vitara, butla gaz. pod budą
Moderator: Albert_N
vitara, butla gaz. pod budą
hej koledzy i koesianki zastosowal moze ktos taki patent czyli schowanie butli gazowej pod spodem auta.
nosze sie z niecnym zamiarem takiej operacji i bylbym wdzieczny za porade i fotki co by nie powielac bledow kolegow.
(wyszukiwarka nie chciala wspolpracowac) dzieki pozdrawiam i ... moc z wami.
nosze sie z niecnym zamiarem takiej operacji i bylbym wdzieczny za porade i fotki co by nie powielac bledow kolegow.
(wyszukiwarka nie chciala wspolpracowac) dzieki pozdrawiam i ... moc z wami.
gaz 69, 99% oryginal
suzuki vitara 1.6 8v automat, light lift.......
Re: vitara, butla gaz. pod budą
nosszzzzz brawo kolego dziekuje. dobre ludzie mieszkaja w tym Bialym stoku:)
pozdrawiam.
pozdrawiam.
gaz 69, 99% oryginal
W linku wyzje michał16v napiasł:
"ps.jak będzie się przegląd robić zawsze u jednego diagnosty nie ma potrzeby spisywania danych z butli(ma on to w bazie danych)"
Z tego co wiem to juz teraz zawsze spisuja, wiec to bym sprawdzil zanim pancernie obudujesz butle aby pozniej nie bylo jazdy...
"ps.jak będzie się przegląd robić zawsze u jednego diagnosty nie ma potrzeby spisywania danych z butli(ma on to w bazie danych)"
Z tego co wiem to juz teraz zawsze spisuja, wiec to bym sprawdzil zanim pancernie obudujesz butle aby pozniej nie bylo jazdy...
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
no no qmam temat tylko tak na prawde to jak jedziesz syfem na przeglad to malo ktory go powinien przejsc, a bywa ze jedziesz tylko z dowodem. tzw. zyciowe tematy. ale dzieki za wskazowke pozdro.
gaz 69, 99% oryginal
na brak swiatła, hamulca czy wystajace kola diagnosta moze przymknac oko, w razie W diagnosta moze powiedziec ze na przegladzie bylo wszystko OK, modyfikacji uzytkownik dokonał po przegladzie, a jak sie wytlumaczy ze nie wpisal nr z butli ? Oczywiscie moze przepisac nr taki jak byl wczesniej ale skad ma pewnosc ze uzytkonik nie zmienil butli ?
A co bedzie jak wyjedzie z przegladu i spowoduje lub beddzie uczestniczyl w kolizji ?
10:17 wpis do ksiegi u diagnosty, 11:20 protokol z miejsca kolizji, wjechal w Ciebie pan w tylek i twierdzi ze masz nie oryginalne lampy, za wsoko, ze kola wystawaly. Rzeczoznawca i.t.d ty lezysz a diagnosta stracil prace
Albo po wyjezdzie zatrzymaja Cie poprostu do rutynowej kontroli niebiescy stwierdza brak zderzaka, sprawdzaja czy auto posiada badanie techniczne i zdziwieni ze bylo dzis robione a auto juz stracilo zderzak albo posiada wydech 140dB ?
skutki podobne jak wyzej 
Wiec nie dziwcie sie, ze czasem niechca wam dac przeglądu
Sory za OT.

A co bedzie jak wyjedzie z przegladu i spowoduje lub beddzie uczestniczyl w kolizji ?
10:17 wpis do ksiegi u diagnosty, 11:20 protokol z miejsca kolizji, wjechal w Ciebie pan w tylek i twierdzi ze masz nie oryginalne lampy, za wsoko, ze kola wystawaly. Rzeczoznawca i.t.d ty lezysz a diagnosta stracil prace

Albo po wyjezdzie zatrzymaja Cie poprostu do rutynowej kontroli niebiescy stwierdza brak zderzaka, sprawdzaja czy auto posiada badanie techniczne i zdziwieni ze bylo dzis robione a auto juz stracilo zderzak albo posiada wydech 140dB ?

