Zmierzyłem właśnie ciśnienie sprezania na cylindrach na zimnym silniku. W kg/cm
12,8 11,0 12,6 11,7
Ale nie wiem ile ma być seryjnie

Na ciepłym silniku wyjdzie lepiej czy gorzej?
Moderator: Albert_N
No to lipa.Masmo pisze: Mierzy się na ciepłym
No aż tak głupi to nie jestem! Ale powodem dłubania jest zmasowany wyciek spod dekla. Kompresja mierzona przy okazji... Jeszcze musze klape bagaznika poprawić. Ale klapa bagaznika napewno nie ma wpływu na stan silnikasciba pisze:Uszczelnienie pokrywy zaworow nie zmieni Ci kompresji
ani sprawdzenie luzow zaworowych
No własnie poszukam linka. Gdzies pisali ze mierzyć na wałku...a co do luzow zaworowych to mierzysz je szczelinomierzem pomiedzy dzwigienka zaworowa(popychaczem)a trzonkiem zaworu (na zimnym silniku)
To ja tez zapytam - jak sie u Ciebie sprawuje lub sprawował ww silnik na lpg,prosiłbym o jakieś detale - bo cholera nie moge sie zdecydowac czy zkładac- wiem ze wyjdzie taniej niz benzyna ale jesli miałbym to przypłacic jakąś nerwicą to chyba nie warto.NaczelnyFilozof pisze:Jako że więcej jest Viertarek z tym silnikiem niż Swiftów, to mam pyta.......
Ja mam gaz od kilku lat, coś z 75ooo km. Kupa Swiftów/Vitar jeździ na gazie. Wszytsko zależy od montażu.niemand pisze:To ja tez zapytam - jak sie u Ciebie sprawuje lub sprawował ww silnik na lpg,prosiłbym o jakieś detale - bo cholera nie moge sie zdecydowac czy zkładac
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość