Pali na 2,3 niepali na 1,4 garnek SJ 413
Moderator: Albert_N
Pali na 2,3 niepali na 1,4 garnek SJ 413
Jak w temacie. Na zimnym pali jedynie na 2,3 garnek, a na pozostałe dwa nie. Jak sie rozgrzeje jest ok. Przewody, świece, aparat zapłonowy ok. Chodzi zapewne o odpowiednie ustawienie kąta zapłonu... Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
-
Re: Pali na 2,3 niepali na 1,4 garnek SJ 413
Co grzebałeś w silniku - zmieniałeś coś z rozrządemBury pisze:tylko ustawienie kąta wyprzedzenia zapłonu..

-
Chciałem się upewnić, czy cały silnik nie był wczoraj składany
Wtedy rozrząd do sprawdzenia...
A tak
Iskra jest cały czas na wszystkich garach ( sprawdzałeś na wykręconych świecach ? )
Generalnie jak źle palił mi silnik na jakimś garze, to po organoleptycznym sprawdzeniu rozdzielacza, kabli i świec zamieniałem tymczasowo te ostatnie miejscami, aby upewnic się, czy problem słabiej palącego cylindra przemieści się za padniętą świcą lub przewodem WN...
Raz to było peknięcie-rysa na rozdzielaczu, raz kabel WN, a raz głowica...

Wtedy rozrząd do sprawdzenia...
A tak

Iskra jest cały czas na wszystkich garach ( sprawdzałeś na wykręconych świecach ? )
Generalnie jak źle palił mi silnik na jakimś garze, to po organoleptycznym sprawdzeniu rozdzielacza, kabli i świec zamieniałem tymczasowo te ostatnie miejscami, aby upewnic się, czy problem słabiej palącego cylindra przemieści się za padniętą świcą lub przewodem WN...
Raz to było peknięcie-rysa na rozdzielaczu, raz kabel WN, a raz głowica...
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
HEj
U mnie takie objawy są na zimno na etylinie ( i to zarówno przy starym silniku jak i przy tym 1,8 - gaźnik ten sam -tzn. wersja z uj wie ileoma podcisnieniami ).
Nie wiem czy jest regułą ,ze akurat na 2 konkretne nie pali ale dopuki się nie nagrzeje to tak ma.
Nie sprawdzałem dokładniej bo i tak na LPG teraz startuje
U mnie takie objawy są na zimno na etylinie ( i to zarówno przy starym silniku jak i przy tym 1,8 - gaźnik ten sam -tzn. wersja z uj wie ileoma podcisnieniami ).
Nie wiem czy jest regułą ,ze akurat na 2 konkretne nie pali ale dopuki się nie nagrzeje to tak ma.
Nie sprawdzałem dokładniej bo i tak na LPG teraz startuje
RAV
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi