Jako, że nie widziałem żadnej [grand] vitarki od spodu, jako, że żadne znajomy nie posiada takowego auta, jako, że jest to pierwsza terenówka jaką będę miał - prosiłbym Was o pomoc.
Byłem dziś obejrzeć pierwszy model. Auto z 2001 roku. Posiadało 3 właścicieli. Przebieg nieco ponad 200 tys.
Jazda próbna - nie wiedziałem czego się spodziewać - auto stało miesiąc - odpalone ze startera. Odpaliło po około 4 sekundach kręcenia. Po rozgrzaniu się, obroty się uspokoiły. Myślę - będzie moc... Miałem a6 c6 w 3.2 z 256konikami - więc ten grandek, w ogóle nie jedzie. Przyciśnięty gaz do dechy, dupy nie urywa, ale już całkiem przyśpiesza. Na jedynce dźwięk V6. Luzów w kierownicy brak, nic nie skrzypi i nie trzeszczy. Zaprowadzono mnie na drogę gdzie był bruk i łatane nawierzchnie - miękko i bez stuków. Co więcej...? Dojechałem, auto hamowało i jeździło. Obroty nie wariowały, biegi wchodziły dobrze.
Dźwignia od reduktora nieco wytarta - nieznacznie. Na asfalcie nie chciałem testować - ale pytam czy działa - koleś mówi, że oni testowali i jest ok, ale jak chce mogę się zatrzymać i włączyć - pytam czy na asfalcie? - no powinno się na piasku na przykład - odpowiedź. Więc nie wiem jak to testowali i chcieli mi dać testować...
Buda w około bez rdzy. Gdzieniegdzie jakieś malutkie zaczątki, ale to naprawdę minimum. Plastiki - co jest pod to znak zapytania.
Patrze pod spód - rdza na różnych elementach, ale nie ramie. Ale, które elementy są tanio i łatwo wymienne, a które nie? Dla mnie wielka niewiadoma. Porobiłem więc zdjęcia czego się dało. Na pewno nie tego co powinienem, bo nawet nie wiem co powinienem... Łączenie budy z ramą - ale gdzie to?

Moja prośba do Was... Oceńcie Proszę spód... Zdjęcia wrzucam na drive:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Opłaca się to kupić?