Mari - projekt samurai - blaszanka
Moderator: Albert_N
Re: Mari - projekt samurai - blaszanka
Sorry Winetou. Kończę swojego i w domu nie mam czasu żeby usiąść przy kompie.
No to jest to co chcialem uslyszec - walcz dzielnie zebys mial czym w styczniu do mnie dojezdzaclukassos pisze:Sorry Winetou. Kończę swojego i w domu nie mam czasu żeby usiąść przy kompie.

Przebaczam ci blada twarzo

Jak juz wyjedziesz to bedziesz mial twarz - promienna

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

Nadeszło już 'kiedyś'?

Co w kształcie było nie tak że trzeba było potraktować argumentem?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
Wyjechałem w niedzielę. Ale nie wszystko gra, hamulec mam zbyt miękki, muszę zmienić uszczelki w pompie. Za to reduktor cichutko chodzi. Odezwij się jak dopadniesz kompa.mari pisze:No to jest to co chcialem uslyszec - walcz dzielnie zebys mial czym w styczniu do mnie dojezdzaclukassos pisze:Sorry Winetou. Kończę swojego i w domu nie mam czasu żeby usiąść przy kompie.![]()
Przebaczam ci blada twarzoChociaz jaka z ciebie blada twarz jak ty masz bude od japonczyka??
![]()
No to cieszy - gratulejszyn!! To masz juz bolida zeby do mnie przyjechac jak new project wystartuje lada dzien!!lukassos pisze:Wyjechałem w niedzielę. Ale nie wszystko gra, hamulec mam zbyt miękki, muszę zmienić uszczelki w pompie. Za to reduktor cichutko chodzi. Odezwij się jak dopadniesz kompa.mari pisze:No to jest to co chcialem uslyszec - walcz dzielnie zebys mial czym w styczniu do mnie dojezdzaclukassos pisze:Sorry Winetou. Kończę swojego i w domu nie mam czasu żeby usiąść przy kompie.![]()
Przebaczam ci blada twarzoChociaz jaka z ciebie blada twarz jak ty masz bude od japonczyka??
![]()
Kilka osob pytalo sie o te oslone wiec zdaje relacje - testy przeszla pomyslnie ale nie byly zbyt dlugie. Ze wzdgledu na swoje obawy iz gruszka mostu w samuraiu wystaje za malo i jest plytka balem sie ze w najmniej spodziewanym momencie mi teren ja zweryfikuje. Zostala koniec koncow przycieta i wspawana na stale. Osobiscie na obecna chwile sklaniam sie jednak ku wspawywaniu niz skrecaniu. Napatrzylem sie na te land roverove oslonki ale tam grucha mostu wystaje bardziej i jak sie skreci to powierzchnia docisku jest wieksza niz w samuraiu.tanto pisze:Nadeszło już 'kiedyś'?mari pisze:....pomotalem cos na ksztalt osłony dyfra - kiedys zdam relacje jak sie sprawuje...
...i popracowalem lekko nad ksztaltem mloteczkiem...[/img][/url]Ciekaw jestem czy to rozwiązanie sprawdziło się w boju.
Co w kształcie było nie tak że trzeba było potraktować argumentem?
Kazdy dzien to nauka a hardmadfck patenty musza byc jednak hardmadfck

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

- cordoba_2004
-
chłopcy chłopcy tylko farba epoksydowa - jak już wkładacie tyle sił i środków to tylko epoksyd - wcale nie jest droższa a nawet tańsza od tego czym malujecie Taki Nuvol np .
Malowałem golfa wszystkim i wszystko odpadało - epoksyd nie.
Epoksydem pomalowaliśmy w pracy urządzenie które ciągle ma kontakt z kiszonymi ogórkami - narażone jest na ocet, sól, kwasior- nic tego nie ruszyło.
Baranek nie ma włąściwości antykorozyjnych podobnie jak szpachla.
Epoksydem pomalowaliśmy w pracy urządzenie które ciągle ma kontakt z kiszonymi ogórkami - narażone jest na ocet, sól, kwasior- nic tego nie ruszyło.
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
jako podkład na rdzę (oczywiście po usunięciu luźnej) polecam Brunox Epoxy. Nietanie (ok 50zł za 0,5l.), ale robi swoje.
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
cordoba_2004 pisze:chłopcy chłopcy tylko farba epoksydowa - jak już wkładacie tyle sił i środków to tylko epoksyd - wcale nie jest droższa a nawet tańsza od tego czym malujecie Taki Nuvol np .
Po blacharce malowałem epoksydem - podkład okrętowy jakiejś duńskiej firmy, nazwy nie pamiętam. Pomalowałem tym też felgi. Biały kolor felg mi jednak nie odpowiadał i przeciągnąłem je hammeraitem na czarno. Teraz widać jak w miejscach krawędzi schodzi hammerait od błota i piasku. Na krawędziach felgi są białe.
Samurai 1,6td, 31'Silverstone
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
- cordoba_2004
-
Pogadajcie ze znajomymi lakiernikami nie wiem czy hamerite i brunox sa fałszowane czy nie ale generalnie nie mają zbyt wielu dobrych opinii w przeciwieństwie do epoksydu
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
[quote="cordoba_2004"]Pogadajcie ze znajomymi lakiernikami nie wiem czy hamerite i brunox sa fałszowane czy nie ale generalnie nie mają zbyt wielu dobrych opinii w przeciwieństwie do epoksydu[/quot
Podkład reaktywny na ,,elemety naruszone zebem czasu'' potem epoksyd i jeżeli wcześniej materiał był przygotowany dobrze to bedzie sie trzymało.
Podkład reaktywny na ,,elemety naruszone zebem czasu'' potem epoksyd i jeżeli wcześniej materiał był przygotowany dobrze to bedzie sie trzymało.

A taki fajny watek mialemcordoba_2004 pisze:chłopcy chłopcy tylko farba epoksydowa - jak już wkładacie tyle sił i środków to tylko epoksyd - wcale nie jest droższa a nawet tańsza od tego czym malujecie Taki Nuvol np .

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

Na elementy oczyszczone z rdzy polecam wash primer na niego najlepiej podkład epoksydowy i wtedy juz baza i klar czy jak kto woli akrylowy podkład i akryl. I starać się stosować produkty tego samego producenta.
Hammerait stosowany na rdzę czy tam oczyszczoną z rdzy blachę to bubel. Robi po prostu powłokę spod której nie widać, ze dalej element rdzewieje a po upływie dłuższego czasu zaczyna odpadać razem ze rdzą.
Hammerait stosowany na rdzę czy tam oczyszczoną z rdzy blachę to bubel. Robi po prostu powłokę spod której nie widać, ze dalej element rdzewieje a po upływie dłuższego czasu zaczyna odpadać razem ze rdzą.
Plaskata Vitarka V6 z 32" simexem 

Naprawdę myślicie ze nikt tego http://www.forum4x4.pl/viewforum.php?f=76 działu nie czyta?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Odgrzewam wątek ,ale ciekaw jestem jak tam sie sprawuje ten hamerite i chlorokauczuk na mostach... Czas jakiś minął, więc może jakieś zdjęcia
Odpadająca farba

Zbowid

Mari na morzu, także z odpowiedzią trzeba zaczekać.
Mari ma dostęp do neta wszędzielukassos pisze:Mari na morzu, także z odpowiedzią trzeba zaczekać.

Na pewno nie odpadał z mostów chlorokauczuk - bo go tam nie było.Zbowid pisze:Odgrzewam wątek ,ale ciekaw jestem jak tam sie sprawuje ten hamerite i chlorokauczuk na mostach... Czas jakiś minął, więc może jakieś zdjęciaOdpadająca farba
![]()

Jak na używanie auta sporadycznie, kilka rajdów, kilka weekendowych wypadów jest ok - mosty są w stanie dobrym - a reszta cóż - spójrz na awatar

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

Siemasz!
Dopiero teraz znalazlem watek. Kupa dobrej roboty
A pozniej go pociales?
Wstaw foty nowego klamota.
Ps. Nasz temat podobno dzis wyrusza
NIe cisnalem i nie poganialem, bo mam tu swoje
Dopiero teraz znalazlem watek. Kupa dobrej roboty

A pozniej go pociales?

Wstaw foty nowego klamota.
Ps. Nasz temat podobno dzis wyrusza

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
ja miałem/ mam chlorokauczuk na mostach.
Dolne powierzchnie mostu tam gdzie jest styk z ziemią jak sie staje na mostach to sie starło.
Ale tam nic za bardzo sie nie trzyma, nawet rdza
Natomiast boki i góra mostu są ciągle takie same jak były malowane kilka lat temu.
Dolne powierzchnie mostu tam gdzie jest styk z ziemią jak sie staje na mostach to sie starło.
Ale tam nic za bardzo sie nie trzyma, nawet rdza

Natomiast boki i góra mostu są ciągle takie same jak były malowane kilka lat temu.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Marcin musiałem jakoś Cię wywołać.