dystans walu samuraj ile na wieloklin / wymiary
Moderator: Albert_N
dystans walu samuraj ile na wieloklin / wymiary
przy zmianie mocowan wachaczy . pokusilem sie o przesuniecie mostu w przod jakies 3-4 cm
wiec zostaje albo wydluzyc wal albo zrobic dystans
macie wymiary dystansu (flanszy) ?
no i 2 pytanie jaki ten dystans zrobic gruby - aktualnie wileoklin praktycznie jest na samym koncu jak sie przyloze to wal wyciagne
ile powinien wchodzic wieloklin w stanie "spoczynku "
no i 2 pytanie jaki ten dystans zrobic gruby - aktualnie wileoklin praktycznie jest na samym koncu jak sie przyloze to wal wyciagne
Re: dystans walu samuraj ile na wieloklin / wymiary
Daj wał do wydłużenia. Trochę po kieszeni dostaniesz ale masz spokój. A wieloklin powinien w stanie spoczynku być w połowie swojej długości.milas pisze:przy zmianie mocowan wachaczy . pokusilem sie o przesuniecie mostu w przod jakies 3-4 cm
4x4 Tczew
odgrzewam temat
muszę wyrzeźbić dystanse wałów bo wielokliny kompensacyjne zdemoluje do końca
poszukuje rysunku z wymiarami pod śruby fi8 (pod 10 znalazłem), czy ktoś w Was mi pomoże?
pozdrawiam
piotrek
muszę wyrzeźbić dystanse wałów bo wielokliny kompensacyjne zdemoluje do końca
poszukuje rysunku z wymiarami pod śruby fi8 (pod 10 znalazłem), czy ktoś w Was mi pomoże?
pozdrawiam
piotrek
suzamurai '96
505 715 225
505 715 225
wymontuj wal - zanies tokarzowi - tak jest prosciej i pewniej
Trzeba tylko pamiętać o wystających nakrętkach na flanszach.milas pisze:wymontuj wal - zanies tokarzowi - tak jest prosciej i pewniej
Kiedyś mi zrobili dystans "na płasko" i było zaskoczenie

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
wiem, wiem... lenistwo temperaturowe wzieło górę i chciałem polecieć z rysunkiem...
z frezem wewnętrznym to podobnie bedzie jak dla dystansu na 10... na 8 tylko srednica może być mniejsza i rozstaw otworów mniejszy...
dzięki za zainteresowanie...
jak artysta wyrzeźbi to zwymiaruje i wrzucę.
z frezem wewnętrznym to podobnie bedzie jak dla dystansu na 10... na 8 tylko srednica może być mniejsza i rozstaw otworów mniejszy...
dzięki za zainteresowanie...
jak artysta wyrzeźbi to zwymiaruje i wrzucę.
suzamurai '96
505 715 225
505 715 225
Średnica zamka (otoru centującego) flanszy jest taka sama dla flansz na M8 i M10, róznica jest tylko w rozstawie i średnicy śrub, i średnicy samej flanszy oczywiście.
Jak tokarz dorobi dystans wg rysunku od M10, to problemu nie będzie, zostanie tylko wytrasować i wywiercić otwory wg flansz M8.
Jak tokarz dorobi dystans wg rysunku od M10, to problemu nie będzie, zostanie tylko wytrasować i wywiercić otwory wg flansz M8.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.