Takie zamienniki widziałem. Jak by ktoś chciał zrobić mosty na tip top, to w sumie nie jest to tragiczna cena, zwłaszcza że mosty po 700zł sztuka raczej nie są plug and play

Moderator: Albert_N
Te 1,6 to z vitary ma być? Gaźnikowe vitary to (chyba) przełom lat 80 i 90. Silnik w tym wieku nie będzie oszałamiał osiągami.Kamil75 pisze:Witam.
Koledzy potrzebuję uściślić i uporządkować pewne informację.
Poczytałem trochę, ale im więcej czytam tym głupszy się stajęChodzi mi o montaż silnika 1,6 w Samuraiu. Rozumiem, że 1,6 czy to 16v czy 8v wymaga dość skomplikowanych modyfikacji elektrycznych z którymi taki laik jak pewnie sobie nie poradzi, brakuje mi kupę kabli elektrycznych- moja suza to 1,3 na gaźniku. Zgaduję, że najłatwiej byłoby wrzucić 1,6 na gaźniku. Tylko czy warto. A może jest ktoś kto mógłby mnie poprowadzić i pomóc w takim przeszczepie. Najlepiej z okolic Warszawy
![]()
Pozdrawiam
Ja spotkałem się z Vitarami na gaźniku nawet z 1996 i 1997. Patrząc na to co padaja na tej stronie http://suzuki.a-ng.eu/?t=25;&a=69 to gaźnik był montowany równorzędnie z jednopunktem.Kostuch pisze:Gaźnikowe vitary to (chyba) przełom lat 80 i 90.
Ja bym (z lenistwa) nic nie robiłKamil75 pisze:Dzięki za odpowiedzi. Pomysł z gaźnikiem był taki by było jak najprościej...
Zdaję sobie, że to nie jest idealne rozwiązanie...
Podpowiedzcie co robić?
Pozdrawiam
posprawdzaj czy styki niezaśniedziały i masy na błotnikach powinny być przykręcone a jak nie to mirenikzacho pisze:W Samuraiu nie świeci przednia lampa tylko lekkko sie żarzy,oczywiście wymieniłem zarówke na nową ale dalej to ssamo. Problem niby bbłachy ale nie wiem co moze byc nie tak,oczysciłem przewody całe . Jakiś pomysł ?
pod korbką jest zawleczka z drutu - musisz ją najpierw wyjąćpunix pisze:Czy jest jakiś sprytny sposób na zdemontowanie korbki podnoszenia szyb w samuraiu? Próbowałem ją podważyć śrubokrętem, ale coś nie bardzo chciała się poddać
tylko wtedy grom więcej roboty z elektryką.Kostuch pisze:Te 1,6 to z vitary ma być? Gaźnikowe vitary to (chyba) przełom lat 80 i 90. Silnik w tym wieku nie będzie oszałamiał osiągami.Kamil75 pisze:Witam.
Koledzy potrzebuję uściślić i uporządkować pewne informację.
Poczytałem trochę, ale im więcej czytam tym głupszy się stajęChodzi mi o montaż silnika 1,6 w Samuraiu. Rozumiem, że 1,6 czy to 16v czy 8v wymaga dość skomplikowanych modyfikacji elektrycznych z którymi taki laik jak pewnie sobie nie poradzi, brakuje mi kupę kabli elektrycznych- moja suza to 1,3 na gaźniku. Zgaduję, że najłatwiej byłoby wrzucić 1,6 na gaźniku. Tylko czy warto. A może jest ktoś kto mógłby mnie poprowadzić i pomóc w takim przeszczepie. Najlepiej z okolic Warszawy
![]()
Pozdrawiam
Dużo lepszy efekt przyniesie wszczepienie 1,3 z jimniego.
U mnie wyminiłem kostkę na nową i działa bajka =]zacho pisze:W Samuraiu nie świeci przednia lampa tylko lekkko sie żarzy,oczywiście wymieniłem zarówke na nową ale dalej to ssamo. Problem niby bbłachy ale nie wiem co moze byc nie tak,oczysciłem przewody całe . Jakiś pomysł ?
Tak też myślałem. W chwili obecnej nap.qwai pisze:nie znalazłeś bo nikt nie wie jak się jeździ z drążkiem![]()
Wywal, to zbędne żelastwo
Idzie http://daniels.lumena.com/suzuki/zamienniki.htmsakosabo pisze:Cześć. Cieknie z tylnego mostu na przechyle , zanim rozbiorę to jaki tam jest uszczelniacz? Idzie normalnie dokupić?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości