Czy to pompa paliwa?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

mitolaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czy to pompa paliwa?

Post autor: mitolaj » śr sty 04, 2017 5:12 pm

Witam jestę szczęśliwym posiadaczem samuraia 1.3 gaźnik 88r problem polega na tym ,że samochód co jakiś czas gaśnie, brak paliwa we filterku,jak by zassał powietrze lub nie pompował, po zassaniu "ustnym" samochód odpala i przez jakąś chwile jest ok. Zanik wymienię pompę chcę wiedzieć co może być innego bo zmieniłem cały przewód od pompy do zbiornika, jak wsadziłem przewód go kanistra to niby pompka ciągnie ok i auto nie gaśnie.
Teraz myślę żeby zamontować pompkę zewnętrzną 0,2 bar na przewodzie, tylko nie wiem czy w zbiorniku nie łapie jakiegoś lewego powietrza ,nie mam jak sprawdzić na oko w zbiorniku jest ok.
Zanim zacznę wymieniać to wolał bym to z wami skonsultować. Z góry dziękuję za podpowiedzi Pozdrawiam Tomek

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: Czy to pompa paliwa?

Post autor: Kostuch » śr sty 04, 2017 6:49 pm

odpowietrzenie...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

mitolaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mitolaj » śr sty 04, 2017 10:11 pm

odpowietrzenie raczej nie bo nie mam oryginalnego korka tylko taki uniwersalny więc z dopływem powietrza nie ma problemu

K260 Inowrocław
Kontaktowanie:

Post autor: K260 Inowrocław » pn kwie 03, 2017 4:27 pm

I co w temacie wyszło ? Bo mój złapał identyczne objawy i o ile po prostym jest ok to po wyjebach ma tak samo i po uzyciu recznej pompki jest spowrotem ok i po opróżnieniu filtra zdycha i tak w kólko
Suzuki Samurai 1.3 Springi, simex, wolne mosty
Czyli moje potwory i spółka :)21 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”