Czy standartowa Suzi je zaakceptuje bez obcierania przy skręcie {i tak słabym} ? Wypatrzyłem takie na Allegro po 220 PLN/szt.-chyba Collins [nalewka]
Cóż o tym sądzicie ?

Moderator: Albert_N
Witam sąsiada. Sie kiedys poznac trzeba bedzie.hokan pisze:Kto ćwiczy na tym rozmiarze opon[ 215R15],bez przeróbki nadkoli itd.?
Czy standartowa Suzi je zaakceptuje bez obcierania przy skręcie {i tak słabym} ? Wypatrzyłem takie na Allegro po 220 PLN/szt.-chyba Collins [nalewka]
Cóż o tym sądzicie ?
Ja u siebie miałem takie oponki (215/75r15 BFG MT) na oryginalnych felgach i przedłużonych wieszakach(+4cm) i nic mi o resor nie obcierało nawet przy max skręcie(ani o bude).extreme pisze:Zgadza sie nie obciera. Ja mam podciete ale kumpel jezdził na oryginale z tymi rozmiarami. Wada jest taka ze w samuraiach tych szerszych o resor przy max skrecie obcierają. Ale da sie to wyczuć i jezdzić tak zeby na maxa nie skrecać. Nie ma tego efektu w Sj 413 i 410. Oponki sa ok polecam
To Ty nie masz takich, tylko masz 225, a mówiliśmy o 215 (ale jak nie obcierają 225 to 215 na 100% nie będą obcierać).Mungo pisze:Ja mam u siebie teraz takie, i dobrze jezdzi, nic nie obciera...
Akurat foto jest koła z tyłu, a tam są monstrualne wieszaki za które juz pare razy mnie na forum zje*ali
225R15
Mam takie nic nie obcieraAdam.Ż pisze:Ja u siebie miałem takie oponki (215/75r15 BFG MT) na oryginalnych felgach i przedłużonych wieszakach(+4cm) i nic mi o resor nie obcierało nawet przy max skręcie(ani o bude).extreme pisze:Zgadza sie nie obciera. Ja mam podciete ale kumpel jezdził na oryginale z tymi rozmiarami. Wada jest taka ze w samuraiach tych szerszych o resor przy max skrecie obcierają. Ale da sie to wyczuć i jezdzić tak zeby na maxa nie skrecać. Nie ma tego efektu w Sj 413 i 410. Oponki sa ok polecam
Taa ten wlasnie karolek od bumperow...no przeciez mowie ze podobneczaykowski pisze:Carol z tego co mi wiadomo-moze zle zapamietałem-ma 30/9,5/15 bo rozumiem ze mowimy o Carolu czarwony samurai za kazdym razem z innym zderzakiem
kolega pytał o standardowe zawieszenie, dłuższe wieszaki nie są montowane w fabryce.hokan pisze:Kto ćwiczy na tym rozmiarze opon[ 215R15],bez przeróbki nadkoli itd.?
Cóż o tym sądzicie ?
popatrz dobrze na oponę i powiedz: 225/Mungo pisze:Ja mam u siebie teraz takie, i dobrze jezdzi, nic nie obciera...
Akurat foto jest koła z tyłu, a tam są monstrualne wieszaki za które juz pare razy mnie na forum zje*ali
225R15
215R15 (nalewka) to ok.29,5 cala - nie odczuwałeś spadku mocy?Adam.Ż pisze: Przy 215 nie odczuwało się spadku mocy, a w terenie jeździł dużo lepiej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości