Tuleje wachaczy

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

marekssa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Tuleje wachaczy

Post autor: marekssa » śr wrz 14, 2016 3:43 pm

Witam ! tym razem chce doprowadzic do porzadku wachacze ( tuleje wachaczy ) i tutaj pojawia sie problem - co wybrac: oryginalne gumowe, z Olkusza,czy idac dalej, dalej,dalej np. taki zestaw, http://allegro.pl/zawieszenie-suzuki-ji ... 47508.html oczywiscie zaczynajac do tulei.
Jaka jest Wasza opinia o tym produkcie, w/g mnie cenowo w miare,jakosc - niestety niewiem i tutaj bardzo prosze o porade,a moze cos innego bardziej sprawdzonego
suzuki Jimny 2004

bIp

Re: Tuleje wachaczy

Post autor: bIp » śr wrz 14, 2016 7:08 pm

Tuleje wahaczy w serwisie kosztują jakieś chore pieniądze, u mnie olkusz od jakichś 50tkm siedzi i ma się dobrze.
Tej "firmy", co zestaw z linku miałem amortyzator skrętu założony, tandeta totalna.

marekssa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marekssa » pt wrz 16, 2016 4:33 am

Chce wymienic caly komplet tulei np. http://allegro.pl/polibusze-suzuki-jimn ... 23391.html, lecz wystepuja rowniez tuleje mimosrodowe -rozumie ze do liftu,oczywiscie mam w planach lift 2" - 3".
Czy kupujac - montujac mimosrodowe,chwilowo bez liftu - moge normalnie uzytkowac bez pogorszenia stabilnosci.
suzuki Jimny 2004

marekssa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marekssa » ndz wrz 18, 2016 8:33 pm

Tylko ze w Olkuszu sa 3 Firmy Douter,Elast-pol, Elastpol, ktora jest ta wlasciwa robiaca najlepiej ???
W przypadku tulei mimosrodowych pisze nadaja sie do zawieszen powyzej 2 ",czy,jesli jeszcze nie mam liftu ( w planach) moge je zalozyc ???
suzuki Jimny 2004

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”