Dodatkowe mocowanie reduktora w SJ...
Moderator: Albert_N
Dodatkowe mocowanie reduktora w SJ...
Witam .mam problem z reduktorem a mianowicie gnie mi łapy i wyrywa poduchy , słyszałem , że można dorobic 3 mocowanie.Czy może macie jakieś zdjęcia jak ma taka łapa wyglądać i w którym miejscu jest przykręcona do reduktora
??

KTM SX 520 2002 rok , Suzuki Samurai 1.6 16 V , Simex 31"
Re: Dodatkowe mocowanie reduktora w SJ...
Ty jakiś destruktor jesteś.szuwarek pisze:Witam .mam problem z reduktorem a mianowicie gnie mi łapy i wyrywa poduchy , słyszałem , że można dorobic 3 mocowanie.Czy może macie jakieś zdjęcia jak ma taka łapa wyglądać i w którym miejscu jest przykręcona do reduktora??

Podobno łapy reduktora się gną jak są przełożenia 4,16 i więcej. Ja u siebie nie stwierdziłem takiego efektu.
Jak sobie wzmocnisz łapy, to sobie pękniesz obudowę.
Może załóż na nogi lżejsze buty?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
sa jeszcze takie mega hiper wzmocnienio-mocowania, podawalem linka koledze Romkowi, poszukam pozniej to wkleje. Ma to zapobiegac rozerwaniu obudowy reduktora i pogieciu lap. Ale na pewno wtedy piardnie co innego, fizyki nie oszukasz 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
ja mam dospawany płaskownik do oryginalnej łapy i nie gnie nawet przy 4.16
ale ja nie mam tak ciężkiej nogi
ale ja nie mam tak ciężkiej nogi

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
a ja mam 4.16 i jakos jeszcze łapy się nie pogieły
raz tylko stracilem poduszke,ale to na własna prośbę.po prostu srajtek jeszcze nie jest przystosowany do funkcji lodołamacza 

srajtek ,4.16,fedima sirocco 31' i takie tam 

Wiecie z ta noga jest różnie
ale wydaje mi się że problem polega na przegięciu w podwyższeniu samca , spoa i wieszaki.Reduktor mam oryginał 1.3 .I dokładnie ostatnio własnie rozerwało mi obudowę reduktora w miejscu gdzie przychodzi łapa z 2 poduchami.Reduktor jest narażony teraz na bardzo mocne szarpnięcia ( zmienił się kont wałków).Czyli nie wiecie w jaki sposób można dorobic 3 mocowanie? 

a powiedz czy przy takim podniesieniu kombinowales cos z katem mostow?bo moze powinieneś 

Chodzi ci o kąt mostów???Tak oczywiście , podczas przespawania mocowań ustawialem je pod ciut większym kątem , ale wydaje mi sie że w przednim skopałem , bo krzyżak przy reduktorze jest mocno wygięty ( przegięty nie wiem jak powinno to prawidłowo brzmieć
)

do spoa dołożyłeś podniesienie na wieszakach?
Nie boisz się wjeżdżać na wyższe krawężniki?
Nie boisz się wjeżdżać na wyższe krawężniki?
Sj410, trochę liftu itd.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Dzięki za linka , dużo bede miał pracy z takim mocowaniem reduktora ale cóz , coś za coś
mam nadzieje ze takie mocowanie rozwiaze mój problem.

Dokładnie tak , jak juz spojrzałem na pierwszego linka , stwierdziłem ze takie opatulenie reduktora nie ma większego sensu , dlatego skupie sie głownie na tej dłuższej łapie ( gdzie są 2 poduchy ) i dorobie jedno mocowanie ( w miejsce gdzie jest przykręcany bęben ) , a drugie z przodu , ( w miejsce dwóch śrub do skręcenia obudowy redkutora).dzieki za pomoc.Uważam temat za zamknięty.
a nie uważasz ze jednak to nie jest wina mocowań reduktora??według mnie będzie miał na to Twój "delikatny" liftszuwarek pisze:Dzięki za linka , dużo bede miał pracy z takim mocowaniem reduktora ale cóz , coś za cośmam nadzieje ze takie mocowanie rozwiaze mój problem.

Mam nadzieje że nie , i jak podorabiam mocowanka to będzie ok , bo jednak odciaze ta łape i reduktor będzie miał 4 punkty podparcia a nie 2 , najwyżej bedzie teraz rwalo krzyżaki , skoro reduktor nie będzie chciał sie poddac
.Ale bynajmniej teraz nie bedą straszne strzały ze sprzęgła