Żywica i włókno szklane na ubutki??
Moderator: Albert_N
- jasiu836
- jestem tu nowy...
Żywica i włókno szklane na ubutki??
Tak jak w temacie, czy jest sens stosowania na ubytki w podłodze w samochodzie?? chodzi mi o małe ogniska rdzy, czy po wyczyszczeniu rdzy mogę to zastosować czy odradzacie??
pozdrawiam
pozdrawiam
SJ410-był na stanie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie

- jasiu836
- jestem tu nowy...
Re: Żywica i włókno szklane na ubutki??
Żywica i włókno szklane na ubytki??
małe przejęzyczenie 

SJ410-był na stanie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie

jasiu836 pisze:Żywica i włókno szklane na ubytki??![]()
![]()
![]()
małe przejęzyczenie
Raczej lepiej bedzie zaspawac, pod zywice wczesniej czy pozniej podejdzie woda i dopiero wtedy beda ubytki.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
powiem tak jak do żyda to na szybko możesz uskutecznić żywiciterapię ale dla siebie to niema sensu dwa razy sobie robotę robić
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Nie jest to za dobre... Kiedyś robiłem znajomemu Ibizę, miało być szybko i jak najtaniej bo auto tylko do lasu na polowania... Więc zrobiłem tak jak ty Jasiu chcesz, po dwóch latach podeszła woda, lakier zaczął puchnąć i pękać i ogólnie to badziew...
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Galloper LWB - turysta
po 2 latach
moim zdaniem to super wynik, małym kosztem 2 lata spokoju, a że potem mnóstwo roboty , tio inna bajka 

Licho zrobioneJogi4x4 pisze:Nie jest to za dobre... Kiedyś robiłem znajomemu Ibizę, miało być szybko i jak najtaniej bo auto tylko do lasu na polowania... Więc zrobiłem tak jak ty Jasiu chcesz, po dwóch latach podeszła woda, lakier zaczął puchnąć i pękać i ogólnie to badziew...
Pozdrawiam

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- jasiu836
- jestem tu nowy...
a jak nie spaprac?? 

SJ410-był na stanie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie

Zrobiś jak bozia przykazała a producent zawarł w ulotce czyli porządnie doczyścić, położyć dobry antykorozyjny podkład tak ze dwa razy na to prima sort farba i dopiero pchać się z żywicą a wytrzyma naście latjasiu836 pisze:a jak nie spaprac??

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
wyciąć CAŁĄ rdze, dokładnie wyczyscic do gołej blachy,kleić konserwować
dobrze wyczyszczone miejsce prawie nie koroduje, koszt robi się podobny do spawania, tylko fajniej sie modeluje:)) tak zawsze robiłem:)

Nie kleić konserwować a KONSERWOWAĆ I NA TO KLEIĆwojtii pisze:wyciąć CAŁĄ rdze, dokładnie wyczyscic do gołej blachy,kleić konserwowaćdobrze wyczyszczone miejsce prawie nie koroduje, koszt robi się podobny do spawania, tylko fajniej sie modeluje:)) tak zawsze robiłem:)

A jak zrobić dobrze z niczego?....W ogóle cud że ta Ibiza jeszcze jeździła! Tam nie było rdzy, typu ubytek, który można łatwo wyczyścić i zakonserwować, położyć lakier i śladu nie ma, w tym nadkolu była dziura jakieś 15cm x 15cm. Kumpel chciał żeby nie bawić się we wstawki, spawanie, itp. po prostu chciał jak najszybciej i chciał żeby to tylko przypominało wcześniejszy wygląd... No to dziurę zalepiłem włóknem i wymodelowałem i na to lak... Ja wiedziałem od razu że to długo nie wytrzyma ale sam się zgodził na to i chciał jak najszybciej i jak najtaniej, bo polowania czekały a auto i tak już było przeznaczone do kasacji za kilka miesięcy... Ale jeszcze 2 latka jeździło...klucz13 pisze: Licho zrobioneczyli spaprane powinno wytrzymać znacznie dłużej
Galloper LWB - turysta
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Jogi4x4 pisze:Kiedyś robiłem znajomemu Ibizę.....

Jogi, Ty wiesz o co chodzi......

- drzewiasty
-
Żywica i włókno szklane to nie jest zły pomysł w przypadku ubytków karoserii które nie podlegają pracy/obciążeniu jeśli starannie zrobione wytrzyma pewnie dłużej niż spawanie i szpachlowanie... w przypadku podłogi lub ramy, wszelkiego rodzaju mocowań poddanych naciskowi zdecydowanie taki patent się nie sprawdzi
pozdrawiam 

LJ80 HardTop 
Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Jimny Ranger:M13A+LPG;Lovells

Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Jimny Ranger:M13A+LPG;Lovells
Bardzo ciekawy temat, wiadomo od kogo z forum nie kupować 

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
witka
w moim pocisku bierze tylne nadkola, standard na łączenie nadkoli z blachą boczną itd. jak z tym sobie poradzić, wyciąć w pizu ? i reperaturki czy drutować z kawałków blachy, co mi się na bardzo uśmiecha...
myślę, że wiele osób tutaj walczyło z pognitymi samcami i istnieją jakieś sprawdzone sposoby...
w moim pocisku bierze tylne nadkola, standard na łączenie nadkoli z blachą boczną itd. jak z tym sobie poradzić, wyciąć w pizu ? i reperaturki czy drutować z kawałków blachy, co mi się na bardzo uśmiecha...
myślę, że wiele osób tutaj walczyło z pognitymi samcami i istnieją jakieś sprawdzone sposoby...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- BENGI
- Kontaktowanie:
jeśli latasz w teren to myśle, że spwanie będzie lepszym rozwiązaniem 
ja wspawywałem kawałki nowej blachy

ja wspawywałem kawałki nowej blachy
Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

a jakie sa koszty spawania ubytków? nie mam pojecia ile moze kosztować spawanie ale moze warto zdrowej budy poszukac i podmienic? czy sie nie kalkuluje?
Samurai
jak znajdziesz zdrową budę to daj znać

Suzuki Samurai - samurai.org.pl