Vitara - hardtop made in Poland
Moderator: Albert_N
Vitara - hardtop made in Poland
Ktoś w naszym kraju robi hardtopy do vitary, z tylną szybą od malucha. Pilnie potrzebuję namiar do tej osoby. Jeżeli będzie ktoś w stanie mi pomóc z góry dziękuję.
- MichałSz
- jestem tu nowy...
nie wiem czy z szybą malucha, ale ja słyszałem że w Bukowinie Tatrzańskiej jest jakiś producent http://www.suzuki.bukowinatatrzanska.pl/
Suzuki Vitara
GG:5705580
GG:5705580
Przepraszam że się nie przywitałem. Nie obyty jestem z forum, dopiero potrzeba mnie tu zaprowadziła. Mam nadzieję że tak łatwo się nie urażacie.
Witam wszystkich serdecznie i jeszcze raz proszę o pomoc.
W vitarce mojej dziewczyny przy hardtopie urwał się element mocujący. Przeżyliśmy mały szok gdy w trasie przy 100km/h zaczął nam odpadać dach nad głową. Dowiedziałem się że ten hardtop jest polskiego pochodzenia, więc szukam jego producenta. Na razie zrobiłem prowizoryczne mocowanie, ale mam nadzieję że uda mi się jakoś kupić te elementy. Jeżeli nie będę próbował sam jakoś to naprawić
W vitarce mojej dziewczyny przy hardtopie urwał się element mocujący. Przeżyliśmy mały szok gdy w trasie przy 100km/h zaczął nam odpadać dach nad głową. Dowiedziałem się że ten hardtop jest polskiego pochodzenia, więc szukam jego producenta. Na razie zrobiłem prowizoryczne mocowanie, ale mam nadzieję że uda mi się jakoś kupić te elementy. Jeżeli nie będę próbował sam jakoś to naprawić
No to okay, już się nie gniewamy a tu masz link do producenta ze SkawinymikeE pisze:Przepraszam że się nie przywitałem. Nie obyty jestem z forum, dopiero potrzeba mnie tu zaprowadziła. Mam nadzieję że tak łatwo się nie urażacie.

http://tinyurl.com/23z5gq
Widziałem obydwa polskie i szczerze odradzam. Sam mam oryginalny iKwinto77 pisze:to się spytam![]()
który z tych dwóch jest lepszyi czy w ogóle są czegoś warte
może lepiej poszukać oryginalnej używki
(może będzie tańsza
).
ten mogę polecić. Wiele nie zaoszczędzisz bo oryginalne są w cenie, ale jakość jest warta wydatku.
W polskich źle spasowane uszczelki przeciekają by w końcu odpaść. Twardy laminat jest podatny na pękanie, szczególnie w zimie.Kwinto77 pisze:Anchor podaj jakieś szczegóły
Nieoryginalne mocowania powodują uszkodzenia lakieru i w konsekwencji
korozję blach. Jest jeszcze kilka innych uwag, których nie pamiętam w tej
chwili, musiałbym oblookać autko kumpla.
Ten gość to w ogóle nieźle zryty beret ma. Byłem kiedyś u niego to wiem.sla66 pisze:Swego czasu na otomoto się przewijało ogłoszenie gościa z Krakowa cena ... jak dla mnie zaporowa. Szukaj
Sprzedaje chłam za ciężkie pieniądze. Czhociaż akurat ten dach był naprawdę w dobrym stanie. Ale i tak nie za 3 tys !
My kupiliśmy tą vitarkę już z tym dachem, ale w życiu bym nie kupił takiego hard topa, nawet gdyby cena byla atrakcyjna. Nieszczelny, hałaśliwy (skrzypiące uszczelki), pomalowany barankiem ktory juz odpada... W zasadzie trzeba by go oddac do lakierowania, ale zastanawiamy sie czy jest sens inwestowac w ten dach.
Co do zaczepów - są takie same jak do innych dachów, narazie nie dało mi się ich znależć. Przypuszczam że nie będzie to taki łatwe. Narazie zaczep mojej konstrukcji musi wystarczyć
Co do zaczepów - są takie same jak do innych dachów, narazie nie dało mi się ich znależć. Przypuszczam że nie będzie to taki łatwe. Narazie zaczep mojej konstrukcji musi wystarczyć