Lj, Samurai, Vitara, Jimny
Moderator: Albert_N
-
jurand
- jestem tu nowy...

Witam,
Problem jest następujacy, jak jade z napędem na 2 to jest wszystko ok a jak przełącze napęd na 4 to szczególnie w trakcie jazdy z dużym wysiłkiem coś mi kurcze trzeszczy chyba w przedniej ośce (gdzieś z przodu donosi głos

) Co to może być ?
-
Dmieszcz

autor: Dmieszcz » wt sty 30, 2007 12:07 pm
w jakim terenie występuje ten objaw?
może na czarnym?
SJ 1.3i '90 KAM+OME+windy do pocięcia
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
-
jurand
- jestem tu nowy...

teraz to można powiedzieć że na białym i to przy większej prędkości (60km/h). Fakt faktem że jak w las wjade to odgłosów brak ale to moim zdaniem problem prędkości.
-
rort_

No dobra, ale w jakim samochodzie? Bo jak piszesz o 'ośce' to może chodzi Ci o Vitke? Ja mam w Samurai'u podobnie, tylko że dźwieęki dochodzą z reduktora... Mam się tym nie przejmować, bo niektórzy też tak mają, a poza tym, to może mi sie reduktor kończy... Więc się nie przejmuję.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
-
jurand
- jestem tu nowy...

samurai 1,3 rocznik 88
-
Adam.Ż
-

rort_ pisze:No dobra, ale w jakim samochodzie? Bo jak piszesz o 'ośce' to może chodzi Ci o Vitke? Ja mam w Samurai'u podobnie, tylko że dźwieęki dochodzą z reduktora... Mam się tym nie przejmować, bo niektórzy też tak mają, a poza tym, to może mi sie reduktor kończy... Więc się nie przejmuję.
Jak się skończy to się zaczniesz przejmować. Albo nawet i nie bo będziesz wiedział co było

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
-
jurand
- jestem tu nowy...

No dobra kuźwa bo widze że tu nikt nie jest w stanie mi pomóc więc informuje Was szanowni koledzy że to chyba krzyżaki.
Jakby ktos miał jakiś inny pomyśl to dajcie znać.
-
Zibi
-

-
Kontaktowanie:
Strzelaja krzyżaki bo robią się napreżenia na wałach. Najprawdopodobniej tylny napęd "pcha" przedni. pewnie tylne opony sa juz zuzyte imają mniejszą średnicę niz przednie stądtył pracuje ciut szybciej. W terenie nie bedziesz tego czul, bo raz zaczas której kolo sie podrywa i luzuje naprężenia, jesli koła sa ok to jst po porostuju za duży luz na wale lub gruszce i przestawia sie o te świerc obrotu
-
rort_

Adam.Ż pisze:rort_ pisze:No dobra, ale w jakim samochodzie? Bo jak piszesz o 'ośce' to może chodzi Ci o Vitke? Ja mam w Samurai'u podobnie, tylko że dźwieęki dochodzą z reduktora... Mam się tym nie przejmować, bo niektórzy też tak mają, a poza tym, to może mi sie reduktor kończy... Więc się nie przejmuję.
Jak się skończy to się zaczniesz przejmować. Albo nawet i nie bo będziesz wiedział co było

Jak nie będę wiedział? Pewnie że będę wiedział, bo Taki Jeden z forum powiedział, że robi 3,16 z dwu reduktorów, więc jak mu wyślę swój, to on mi powie co było. Swego czasu babka miała kozę i koza jej zaniemogła i zdechła. Babka lamentuje i rozpacza, a dziadek na to: 'łoj maryś, nie płakaj. rozerżniem kozę i się dowiem co jej było...'

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
-
jurand
- jestem tu nowy...

Zibi pisze:Strzelaja krzyżaki bo robią się napreżenia na wałach. Najprawdopodobniej tylny napęd "pcha" przedni. pewnie tylne opony sa juz zuzyte imają mniejszą średnicę niz przednie stądtył pracuje ciut szybciej. W terenie nie bedziesz tego czul, bo raz zaczas której kolo sie podrywa i luzuje naprężenia, jesli koła sa ok to jst po porostuju za duży luz na wale lub gruszce i przestawia sie o te świerc obrotu
koła są ok, można powiedzieć nówki wiec ... luz na wale lub gruszce.
Dzięki
-
Zibi
-

-
Kontaktowanie:
a jak przelączysz na 4 to masz utrudniane skręcanie?
-
corny

jurand pisze:No dobra kuźwa bo widze że tu nikt nie jest w stanie mi pomóc więc informuje Was szanowni koledzy że to chyba krzyżaki.
jak wiesz to po co pytasz

-
jurand
- jestem tu nowy...

Zibi pisze:a jak przelączysz na 4 to masz utrudniane skręcanie?
skręcanie ok, bez problemu.
-
jurand
- jestem tu nowy...

corny pisze:jurand pisze:No dobra kuźwa bo widze że tu nikt nie jest w stanie mi pomóc więc informuje Was szanowni koledzy że to chyba krzyżaki.
jak wiesz to po co pytasz

napisałem ze to chyba krzyżaki - chyba nie znaczy napewno.
Ale dzieki za pomoc.