faktycznie te zeby jakies takie głebokie. no i dziwne ze pekła ci ta czesc gdzie osadzone jest lozysko. ja dwa dni temu rozwalilem przesowke(pekla na dwie czesci). Mimo ze byla dorobiona z twardszego materialu i hartowana w piecu zeby na tym osadzeniu lozyska sa nawet nie drasnieteŁeLeK pisze:blokada, przy której ktoś już kiedyś grzebał
SJ 413 fabryczna blokada mostu.
Moderator: Albert_N
Re: SJ 413 fabryczna blokada mostu.
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
pękła bo była za mocno zahartowana , była zbyt twarda .
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

u mnie tak samo było z pierwszą sztuką naszej przesuwki...
Tylko tam nie pękła, a ścięło wszystkie zęby, a dokładniej pękły jak szkło.
Tylko tam nie pękła, a ścięło wszystkie zęby, a dokładniej pękły jak szkło.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Powiem tak. Wygląda na to, że poprzedniemu właścicielowi musiało ściąć zęby i zaczął kombinować z pogłębianiem i spawaniem tych kłów. Przegrzał materiał i się stało... teraz dałem zamówienie do tokarza, żeby mi takie jak st.Medard przesłał na 2-giej stronie wątku zrobił. Myślę jeszcze nad zastosowaniem pneumatyki do załączania blokady
4x4 Tczew
jeśli dobrze zrobi i zahartuje to będzie chodzić
Moja pekla z dwoch powodow
1. orginalna przesowka ma luz miedzy klami na osadzeniu lozyska 3mm a ja zmniejszylem ja do 1mm co objawilo sie dosc ciezkim zalanczniem no i wlasnie dlatego sie rozleciala bo przy zalanczaniu nagle kolo sie usliznelo i trach
2. no i oczywiscie material zle dobrany
1. orginalna przesowka ma luz miedzy klami na osadzeniu lozyska 3mm a ja zmniejszylem ja do 1mm co objawilo sie dosc ciezkim zalanczniem no i wlasnie dlatego sie rozleciala bo przy zalanczaniu nagle kolo sie usliznelo i trach

2. no i oczywiscie material zle dobrany
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Panowie, znacie może oryginalną wysokość blokady ? chodzi mi o ten wymiar co na rysunku, no i wysokość drugiej części... Jak widać u mnie została dość zeszlifowana i chciałbym nową dotoczyć na oryginalnym wymiarze. I jeszcze chciałbym się zapytać z jaką siłą ma być wszystko poskręcane i jak ma być luz na ataku...
Pozdrawiam !

Pozdrawiam !

4x4 Tczew
Kiedyś koledze meenia pożyczałem swoją do dorobienia - chyba zwymiarowałŁeLeK pisze:Panowie, znacie może oryginalną wysokość blokady ? chodzi mi o ten wymiar co na rysunku, no i wysokość drugiej części... Jak widać u mnie została dość zeszlifowana i chciałbym nową dotoczyć na oryginalnym wymiarze. I jeszcze chciałbym się zapytać z jaką siłą ma być wszystko poskręcane i jak ma być luz na ataku...
Pozdrawiam !

A ten wymiar ze zdjęcia akurat jest mało ważny. Istotny jest od rowka przesuwki do kłów.
Momenty dokręcania i luzy znajdziesz w manualu

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
no tyle, że to w manualu znajdę to ja wiem... problem w tym, że większość linków straciła ważność.. 

4x4 Tczew
ten system zazębiania sobie odpuść...
Jeśli już kombinujesz blokadę to taką jak na zdj wcześniej.
Jeśli już kombinujesz blokadę to taką jak na zdj wcześniej.
Moja żona mówi w takich razach, że i tak szklanka jest do połowy pełnaŁeLeK pisze:no tyle, że to w manualu znajdę to ja wiem... problem w tym, że większość linków straciła ważność..

Strona danielsa chyba nadal działa?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Witam
To ja teraz zadam głupie pytanie
Czy koledzy rzeźbią te blokady bo ARB jest za drogie czy za kiepskie
Pomijam radość z używania patentów własnej konstrukcji bo to jest akurat bezcenne
ale wykonanie Waszych konstrukcji nie wygląda na dużo tańsze.
Pytanie zadaje na wypadek gdybym miał kiedyś fundusze na blokadę na przód.
Pozdrawiam
To ja teraz zadam głupie pytanie

Czy koledzy rzeźbią te blokady bo ARB jest za drogie czy za kiepskie

Pomijam radość z używania patentów własnej konstrukcji bo to jest akurat bezcenne

Pytanie zadaje na wypadek gdybym miał kiedyś fundusze na blokadę na przód.
Pozdrawiam
Fascynaci 4x4
arb + kompresor to wydatek rzędu 4tyś, resztę dopowiedz sobie sam.qwai pisze: Czy koledzy rzeźbią te blokady bo ARB jest za drogie czy za kiepskie![]()
Przeliczyłem sobie dzisiaj, że blokada KAM na tył z doliczeniem brytolskiego VATu to jakieś 2650zł za wszystko-blokadę, sterowanie, wzmocnione półosie itp. Ciekawe ile sobie życzy polski importer.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
no mi wychodzi zrobienie blokady tak: 150zł materiał stal 55 (plus nawęglanie i hartowanie powierzchniowe), tokarza mam za darmo, dłutowanie 100zł, przeciąganie 50zł + koszty nieprzewidziane to wychodzi mi ok 400zł. Tylko, że ja się nie śpieszę, także większość mam załatwiane ''przy okazji'' w zakładzie znajomego...
4x4 Tczew
Witam! POnawiam swoje pytanie, otóż czy ktoś zna wymiar od rowka przesuwki do kłów? Moja blokada została szlifowana i tak za bardzo nie wiem ile więcej mam zrobić...
4x4 Tczew
jak niemasz tych wymiarow to na dole jest moj nr tel zadzwon jutro to ci wszystko powiem. pozdr
692121109 Kuba
692121109 Kuba
4x4 Tczew
Mogę ci podać , ale nie wcześniej niż za jakiś tydzień . Z tym , że podam Ci nie oryginalny wymiar , tylko taki jak mam w ulepszonej wersji
Świszcząca Suka Stage I

"dziękuję" nie wystarczy, będę wdzięczy za foty ja już zrobisz 

Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"
w przyszłym tygodniu powinna być zrobiona. Zamieszczę fotki i opis technologiczny jak tylko dostane ją w swoje ręce 

4x4 Tczew
Witam ! Po dość długim oczekiwaniu w dniu wczorajszym odebrałem moją nową blokade tylnego mostu pod wzór oryginalnej. Została wykonana ze stali 55 i powierzchniowo zahartowana. Całość została wykonana w specjalistycznym zakładzie zajmującym się budową części do ciężarówek
Jeszcze nie jestem po testach, ale całość wygląda obiecująco. Jak zamontuje - przetestuje to podam wszelkie wymiary itp. Z trudności jakie mnie napotkały to jedynie dłutowanie, do którego było ciężko się ''dostać''.

4x4 Tczew
Dwa pytania, czy moga zrobic wiecej i ile by to ewentualnie mialo kosztowac ? bo mam w planie drugiego sjta 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
sj 425 606468554