Szczęśliwie całość była przy bardzo małej prędkości, auto tylko zawisło na ramie nie uderzając w nic, po wyciągnięciu nie ma ani ryski

Ale i tak skubańca lubię

Moderator: Albert_N
Mroczny pisze:Przyjmując ten tok myslenia to niech mechanika obustronnego założy i wozi ze dwie kotwice
jak będzie miał opony to nie będzie do rowów na prostej drodze wpadał
zgadzam się, oczywiście... nie będę już kruszył kopii z Tobą - przecież spojrzałeś śmierci w oczy... nic dziwnego, że chcesz powtórki uniknąćmendelmax pisze:Ja też.po prostu nie widzę specjalnej ich użyteczności na asfalcie
Ale rów to tak średnio asfalt, zgodzisz się?
No wiedziałem, zarówno z tego topicu jak i z obserwacji konstrukcji, ale siła rzeczy wolałem we w miarę kontrolowanych warunkach sprzęt przetestować, żeby wiedzieć jak się zachowuje. Teoretyczna wiedza to nie wszystko. To nie wynikło z niewiedzy, spodziewałem się jazdy bokami, ale nie aż taksergio pisze:mendelmax, nic nie rozumiem przecież wiedziałeś![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 55&start=0
Co do poznawania sprzętu- właśnie po to dziś wyjechałem z domu, żeby go wysondować. Tym niemniej uważam, że w aucie 4x4 napęd powinien być dostarczany niezależnie nie tylko przód/tył, ale jeszcze między bokami. Nie mówię już o obu blokadach, bo do potworne koszta, ale jedna by się zdała. Za jakiś rok-dwa jak fundusze pozwolą to sobie ufunduję.na początek warto dostosować się do sprzętu który się posiada (czyt. douczyc się jeździć takim sprzętem i umiejętnościami nadrabiac jego słabe punkty)
a potem ewentualnie myslec nad modyfikacjami.
Tak, siedzenie w tym rowie (a tylko tego mógłbym uniknąć przez posiadanie blokady mogąc po prostu wyjechać, nie wpadnięcia do niego, co już zresztą ustaliliśmy) to była istna śmierć w oczachMroczny pisze:zgadzam się, oczywiście... nie będę już kruszył kopii z Tobą - przecież spojrzałeś śmierci w oczy... nic dziwnego, że chcesz powtórki uniknąć
No no, niezle z nas fachuryMroczny pisze:zgadzam się, oczywiście... nie będę już kruszył kopii z Tobą - przecież spojrzałeś śmierci w oczy... nic dziwnego, że chcesz powtórki uniknąćmendelmax pisze:Ja też.po prostu nie widzę specjalnej ich użyteczności na asfalcie
Ale rów to tak średnio asfalt, zgodzisz się?
nie mogę wyjść z podziwu dla samego siebie - tyle lat bez blokad, tyle km na kołach..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości