Foto, nasze suzuki vol 2
Moderator: Albert_N
Re: Foto, nasze suzuki
A jakie tam są mosty, półosie i przełożenia w reduktorze, że sie tak spytam z ciekawości? 

GMS Team Chełm
www.gmsteam.pl
www.gmsteam.pl
239 zł w sklepiku zakładowymŁeLeK pisze:Salata123 pisze:hella 75 ff
264 zł InterCars komplet

Dzika Koza
Ja się pochwalę lub powstydzę że powoli lecz uparcie do przodu robię sobie dla siebie takie pospolite brzydactwo ;D
https://picasaweb.google.com/1051453651 ... 4380298658
Uwagi ,komentarze za i sprzeciw oraz wszechobecna loża szyderców zza monitora i wielce wygadanej klawiatury zostaną przeczytane i wysłuchane
Serdecznie pozdrawiam ;D
https://picasaweb.google.com/1051453651 ... 4380298658
Uwagi ,komentarze za i sprzeciw oraz wszechobecna loża szyderców zza monitora i wielce wygadanej klawiatury zostaną przeczytane i wysłuchane

Serdecznie pozdrawiam ;D
Przód wahacze LR i amorki deplhi carbo +2'' od dyskoteki przód oraz panhard
na sprężynach od XJ
A tył to:
spreżyny felicja tył kombi i amorki dephi carbo +2'' od dyskoteki tył
oraz wahacze z pajero z odciętymi drugimi ''oczkami'' i drążek typu "A" z rury 38mm ze ścianką 4mm ;D łączenie drążka ''A'' z mostem to szpilka , aby nie ograniczać wykrzyży ;D
na sprężynach od XJ
A tył to:
spreżyny felicja tył kombi i amorki dephi carbo +2'' od dyskoteki tył
oraz wahacze z pajero z odciętymi drugimi ''oczkami'' i drążek typu "A" z rury 38mm ze ścianką 4mm ;D łączenie drążka ''A'' z mostem to szpilka , aby nie ograniczać wykrzyży ;D
- tomek.s
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Mosty od Toyoty Lj70 , reduktor 4.16 z samiegoStanley16 pisze:A jakie tam są mosty, półosie i przełożenia w reduktorze, że sie tak spytam z ciekawości?
Jak już Salata123 pisał są to Hella 75FFkacper_ pisze:A ja mam takie pytanie, co to za halogeny?

Jimny już się pojawił w temacie

http://www.fotosik.pl/u/meenia/album/915688-2 reszta tutaj, mozna krytykowac, dobre i mniej dobre rady tez mile widziane, jeszcxze nic nie skonczone wiec moge co trzeba pozmieniac. Nie nie wiem czemu most jest czerwony

sj 425 606468554
- egonnowicz
-
walus od czego motor masz ?
fuck i love mud
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
wyspa wolin
Kolego to wolnossący muł z poldolota z podkręconą dawką paliwaegonnowicz pisze:walus od czego motor masz ?

a ja dla odmiany wstawie Vitare

lift 2'', opony 31'' reszta jak widać
pozdrawiam

pozdrawiam
- egonnowicz
-
tak się pytam bo kolega też ma taki i nie wie od czego to bo już tak kupił
fuck i love mud
wyspa wolin
wyspa wolin
+odchudzonaryba pisze:a ja dla odmiany wstawie Vitare![]()
pozdrawiam
+31"
Ale czy ona skręca? Bo u mnie w czarnej było +2" to tak niespecjalnie się mieściły przy skręcaniu już 30"

Fajnie to porobione, tylko może końcówkę snorkla odwróć, to Ci w trasie odżyje jeśli to 16V

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

musiałem nadkola podciąć i wszystko jest
dodatkowo w garażu czekają jeszcze dystanse 30mm więc po założeniu będą powtórne przymiarki i ew. weryfikacja
a z końcówką to przetestuje

dodatkowo w garażu czekają jeszcze dystanse 30mm więc po założeniu będą powtórne przymiarki i ew. weryfikacja

Dystanse po 3 cm... Łożyska się uciesząryba pisze:musiałem nadkola podciąć i wszystko jest![]()

A co masz za połączenie między wahaczami z przodu? Bo to raczej nie jest seryjne rozwiązanie...
Tam masz J20A? Ile waży Vitka pierwszej generacji z 2.0 16V? Bo ostatnio moją ważyłem grandke: z zatankowanym gazem i pełnym zbiornikiem benzyny 1350 kg.
Jak korygowałeś negatyw po lifcie? Rozwiercone otwory, czy mimośrody?

owszem, ale nikt nie mówił, że będzie łatwosuzus1995 pisze: Dystanse po 3 cm... Łożyska się uciesząBłotniki też coś powiedzą z pewnością
![]()

jeśli chodzi generalnie o zmieszczenie 31'' po 2'' lifcie to... zakup felg z odpowiednim odsadzeniem pozwoliło uniknąć problemów z haczeniem przy skręcaniu, ale nie było tak jak niektórzy piszą, że wystarczy podciąć nadkola, ja dodatkowo musiałem zweryfikować lekko kształt nadkola "od środka" bo przy skręconych kołach i wykrzyżu szorowały, być może zastosowanie dystansów pozwoliło by uniknąć niepotrzebnej pracy, ale tak jak piszesz zbytnie odsadzenie kół na zewnątrz nie wpływa dobrze na łożyska. generalnie z dystansami nie zamierzam po asfalcie, ale chce zobaczyć czy wniosą jakieś pozytywy w terenie, no

myślę, że lift budy załatwiłby sprawę, ale takich rzeczy już nie robię

to własny wytwór: cynkowany kątownik grubość 8mmsuzus1995 pisze:A co masz za połączenie między wahaczami z przodu? Bo to raczej nie jest seryjne rozwiązanie...
silnik 1.6 16V co do wagi nie wiem - sam jestem ciekaw... przy okazji zważęsuzus1995 pisze:Tam masz J20A? Ile waży Vitka pierwszej generacji z 2.0 16V? Bo ostatnio moją ważyłem grandke: z zatankowanym gazem i pełnym zbiornikiem benzyny 1350 kg.
rozwiercane otworysuzus1995 pisze:Jak korygowałeś negatyw po lifcie? Rozwiercone otwory, czy mimośrody?
To masz oszukany silnik.ryba pisze: silnik 1.6 16V co do wagi nie wiem - sam jestem ciekaw... przy okazji zważę
Bo w srebrnej budzie z taką atrapą to były 2.0...

wolne sugerować się nr VIN niż kolorem atrapy, a wg niego jest wszystkosuzus1995 pisze: To masz oszukany silnik.
Bo w srebrnej budzie z taką atrapą to były 2.0...