Tłumik do samurajka 1.9D
Moderator: Albert_N
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Tłumik do samurajka 1.9D
W moim samcu z wolnossącym klekotem z Renaulta podczas przeglądu diagnosta wskazał dziurę w tłumiku- jeszcze oryginał z pierwszego wypustu (kiedyś przy konserwacji coś tam go podspawali).
Pasuje go wymienić chociaż tak naprawdę bardziej słychać szum od Mt-ków niż dźwięk wydechu...
Ktoś wie czy podpasuje z wersji TD z silnikiem peugeota? Wot takoj https://allegro.pl/tlumik-koncowy-suzuk ... 52637.html
Pasuje go wymienić chociaż tak naprawdę bardziej słychać szum od Mt-ków niż dźwięk wydechu...
Ktoś wie czy podpasuje z wersji TD z silnikiem peugeota? Wot takoj https://allegro.pl/tlumik-koncowy-suzuk ... 52637.html
Re: Tłumik do samurajka 1.9D
Pewnie nie podpasuje. Nie łatwiej jechać do tłumikarza, żeby coś dobrał i dołożył kawałek rurki jak nie będzie gotowca? Trochę wyważanie otwartych drzwi...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Ja na głębokiej prowincji zamieszkuję- kiedyś w Makowie Podhalańskim był taki spec od wydechów, ale już się zwinął. Sam nie mam czasu robić, muszę podrzucić do lokalnego mechoptyka, najlepiej z nowym tłumikiem w bagażniku.
To pogooglaj za hurtownią tłumikowego chłamu. Pomierz z grubsza to co masz, albo niech Ci z katalogu dobiorą. Mi przypadkowy tłumikarz na biegu wziął coś z półki i do pajero wraził, rurki dogiął, pospawał i skasował za wszystko 200 zł. Może taniej i szybciej kulnąć się do najbliższej metropolii na wycieczkę? Mi cała operacja zajęła poniżej godziny...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Do zetora 25 dolny wydech dorabiałem w Krakowie, spróbuję tam uderzyć.
W moim seryjne już spieniężone na pobliskim złomie a ich miejsce zajęło "cygaro" z C-360. Mniejszy, lżejszy, wyżej podwieszony i działa. Na ori co pojechałem w teren to albo się wieszak jaki urwał, albo uchwyt do wieszaka z wydechu albo cały wydech
Tylko końcówkę kolankową dospawałem żeby gorącym dmuchał w ziemię.
Te zamienniki, taniochy allegrowe, wszystko z lipnej blachy wykonane: ciężkie w cholerę i po roku zeżarte przez korozję do tego stopnia że rozpada się wszystko w miejscu spawów. Ciągnikowy nie dość że lekki to jeszcze malowany proszkowo/piecowo. Jakoś w styczniu założony, do tej pory po umyciu wygląda jakby wczoraj założony.

Tylko końcówkę kolankową dospawałem żeby gorącym dmuchał w ziemię.
Te zamienniki, taniochy allegrowe, wszystko z lipnej blachy wykonane: ciężkie w cholerę i po roku zeżarte przez korozję do tego stopnia że rozpada się wszystko w miejscu spawów. Ciągnikowy nie dość że lekki to jeszcze malowany proszkowo/piecowo. Jakoś w styczniu założony, do tej pory po umyciu wygląda jakby wczoraj założony.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
A masz diesla czy benzynkę? Daj proszę jakieś foty.
Dam ci numer do magika-tlumikarza w KRK. Jak już każdy inny rozkłada ręce to on coś zawsze dopasuje.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Dzięki- śprytne!
Masz diesla? Stał się przez to głośniejszy?
Masz diesla? Stał się przez to głośniejszy?
Benzynę. Tak jest głośniejsza ale... w stosunku do fabrycznego sprawnego kpl wydechu którego u mnie nie było bo już kupiłem z urwaną końcową sekcją a i reszta która tam wisiała posmarkana, połatana i dziurawa.
W ganianiu "po polach" nie przeszkadza zupełnie bo głośniej jest pod tą pałatką co nad głową wisi ale jak śmigasz czasami gdzieś dalej drogami komfort podróżowania poleci (jeżeli w Samuraju w ogóle można o komforcie mówić
)
Natomiast nadal trzyma jakieś tam akceptowalne wartości decybeli, zwłaszcza jak nie rozkręcam silnika. Spokojnie przez wieś i żadne psy nie ujadają, policję też parę razy mijałem, nigdy nie zatrzymali "że za głośna".
W ganianiu "po polach" nie przeszkadza zupełnie bo głośniej jest pod tą pałatką co nad głową wisi ale jak śmigasz czasami gdzieś dalej drogami komfort podróżowania poleci (jeżeli w Samuraju w ogóle można o komforcie mówić

Natomiast nadal trzyma jakieś tam akceptowalne wartości decybeli, zwłaszcza jak nie rozkręcam silnika. Spokojnie przez wieś i żadne psy nie ujadają, policję też parę razy mijałem, nigdy nie zatrzymali "że za głośna".