Wiec nie dziwcie sie, ze czasem niechca wam dac przeglądu

Sory za OT.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
-
mam butle w ramie w miejsce dużego baku i wszystko jest super
Nie zabudowuj butli - totalna głupota i zbieracz błota
Nie zabudowuj butli - totalna głupota i zbieracz błota
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
a jak rozwiazales kolego sprawe zbiornika na benzynke??
co sadzicie o takim rozwiazaniu:
planuje wyjac calkowicie zbiornik na benzyne zalozyc pompke zewnetrzna, z tylu na pace wozic maly kanister na benzynke (jak w motorowce). w zamknieciu od standardowego kanistra zrobic gniazdo z wpuszczonym wezykiem do dna i opowietrznikiem polaczonym z ukladem paliwowym auta. kanister bedzie przypiety pasami w momencie tankowania wyjmujemy kanister tankujemy i wkladamy (przejscowke) w zaleznosci od potrzeb mozna uzywac kanistrow roznej wielkosci 5 - 25l gniazdo standardowe wiec bedzie pasowac. jest taki patent zastosowany w lodzi i dziala jedyna wada moze byc zapch benzynki w srodku auta. na poczatku pmyslalem ze to dosc chore pozniej stwierdzilem ze fajne, a teraz to juz sam nie wiem. prosze o opinie:)
co sadzicie o takim rozwiazaniu:
planuje wyjac calkowicie zbiornik na benzyne zalozyc pompke zewnetrzna, z tylu na pace wozic maly kanister na benzynke (jak w motorowce). w zamknieciu od standardowego kanistra zrobic gniazdo z wpuszczonym wezykiem do dna i opowietrznikiem polaczonym z ukladem paliwowym auta. kanister bedzie przypiety pasami w momencie tankowania wyjmujemy kanister tankujemy i wkladamy (przejscowke) w zaleznosci od potrzeb mozna uzywac kanistrow roznej wielkosci 5 - 25l gniazdo standardowe wiec bedzie pasowac. jest taki patent zastosowany w lodzi i dziala jedyna wada moze byc zapch benzynki w srodku auta. na poczatku pmyslalem ze to dosc chore pozniej stwierdzilem ze fajne, a teraz to juz sam nie wiem. prosze o opinie:)
gaz 69, 99% oryginal
-
zbiornik wyspawany w firmie współpracującej z gazownikiem , z blachy alu , ryflowanej [ bodajże 4 lub 5 mm ] o pojemności coś koło 30-32 l ze wszystkimi pierdołami typu pompka wężyki i zamontowany od prawej strony
butlę odradzili zabudować - ponoć jest pancerna
i żadnych smrodów w kabinie nie wożę
dodatkowy koszt do ceny instalacji sekwencyjnej BRC - 7 stówek ale warto [ w czerwcu ubiegłego roku ]
butlę odradzili zabudować - ponoć jest pancerna
i żadnych smrodów w kabinie nie wożę
dodatkowy koszt do ceny instalacji sekwencyjnej BRC - 7 stówek ale warto [ w czerwcu ubiegłego roku ]
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
U mnie na pace mieszka butla a obok jest 5tka plastikowa z wmontowaną do środka seryjną pompką paliwa. Mam przy sobie zawsze zapas 2,5 litra benzyny - służy tylko do odpalenia auta i uzyskania stosownej temperaturykuszi pisze:a jak rozwiazales kolego sprawe zbiornika na benzynke??

Bartek
no wlasnie o podobnym patncie myslalem tylko czy przy zamknietej budzie nie wali benzynka w srodku?? i jak kolego odpowietrzasz ta 5 plastikowa?
gaz 69, 99% oryginal
Mam 2-osobówkę ze ścianką grodziową między paką a fotelami. Butla i zbiornik przykryte plandeką.kuszi pisze:no wlasnie o podobnym patncie myslalem tylko czy przy zamknietej budzie nie wali benzynka w srodku?? i jak kolego odpowietrzasz ta 5 plastikowa?
Odpowietrzam podczas tankowania, podczas jazdy nie zaobserwowałem jakichś niedogodności.
Bartek
butla 315 mm wlozona na 2 sankach zamiast zbiornika paliwa przykrecona do orginalnych mocowan baku, na to oslona z baku paliwa zamontowana tak jak byla, zaden syf sie nie zbierai w wyglada estetycznie, kupiony 10 litrowy kanister na paliwo metalowy, odciety korek i wspawana rora okragla do wlewu paliwa, na boku baku wspawana kryza i zamontowany smok z baku maluchowskiego razem z pomiarem poziomu paliwa i kontrolka rezerwy, jako pompka paliwa pompa z opla calibry, tyle za ja mam wielopunkt i byla potrzebna wydajna pompa, taki kanisterek na plasko umiejscowiony obok ramy, zaden diagnosta nie widzial problemu, mozna montowac butle pod autem, sa nawet specjalnie produkowane wersje ale w polsce sie tego nie stosuje . . .
Vitara cabrio 2.0 16V '98 235/70/16MT LPG
Vitara long 2.0 V6 '97 225/75/16AT LPG
Vitara long 2.0 V6 '97 225/75/16AT LPG
Hmmm. Obecnie mam butlę pod autem. W poprzednim miałem po autem.vaiker pisze: ...
mozna montowac butle pod autem, sa nawet specjalnie produkowane wersje ale w polsce sie tego nie stosuje . . .
To jest naprawdę popularne rozwiązanie (niekoniecznie w offroad)
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
dzieki koledzy za patenciki na pewno wykorzystam spostrzezenia i dla potomnych sie przyda. dzieki jesio raz i pozdrawiam.
gaz 69, 99% oryginal
Witam,
właśnie przymierzam się do tematu założenia butli pod spodem i mam jedno pytanie. Pewnie dla Was banalnie proste, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na forum. Gdzie w Vitarze 1,6 8V z wtryskiem jest pompka paliwa??
właśnie przymierzam się do tematu założenia butli pod spodem i mam jedno pytanie. Pewnie dla Was banalnie proste, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na forum. Gdzie w Vitarze 1,6 8V z wtryskiem jest pompka paliwa??
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
W zbiornikudrwal pisze:Witam,
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Czym kierować się przy wyborze odpowiedniej pompki?? Tylko ciśnieniem, czy czymś jeszcze??
Chyba rowniez wydajnoscia, zeby dawala odpowiednie natezenie przeplywu.
Miejsce na Twoją reklamę.
jak montujesz zewnętrzną to pasuje od calibry lub poloneza.
gaz 69, 99% oryginal
Niestety z braku czasu temat zawiesiłem, okazało się, że nie muszę butli wymieniać, tylko legalizację zrobiłem. Została po staremu za fotelami. Jak jeszcze mi się kiedyś zachce to będę już wiedział. Wielkie dzięki pozdrawiam.
Zamontowalem gaz w Vitarze 1,6 i okazalo sie ze pali 18l/ 100km 
Przykrecilem na śrubce i wyszlo 14l/ 100km :/
Przykrecilem jeszcze bardziej ,podrecilem obroty i wyszlo 18l /100km
Co jest nie tak z tym samochodem?
Czemu tak duzo pali?
Dodam jeszcze ze testy przeprowadzilem na krotkich odleglosciach. Na benzynie palil 18l/100km
Jak ustawic aby palil jak naj mniej ?
Ile Wasze Vitary pala?
Poradzcie prosze
Help 

Czemu tak duzo pali?
Dodam jeszcze ze testy przeprowadzilem na krotkich odleglosciach. Na benzynie palil 18l/100km
Ile Wasze Vitary pala?
Poradzcie prosze

Pierwsze primo:cihyy pisze:Zamontowalem gaz w Vitarze 1,6 i okazalo sie ze pali 18l/ 100km
Czemu tak duzo pali?
Ile Wasze Vitary pala?
Poradzcie proszeHelp
Przepisy zabraniają instalacji gazu bez sterownika (tylko ze śrubą).
Drugie primo:
To nie jest kran w łazience, żeby sobie kręcić wg uznania.
Zainwestuj 50zł i pojedź na regulację.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.