SPOA i przedłużanie wieszaków

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Highway
Kontaktowanie:

Post autor: Highway » wt kwie 24, 2007 9:09 pm

Nie muszę przed nikim błyszczeć (niemal jestem pewien, że mnie nie kojarzysz) ani stawać się na siłę czyimś kolegą. Po błocie jeździłem, jeżdżę i jak kasa oraz zdrowie pozwolą nadal będę jeździł, bo to lubię i robię dla własnej satysfakcji..... Po prostu nie lubię "wybujanych guru" (którym też nie są obce laickie błędy - także w konstrukcji samochodów).
Do zobaczenia niebawem....

P.S.
Pokory życzę i tym "dużym" i tym "ważnym".

Awatar użytkownika
Highway
Kontaktowanie:

Post autor: Highway » wt kwie 24, 2007 9:34 pm

leszek pisze:osobiście to zwisa mi co nowy myśli, jak będzie klepał raz w tygodniu przez cztery lata o tym samym bo się każdemu nowemu tunerowi ( który właśnie odkrył ameryke) nie chce posiedzieć i pogłówkować, lub poziom jego wiedzy mechanicznej jest na etapie hulajnogi to misiowi przejdą głupie uwagi że ktoś jest wyszczekany albo tylko kasztani i takich kolegów to on by nie chciał.
niestety nauka kosztuje a ja nie mam zamiaru chleba odbierać ludzią np. takim jak Twardy itp.

ale jak jeden misiu z drugim wymięknie pod syfem to numer mojego telefony jest w podpisie :)21
...bo są ludzie, którzy z jazdy czerpią przyjemność a nie z grzebania w samochodach, (dlatego są kierowcy i mechanicy). Czy ktoś, kto nie rozróżnia gaźnika od filtra powietrza a chce sprawdzić się jako kierowca w off-road nie zasługuje na szacunek "wielebnego grona"? Nie każdy chce przechodzić Waszą drogę od SJta do TOMCATA. Po prostu chcą JEŹDZIĆ i tylko czasami zmuszeni są do ingerencji w mechanikę....
Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.

Awatar użytkownika
GreatOlo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: GreatOlo » wt kwie 24, 2007 10:57 pm

Jako "nowy" wtrace sie.
W temat mial inne troche zalożenia. Za i przeciw. Wyszlo kiepsko bo zaczely sie jakies dziwne dogryzanki. Tutaj ludzie powinni sobie pomagac a nie dogryzać. Nowy na forum nie oznacza laika w terenie...
Teraz na temat:
Jeśli ktoś zaczyna jazde w terenie niech nie zastanawia sie nad SPOA. To przyjdzie z czasem albo wcale. Na poczatek, tak jak wiele razy ta tym forum pisano, wystarczy podniesc na wieszakach i troche wieksze opony. Gdy okaze sie ze za malo... SPOA i jeszce wieksze opony.
To moje zdanie: Początkujący.

P.S. Zacznijcie pisać na temat albo wcale, bo czasem ciezko co kolwiek znależć.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt kwie 24, 2007 11:06 pm

Trzeba umieć szukac :lol:
Potrenujesz kilka lat to zawsze znajdziesz to o co chodzi
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
GreatOlo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: GreatOlo » wt kwie 24, 2007 11:15 pm

nie pisze ze nie da sie znalezc. Trzeba przebrnac najpierw przez niepotrzebne posty, a jest ich sporo. Wiem ze nie chce sie Wam odpowiadac po pare, czy pare-naście razy na to same pytanie. Wtedy lepiej nie odpowiadac wcale. Jak ktos umie google obsluzyc to i tu sobie znajdzie jesli tylko cos jest. "Nowy" nie często zna jezyk ofrołdowy i moze nie wiedziec jak szukac...

maly2000
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maly2000 » czw kwie 26, 2007 2:28 pm

gri74 pisze:Trzeba umieć szukac :lol:
Potrenujesz kilka lat to zawsze znajdziesz to o co chodzi
Ja tam wolę trenować w terenie niż na forum :lol:

Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex » czw kwie 26, 2007 9:52 pm

Jak by nie bezsensowne klikanie po klawiszach 70% ludzi na tym forum było by "jestem tu nowy" :roll:

A w temacie cos dla zainteresowanych
http://www.zukikrawlers.com/showthread.php?t=174
Bartek

Awatar użytkownika
Stachu-80

Post autor: Stachu-80 » pt kwie 27, 2007 6:42 am

Zgadzam sie z opiniami kolegów ja mam auto od 3 miesiecy dopiero. Jak poczytałem o spoa, wieszakach oponach 31" reduktorach i takich tam to nie wiedzialem o czego zacząć. Po namyslach zaczałem od opon na poczatek i tak stopniowo resorki wieszaki dłuzsze amortyzatory przewody hamulcowe teraz zmieniam kapcie na wieksze i tak dalej przeróbki będa trwały, az sie na małym potworku skończy.
Pisze o tym gdyż cięzko w ogromie pomyslów na motanie swierzakowi odnaleść własna droge. Nie dziwie sie wygom którzy sa na końcu łańcucha przeróbek ze drażnia ich pytania tak proste i oczywiste jak "czy wieszaki odsuna bude od ziemi czy nie".

Świerzaki zastanówcie sie dobrze co chcecie zrobić, i na co kasy starczy i dopiero pytajcie o konkrety.
Jak czytam ze któs kupil auto 3 dni temu i pyta o spoa to na logike wiadomo ze i tak mu nić nie wyjdzie z tego.

Ale nabazgrałem sorki jak komuś to wadzi, ale nie mogę zniesć gadania o niczym
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”