https://www.olx.pl/oferta/suzuki-sj410- ... debfb3706c
zaciekawilo mnie te auto bo już uzbrojone w teren i w dosyc dobrym stanie tylko stare rocznikowo no i dziwne bo 1.0 a nie 1.3 jak wiekszosc samurajków. Nadaje się ten silnik? bo 1.3 demonem mocy nie jest a co dopiero 1.0 na takich kołach. a i jak do niego z częsciami
SJ410 1.0 opinie
Moderator: Albert_N
Re: SJ410 1.0 opinie
to auto skutecznością terenową Cię zaskoczy..
ale za cholerę nie chciałoby mi się jeździć 1.0.. chyba że tylko w teren
ale za cholerę nie chciałoby mi się jeździć 1.0.. chyba że tylko w teren
33 lata...
Mocno dużo jak na terenówkę.
Wypadałoby się wybrać z kimś kto wie na co zwrócić uwagę w tym aucie/modelu żeby się nie okazało że tylko ładnie wygląda natomiast mechanicznie to już koniec wszystkiego.
Mocno dużo jak na terenówkę.
Wypadałoby się wybrać z kimś kto wie na co zwrócić uwagę w tym aucie/modelu żeby się nie okazało że tylko ładnie wygląda natomiast mechanicznie to już koniec wszystkiego.
Nic nie dziwne, to jest sj410, a nie samurai, standardowo pod maską 1,0, 45 KM.Damiankulak pisze: ↑pn sie 20, 2018 10:55 amhttps://www.olx.pl/oferta/suzuki-sj410- ... debfb3706c
zaciekawilo mnie te auto bo już uzbrojone w teren i w dosyc dobrym stanie tylko stare rocznikowo no i dziwne bo 1.0 a nie 1.3 jak wiekszosc samurajków. Nadaje się ten silnik? bo 1.3 demonem mocy nie jest a co dopiero 1.0 na takich kołach. a i jak do niego z częsciami
Różnic pomiędzy 1,0, a 1,3 jest dużo więcej, niż tylko mniejszy silnik, inne są też mosty (delikatniejsze i wolniejsze), skrzynia "4", reduktorów i wałów były co najmniej 2 rodzaje, rama też się różni detalami.
Osobiście, jako długoletni posiadacz sj410, nie polecam tego modelu w ogóle, chyba, że do celów kolekcjonerskich.
Nawet 1,3 na trochę większych kołach jedzie słabo, a co dopiero litrówka.
Imho jeśli szukasz samuraia, to tylko na szerokich mostach i na wtrysku (a najlepiej po swapie na 1,6), czyli roczniki od '88.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.