Jestem tu nowy ... na początek miło mi powitać wszystkich forumowiczów . Dodatkowo informuję , że puki co ... " nie jestem w temacie" ... moje pierwsze auto 4x4 jest w trakcie zakupu. ( Jimny w 1,5 D 2007rok ) To co mogłem przeczytać na temat w/w auta na forum ... przeczytałem .... proszę jednak wybaczyć jeżeli dla kogoś mój poziom lub pytania będą infantylne. Jak wyżej napisałem , mój wybór ( los) ... obdarzył mnie wersję auta z silnikiem Diesla , jest do małej naprawy ( musze m.in. wymienić przedni zderzak ,, osłonę silnika chłodnicy ) więc pierwsze jazdy dopiero za kilkanaście dni.
Z chęcią wysłucham uwag zwłaszcza dotyczących specyfiki jazdy i przejścia z auta compactowego z tradycyjnym napędem .
Na co mogę sobie pozwolic takim seryjnym autem ? Kwestia zanurzenia w wodzie , jazda w błocie itp.
Dodam , że na tym etapie auto służyć ma do wszelkich celów"cywilnych " , zawodowych ( budowy ) oraz kręcenia się w nadrzecznym krajobrazie (ryby itp. )
Na pewno nie planuję na tym etapie bardziej zaawansowanych przeróbek , ale intryguje mnie kwestia dodania osłon newralgicznych elementów podwozia , silnika , reduktora itp.
Niepokoi mnie również to , ze moja wersja ma lakierowane zderzaki i listwy drzwi ( las , gałęzie

Nie wiem czy na początek nie będzie nietaktem , jezeli ktoś podpowie mi gdzie kupić korzystnie brakujące części ( PW )
Pozdrawiam.
Maciej