ktore zamontuje w mostach z lj70 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Placek^ pisze:Dobra, powiedzcie mi lepiej jakie et maja miec felgi ktore zamontuje w mostach z lj70
Minus w cholere

Pozdro
sj 425 606468554
A jakie są oryginalnie w LJ70? Myślałem o 15x7 et-25. Są też i 15x8 et-50
Opony mam o szerokości 10,5", więc nie wiem czy felga 8" nie będzie za szeroka i na niskim ciśnieniu nie będzie zdejmowało gumy. 7" póki co jest ok.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe