To już koniec?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
harakiri

To już koniec?

Post autor: harakiri » sob mar 07, 2015 8:42 pm

http://moto.onet.pl/premiery/suzuki-im- ... 2015/244ew Jedziemy na parking a do niedostępnych dotąd miejsc - z buta :-(

Janusz73

Re: To już koniec?

Post autor: Janusz73 » sob mar 07, 2015 8:49 pm

Szału to nie zrobi.Podobnie jak zmodernizowana Niva czyli Łada Niva Chevrolet.

Awatar użytkownika
bazylisek

Post autor: bazylisek » sob mar 07, 2015 10:21 pm

Dzizyskurwajapierdole :o

Uczmy sie kochać Jamniki - tak szybko odchodzą.

"Wy­glą­da na to, że ce­nio­ny za te­re­no­we moż­li­wo­ści Jimny w końcu do­cze­ka się god­ne­go na­stęp­cy." :o :o

Dlaczego likwidować niszę w której jest się liderem?

Suzuki!!!
Tomek

Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » ndz mar 08, 2015 6:01 pm

nie dramatyzujcie upłynie duuuużo wody we Wiśle zanim przestaną produkować jimka

:)21
Super parchatek Super y60 :lol:

Awatar użytkownika
yahoo33
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: yahoo33 » ndz mar 08, 2015 7:46 pm

Będą pewnie klepać w Indiach, Ameryce Pł etc. Te auta są tam niezbędne. Dlatego Samurai nadal jest klepany przez Maruti, L300 4wd jest nadal prod. W Ameryce Pł. i Nowej Zelandi (składany). Toyota J7 od lat ponad 30 lat w Japoni i Ameryce Pł.
Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.

Awatar użytkownika
ssslavo

Post autor: ssslavo » ndz mar 08, 2015 8:13 pm

Ale dostęp do aut spoza Uni jest dla nas bardzo problematyczny.
Co z tego że "gdzieś tam" produkują Samuraia jak u nas np.5-letniego kupić nie sposób.
PATROL
SAMURAI
GEKON

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » ndz mar 08, 2015 8:32 pm

ssslavo pisze:Ale dostęp do aut spoza Uni jest dla nas bardzo problematyczny.
Co z tego że "gdzieś tam" produkują Samuraia jak u nas np.5-letniego kupić nie sposób.

bo się po prostu nie opłaca ,
ciekawe ilu było by chętnych kupić samuraja za 30 tysi :wink:

Awatar użytkownika
ssslavo

Post autor: ssslavo » ndz mar 08, 2015 9:34 pm

No fakt.....tyle że my wydajemy taką kase na 20/30 letnie padliny,tyle że w ratach :)
PATROL
SAMURAI
GEKON

Janusz73

Post autor: Janusz73 » pn mar 09, 2015 4:41 pm

Też tak uważam jak paweł abramczyk-będą jeszcze długo produkować Jimnego ze wzgledu na pobyt.Jak go nie miałem to nie zwracałem uwagi na te samochody,a teraz patrze że jest ich bardzo dużo i to nowych.Listonosz jezdzi Jimnym,trzecie auto lekarza-Jimny,drugie auto weterynarza-Jimny,firma ochroniarska ma Jimnego,żona leśniczego smiga Jimnym,Koło Inter Marche w Morągu stoi często nowy Jimny z fajnym spojlerem na tylnych drzwiach,członek koła łowieckiego ma w zapasie na polowania Jimnego.Naprawde jest tych samochodów bardzo dużo.I zakonczenie produkcji w takim okresie było by po prostu niepoważne.

Awatar użytkownika
ssslavo

Post autor: ssslavo » pn mar 09, 2015 5:18 pm

Całkiem poważnie jednak przestali produkować samochody z reduktorem na sztywnych mostach i z ramą. Prawie wszyscy.Obecnie w Europie to Def,G,Jimny i tyle. To że "widujesz" nie znaczy że będzie produkowany.Ja widuje 30x tyle GV co Jimnych i co...temat skończony.Nowe idzie :lol:
PATROL
SAMURAI
GEKON

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » pn mar 09, 2015 7:43 pm

a to nie da sié uruchomic fabryki i robic cos podobnego do jimniego?
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » pn mar 09, 2015 8:28 pm

jak zalega Ci jakieś 100 baniek , masz kłady w tym poj...ebanym kraju to otwieraj
nie wiesz że w tym kraju wszystko co może przynosić jakiś dochód i nie jest kontrolowane przez rząd nie ma prawa bytu

mam wrażenie że nasz obecny ustrój przypomina to to co było jakieś 35 lat temu

a wolność słowa i poglądów :lol:

przypomnij sobie jakie projekty zostały zaprzepaszczone , hamowanie wszystkiego co może nasz kraj pokazać na świecie z tej dobrej strony

a przepraszam czyjś prezydent chodzi po siedzisku , gada od rzeczy , pisze '' wonsy '' ,

no rzesz cholera jasna przepraszam za upolitycznienie

:wink:

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 09, 2015 9:05 pm

Znalazło by się kilku ośmieszających się prezydentów w innych krajach. Z USA na czele.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
KSikorski

Post autor: KSikorski » pn mar 09, 2015 9:37 pm

Uruchomienie produkcji nowego modelu to jakiś miliard dolarów, zakładając że masz już fabrykę i że chcesz produkować na masową skalę.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » pn mar 09, 2015 9:41 pm

jest juz chyba nowa mhm rama czy jak to nazwac
http://www.globalsuzuki.com/geneva2015/ ... ogies.html

Awatar użytkownika
lukassos

Post autor: lukassos » wt mar 10, 2015 11:24 am

Panowie a Santana Motors S.A. jeszcze produkuje? Była fabryka w Hiszpani.

kozioU

Post autor: kozioU » wt mar 10, 2015 11:39 am

Janusz73 pisze:Też tak uważam jak paweł abramczyk-będą jeszcze długo produkować Jimnego ze wzgledu na pobyt.Jak go nie miałem to nie zwracałem uwagi na te samochody,a teraz patrze że jest ich bardzo dużo i to nowych.Listonosz jezdzi Jimnym,trzecie auto lekarza-Jimny,drugie auto weterynarza-Jimny,firma ochroniarska ma Jimnego,żona leśniczego smiga Jimnym,Koło Inter Marche w Morągu stoi często nowy Jimny z fajnym spojlerem na tylnych drzwiach,członek koła łowieckiego ma w zapasie na polowania Jimnego.Naprawde jest tych samochodów bardzo dużo.I zakonczenie produkcji w takim okresie było by po prostu niepoważne.
I ci sami ludzie kupią nowe auto już bez sztywnych mostów i reduktora i też będą zadowoleni. :roll:

Janusz73

Post autor: Janusz73 » wt mar 10, 2015 6:24 pm

KozioU.Mam wątpliwości czy kupią auto bez reduktora i sztywnych mostów.Według mnie jeżeli ktoś kupuje terenówke,a bez cienia wątpliwości Jimny jest prawdziwą terenówka to ma pewne wymagania od tego samochodu.Komfort,nowoczesna sylwetka,maksymalna prędkość to są sprawy mało istotne.Zobacz ile lat klepana jest Łada Niva,nawet po liftach ma archaiczny wygląd,ale ciągle jest zainteresowanie tym modelem,bo też jest dobrą terenówą.Jezdże Nivą i powiem szczerze,ze panowie w zachodnich,wypasionych nie tylko elektroniką pseudoterenówkach patrzą na mnie z pogardą,ale gdy droge zawieje śnieg to to co mogą,to tylko sobie pooglądać tył mojej Nivy jak się oddala,a oni stoją i nie raz już tak było.Nie wierze zeby zaprzestano produkcji Jimnego bo jest po prostu dobry w terenie,a gdy to zrobią to zaraz "żółte rączki" zaczna coś podrabiać tak jak podrabiaja jednoślady Yamahy nazywajac to Yamasaki,to zaraz coś będzie pseudoterenowego o nazwie Jimnysaki :D

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » wt mar 10, 2015 7:33 pm

Janusz73 pisze:KozioU.Mam wątpliwości czy kupią auto bez reduktora i sztywnych mostów.Według mnie jeżeli ktoś kupuje terenówke,a bez cienia wątpliwości Jimny jest prawdziwą terenówka to ma pewne wymagania od tego samochodu.Komfort,nowoczesna sylwetka,maksymalna prędkość to są sprawy mało istotne.Zobacz ile lat klepana jest Łada Niva,nawet po liftach ma archaiczny wygląd,ale ciągle jest zainteresowanie tym modelem,bo też jest dobrą terenówą.Jezdże Nivą i powiem szczerze,ze panowie w zachodnich,wypasionych nie tylko elektroniką pseudoterenówkach patrzą na mnie z pogardą,ale gdy droge zawieje śnieg to to co mogą,to tylko sobie pooglądać tył mojej Nivy jak się oddala,a oni stoją i nie raz już tak było.Nie wierze zeby zaprzestano produkcji Jimnego bo jest po prostu dobry w terenie,a gdy to zrobią to zaraz "żółte rączki" zaczna coś podrabiać tak jak podrabiaja jednoślady Yamahy nazywajac to Yamasaki,to zaraz coś będzie pseudoterenowego o nazwie Jimnysaki :D
:)2

nadejdą czasy gdzie ludzie zapragną mieć auto bez elektoniki , bajerów
nie pamiętam gdzie ale w wakacje chcą wypróbować samochody które same jeżdżą ruchu miejskim
średnio to sobie wyobrażam
tak samo jak nie mogę się przekonać do elektrycznego silniczka w układzie kierowniczym :)17
kurza twarz za dużo tych computerów w tych autach :wink:

kozioU

Post autor: kozioU » wt mar 10, 2015 7:38 pm

Obawiam się, że to nadmierny optymizm. :wink:
Ale ku pokrzepieniu serc dodam, że to coś z pierwszego posta nie będzie następcą Jimnego. To ma być nowy model.

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » śr mar 11, 2015 8:15 am

tak też twierdzą na zachodnich forach że to koncept a po drugie wcale nie następca jimniego. Jimny jak twierdzą podobno sprzedaje się zbyt dobrze by go odstrzelić poza tym nie ma konkurencji acz podobno ssang yong ma produkować konkurnenta

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » śr mar 11, 2015 8:17 am

a poza tym nie narzekajcie. Pamiętacie lata 80? i jak wtedy oddychało się w mieście spalinami jaki smród by w garażu od fiata czy zastawy a teraz można jeść i spać i garażu :) Nie zapominajcie o tym przy całej krytyce elektroniki .

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr mar 11, 2015 10:09 am

cordoba_2004 pisze:a poza tym nie narzekajcie. Pamiętacie lata 80? i jak wtedy oddychało się w mieście spalinami jaki smród by w garażu od fiata czy zastawy a teraz można jeść i spać i garażu :) Nie zapominajcie o tym przy całej krytyce elektroniki .
Zapraszam do mojego garażu. Musiałbyś być ironmanem skrzyżowanym z amerykańskim ninją IV żeby tam jeść i spać :lol:

A poza tym, nawet takiej hybrydzie trzeba nalać oleju i innych płynów. A jak przerdzewieje to wyspawać i zaszpachlować.
Błoto i szuwary co prawda odpadać z tego nie będą, bo po wjechaniu w błoto pojazd polegnie. Ale to jedyna zaleta jaką widzę :)21
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”