prędkościomierz
Moderator: Albert_N
prędkościomierz
witam od dzis mój licznik zawrotnych szybkosci przestał dzialać nigdy w tym nie "grzebałęm " gdzie to wogóle ta linka od niego idzie ..gdzie jest podłączona mzoe cos sie tylko mi odłaczyło??
( podpowiedzcie cos Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI

SAMURAI MANIA / JEEP WILLYS / Grizzly 700
dzięki ANCHOR za wsparcie mnie ...powie mtak nie jestem laikei male czeg ojeszcze nie robilem to NIE MAM BLADEGO POJECIA o tym bo skad mam wiedziec jechanie do mechanika nic nie załatwi tylk oze skasuaj i naprawia a ja za dzien znó cos wyrwe z reduktora ..OK DZIĘKI OGÓLNIE MUSZE ZAJRZECZ PRAWDOPODOBNIE cOS MOGŁEM tam zruszyc lub nawet wyrwac
SAMURAI MANIA / JEEP WILLYS / Grizzly 700
- Michał_1989
Ciekawe czy ty masz o wszystkim pojęciemuhha pisze:no faktycznie to jest tak powazna i skoplikowana usterka ze nalezalo zalozyc temat, jezeli nie masz pojecia o tak prostych rzeczach jak linka predkosciomierza to jedz do warsztatu

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

- MotoManiek
-
Mógłbyś używać interpunkcjiNSS DAVX pisze:dzięki ANCHOR za wsparcie mnie ...powie mtak nie jestem laikei male czeg ojeszcze nie robilem to NIE MAM BLADEGO POJECIA o tym bo skad mam wiedziec jechanie do mechanika nic nie załatwi tylk oze skasuaj i naprawia a ja za dzien znó cos wyrwe z reduktora ..OK DZIĘKI OGÓLNIE MUSZE ZAJRZECZ PRAWDOPODOBNIE cOS MOGŁEM tam zruszyc lub nawet wyrwac

W terenie, im gorzej... tym lepiej
Tel. alarmowy 602 492 450
Tel. alarmowy 602 492 450
- Greenhorn
- jestem tu nowy...
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
jak spojrzysz pod spód od strony kierowcy to zobaczysz linkę wchodzącą z boku do reduktora. Spróbuj ją poruszać
jak spojrzysz pod spód od strony kierowcy to zobaczysz linkę wchodzącą z boku do reduktora. Spróbuj ją poruszać
Kobieta jest najlepszym przyjacielem czlowieka
Re: prędkościomierz
Mi po przejazdzce po galeziach linke wyrwalo z reduktora wiec najpierw tam popatrz, jak wszystko siedzi na miejscu to sie pewnie ukrecila.
Kapec, disco 300TDi '97,
- artur krzysztof wnorowski
-
Nie jest to skrzynia biegówGreenhorn pisze:a nie jest to przypadkiem skrzynia biegów ?Greenhorn pisze: linkę wchodzącą z boku do reduktora.![]()
skrzynia jak sama nazwa wskazuje znajduje sie w bezposrednim sąsiedztwie silnika,powiedział bym nawet złączona jest z nim prawie nierozerwalnie,
W KAZDYM przypadku nawet w płaskim tylko są rózne umiejscowiena reduktora prędkosciomierza
-
Oryginalne końcówki linki prędkościomierza wytrzymają przynajmniej dwa zakuwania. Zakucie końcówek na nowej lince (wraz z nową linką) kosztuje w Łodzi 50 zł.
Po założeniu nowej przymocowałem ją do spodu podłogi najbliżej reduktora jak mogłem. Idzie tam wzmocnienie podłogi, w którym wywierciłem otwór i przy pomocy opaski samozaciskowej przymocowałem linkę.
Pozdrawiam
Po założeniu nowej przymocowałem ją do spodu podłogi najbliżej reduktora jak mogłem. Idzie tam wzmocnienie podłogi, w którym wywierciłem otwór i przy pomocy opaski samozaciskowej przymocowałem linkę.
Pozdrawiam
- garbatymarcin
-
- Michał_1989
odezwij sie jutro to rozbierzemy... chyba ze będziesz sam wojowałgarbatymarcin pisze:Gdzie ja kupiles, gdyz pewnie i mnie czeka ten zakupPiotr Karcz pisze: Mi poszły w 1,5 roku 3 linki, na szczęście ostatnią dostałem z dostawa do domu za 55 zł, a nie za 130 z serwisu...

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

Anchor pisze:A ty masz może okres?muhha pisze:no faktycznie to jest tak powazna i skoplikowana usterka ze nalezalo zalozyc temat, jezeli nie masz pojecia o tak prostych rzeczach jak linka predkosciomierza to jedz do warsztatu
Przynajmniej chce coś sam grzebnąć chłopak
a tobie się coś w bańce poprzestawiało

gratuluje skojarzenia, zaraz moze jeszcze wyskoczysz z budową śmigła w AntkuMichał_1989 pisze:Ciekawe czy ty masz o wszystkim pojęciemuhha pisze:no faktycznie to jest tak powazna i skoplikowana usterka ze nalezalo zalozyc temat, jezeli nie masz pojecia o tak prostych rzeczach jak linka predkosciomierza to jedz do warsztatu,może pogadamy o racingowych amortyzatorach do roweru
bo akurat biorę udział w zawodach
![]()

- Michał_1989