Foto, nasze suzuki
Moderator: Albert_N
-
- Kontaktowanie:
Re: Foto, nasze suzuki
Wszytsko ok, dośc dawno chyba go kupiłes od młodego z wałcza, ale snorkel zje**łeś 

Suzuki Samurai 1.3 Springi, simex, wolne mosty
Czyli moje potwory i spółka

Heh to nadal ten sam stary młody
. Tylko trochę się zmienił. Odkąd był na allegro (sentyment nie pozwolił sprzedać
)

Snoorkel jest tymczasowy dla testów
albo mi się na zdj wydaje albo jest dość mocno podniesiony w górę. Jak na trawersach??
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
-
- Kontaktowanie:
Rafo17 pisze:Heh to nadal ten sam stary młody![]()
. Tylko trochę się zmienił. Odkąd był na allegro (sentyment nie pozwolił sprzedać
![]()
)
Hehe pozdrawiam, nie wiem czy pamietasz może na wałczu po królu błota niebieskim patrolem cie wyciągałem z tej łąki co obok Króla błota była

A byłem przekonany że sprzedałeś bo fajnie zrobiony a stał za 10 koła, sam miałem go od ciebie kupowac ale skończyło sie na trzecim parchu (tym razem GR)i jestem bardzo zadowolony

Zrobiłem raz a pożądnie i jeździ teraz ładnie, za pare tygodni prawdopodobnie przyjdzie 300zx twinturbo podkręcony na turbinach, 385 km i około 400NM i zagości pod maską mojego czarnucha

Troszku w górę poszedł ziemia a rama to 55 cm dzięki temu że wszystko co ciężkie jest w miarę nisko to się pięknie trzyma, figury godne baletnicy potrafi robić
. Jego szerokość to 190cm a wysokość 200cm więc w miarę kwadratu się trzyma na rajdach bez asekuracji daje rade. Fajnie robi w krótkich rowkach bo nie ma takiego nacisku na przednią oś przy wjeździe i pięknie wychodzi no i tan kąt najazdu 

Pamiętam pamiętam wtedy to nie był jeszcze za dobrze zrobiony ale teraz troszkę roboty było i wyszło w miarę dopracowane i nie ma benzyny z uczuleniem na wode
tylko Dieselek trochę słaby ale ujdzie nie długo Audi 2,5 Tdi będzie to i większe koła przyjdą.

-
- Kontaktowanie:
To powodzenia w motaniu 

Teraz będzie test na Wałczu za tydzień zobaczymy jak to będzie tak
czy tak 

-
- Kontaktowanie:
Rafo17 pisze:Teraz będzie test na Wałczu za tydzień zobaczymy jak to będzie takczy tak
My w tym roku nie zagościmy, wszyscy od nas motają.

- MotoManiek
-
Jeśli myślisz o V6 to odpuść sobie ten motor, dobrze Ci radzę. Jedna ze słabszych konstrukcji VAG-a. Lepiej motaj 1.9 TDI.Rafo17 pisze:Pamiętam pamiętam wtedy to nie był jeszcze za dobrze zrobiony ale teraz troszkę roboty było i wyszło w miarę dopracowane i nie ma benzyny z uczuleniem na wodetylko Dieselek trochę słaby ale ujdzie nie długo Audi 2,5 Tdi będzie to i większe koła przyjdą.
W terenie, im gorzej... tym lepiej
Tel. alarmowy 602 492 450
Tel. alarmowy 602 492 450
Nie V6 tylko ten 5 garów starszy co w audi i VW Ltkach były
to chyba mówisz o tym co mam w T4 96 rok 2,5 tdi chyba 102 ps. widzi mi sie że to cięzkie jest tak wizualnie.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
T4 i audi mialy tego typu 5 garowe rzedówki, fajny silnik, byly tez slabsze wersje, 88KM ale bardzo fajnie ciagnie z dolu tylko ciekawe jak z wagą... Jedna wada jest to ze pompa wody napina pasek rozrządu...
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Jak to jest niestety nie ma idealnych silników
Ale trzeba kombinować, próbować może coś wyjdzie. Myślałem też nad francuzem 1,9td ponoć też ładnie idą tylko trzeba uważać na przegrzanie.

http://www.motofakty.pl/testy_i_porowna ... &typ=13041
Chodzi mi o ten model i on ma 102 ale kW a 140 kM
Chodzi mi o ten model i on ma 102 ale kW a 140 kM
Wydlub narazie ile sie da z 1.6, chlopaki robia z tych silników bez problemu 100-110 koni..
1.6 to fajny prosty (bez zbednej elektroniki) silnik.
1.6 to fajny prosty (bez zbednej elektroniki) silnik.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
jaki jest sens wkładania ciężkiego silnika z audi do małego samuraia, chcesz mieć krowę to sobie kup GR'a albo Jeepa, imho 1.6 to wystarczający motor do tego samochodu a jak brakuje mocy to grzebać w reduktorze czy tam mostach.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
To tak trochę jeżdżę i mała masa przydaje się na świeżym terenie a nie jak masz koleiny po 36". a duży silnik pociągnie większe koła i będzie miał siłę pociągnąć pod długie górki. mam reduktor od 1,0 mosty z Uaza która są dużo wolniejsze od samuria i skrzynie z mercedesa która też jest dużo wolniejsza mocy ma nie brakuje mogę ruszyć nawet z 4 na reduktorze bez problemu ale brakuje mu takiego szybkiego wkręcenia może mam po prostu takie złudzenie bo wcześniej miałem 2,0 benzyne to tam mocy nie brakło no ale woda robiła swoje z nią. Każdy ma swoją filozofie
Niekiedy jest irracjonalna ale jest więc założę zobaczę i podzielę się wrażeniami.

A druga sprawa co do Gra. Rama ponad 2 razy cięższa niż z samca mosty z uaza też lżejsze niż Gr buda itd. więc robienie samiego nawet z ciężkim silnikiem i mostami i tak nie dogoni wagi Gra
A tu jeszcze dwa zdj tylko murek mi się skończył
http://img8.imageshack.us/i/11111111111111l.jpg/
http://img99.imageshack.us/i/22222222222222222222u.jpg/

http://img8.imageshack.us/i/11111111111111l.jpg/
http://img99.imageshack.us/i/22222222222222222222u.jpg/
musisz dobudowac troche murka 

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
-