Hak w samuraju
Moderator: Albert_N
Hak w samuraju
Witam zamierzam kupic na "alledrogo" hak do samuraja,
http://www.allegro.pl/search.php?string ... onal_rec=0
zastanawiam sie czy jest mozliwość żeby mógł nie pasowac do mojego modelu tzn. czy mogą być jakieś różnice w budowie ramy w poszczególnych latach?
http://www.allegro.pl/search.php?string ... onal_rec=0
zastanawiam sie czy jest mozliwość żeby mógł nie pasowac do mojego modelu tzn. czy mogą być jakieś różnice w budowie ramy w poszczególnych latach?
Samurai 1.3 "99 Esmeralda green - powoli sobie dłubiemy 

-
Re: Hak w samuraju
Możesz brać bez stresu.
mam taki u Siebie.
To jest chyba najmocniejsza wersja haka i najmniej przeszkadzająca w terenie. Robi dodatkowo za osłonę zbiornika.
To jest chyba najmocniejsza wersja haka i najmniej przeszkadzająca w terenie. Robi dodatkowo za osłonę zbiornika.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
V pisze: zastanawiam sie czy jest mozliwość żeby mógł nie pasowac do mojego modelu tzn. czy mogą być jakieś różnice w budowie ramy w poszczególnych latach?
nie będzie pasował do twojego samiego!!!
Wiesz dlaczego???
Z jednego bardzo ważnego powodu BRAK HOMOLOGACJI

陸地震 被災地向け特別
po czym wnioskujesz że nie ma homologacji??
Tak chyba mu sie powiedziałofiqs pisze:V pisze: zastanawiam sie czy jest mozliwość żeby mógł nie pasowac do mojego modelu tzn. czy mogą być jakieś różnice w budowie ramy w poszczególnych latach?
nie będzie pasował do twojego samiego!!!
Wiesz dlaczego???
Z jednego bardzo ważnego powodu BRAK HOMOLOGACJI
Co do haka ja swoj uciołem, przerobilem aby kula byla odkrecana i calosc poszła niżej bo po lifcie przyczepka kretynsko zadzierała przód do góry. Całosc jest demontowana aby w terenie nie haczyło o podłoze w to miejsce jest wkrecana przystawka z duzym uchem do kinetyka.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
własnie zastanawiałem się nad podobnym rozwiazaniem
kolego mógłbys podrzucić jakieś fotki?

ja u siebie mam kulę trochę zciętą i mam do niej przykręcony zderzak który jest jednocześnie płytą pod windę.
Coś wygrzebie ale dopiero przy sobocie.V pisze:własnie zastanawiałem się nad podobnym rozwiazaniem
Narazie mam jedna fotke. Cos tam widać postaram sie o wiecej.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8f ... c3ca8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8f ... c3ca8.html
właśnie dziś wróciłem z wbitym hakiem w dowodzieAdam.Ż pisze:nie będzie pasował do twojego samiego!!!Wiesz dlaczego???Z jednego bardzo ważnego powodu BRAK HOMOLOGACJI

hak w vitarze
żeby nie zakładać nowego tematu, podepnę się tutaj. zakupiłem taki hak i o ile sam jego montaż, tj dokręcenie do ramy to nie problem, o tyle nie mam pojęcia gdzie podłączyć przewody. Niby jest jakaś instrukcja ale ogranicza się ona do informacji, jaki przewód za co odpowiada. Czytam kolejne instrukcje do Vitary ale nic tam nie ma/nie umiem znaleźć.
Autko to suzi vitara 1,6 3-drzwiowa z 98r.
Z góry dziękuję za jakąś wskazówkę/radę/schemat.
Re: hak w vitarze
Podepnij się pod światła tylne... Odkręć tylną lewą lampę w słupku i masz tam wszystkie wiązki elektryczne z tyłu Vitary...yuhri pisze:żeby nie zakładać nowego tematu, podepnę się tutaj. zakupiłem taki hak i o ile sam jego montaż, tj dokręcenie do ramy to nie problem, o tyle nie mam pojęcia gdzie podłączyć przewody. Niby jest jakaś instrukcja ale ogranicza się ona do informacji, jaki przewód za co odpowiada. Czytam kolejne instrukcje do Vitary ale nic tam nie ma/nie umiem znaleźć.
Zielony Autobus 2,7TDi
OK. tylko że tam jest naprawdę sporo przewodów i o ile do lewej lampy podepnę wszystko to prawy kierunek nadal pozostanie dla mnie problemem.
posiadam taki hak, oddam tanio

Szalona Pierdziawka:
Suzuki Panda 84'
4.16, Springi, Spoa
1.0 - 45 KM,
Simex 31/10,5r15
12000 lbs
Suzuki Panda 84'
4.16, Springi, Spoa
1.0 - 45 KM,
Simex 31/10,5r15
12000 lbs
Z tego co pamiętam to wiązka z prawej lampy idzie w tym samym miejscu- za lewą lampą...yuhri pisze:OK. tylko że tam jest naprawdę sporo przewodów i o ile do lewej lampy podepnę wszystko to prawy kierunek nadal pozostanie dla mnie problemem.
A jak nie chce Ci się kombinować który to kabel to po prostu przeciągnij nowy

Zielony Autobus 2,7TDi
Hak to mi służy do wyciągania auta jak się zakopie
Bo co nim ciągać ? sanki zimą!! polecam fajnie się lata 

Suzuki Samurai ofcourse 

Nie przesadzajzacho pisze:Hak to mi służy do wyciągania auta jak się zakopieBo co nim ciągać ? sanki zimą!! polecam fajnie się lata
Ja ciągam przyczepę kempingową 5m + dyszel parę razy w roku co prawda na krótkich dystansach ale spoko daje rade

Fascynaci 4x4
hak podłączony, cała elektryka poszła zza lewej lampy. tylko teraz co innego...bo przyczepa zaczęła dziwnie święcić, zamiast kierunków, migają postojówki, "hamuje" przeciwmgielny itp. czeka mnie trochę "zabawy" z tym 

Pozmieniaj kolejność w kostceyuhri pisze:hak podłączony, cała elektryka poszła zza lewej lampy. tylko teraz co innego...bo przyczepa zaczęła dziwnie święcić, zamiast kierunków, migają postojówki, "hamuje" przeciwmgielny itp. czeka mnie trochę "zabawy" z tym

Ja swoją Vitarą ciągałem przyczepę z ładunkiem trochę ponad 2tony i bez problemu dała radę

Zielony Autobus 2,7TDi
Hak do samuraja jest byczo-drogi.
Czy istnieje "zamiennik" wymagający minimalnej ingerencji przy przeróbce?
Czy istnieje "zamiennik" wymagający minimalnej ingerencji przy przeróbce?
V pisze:właśnie dziś wróciłem z wbitym hakiem w dowodzieAdam.Ż pisze:nie będzie pasował do twojego samiego!!!Wiesz dlaczego???Z jednego bardzo ważnego powodu BRAK HOMOLOGACJIwystarczy tylko zrobić badanie techniczne na hak i przedstawić w wydziale komunikacji, samo badanie to właściwie formalność jeśli hak ma tabliczke
eee ale to nie ja pisałem

Sprawdź czy masz masęyuhri pisze:hak podłączony, cała elektryka poszła zza lewej lampy. tylko teraz co innego...bo przyczepa zaczęła dziwnie święcić, zamiast kierunków, migają postojówki, "hamuje" przeciwmgielny itp. czeka mnie trochę "zabawy" z tym

Fascynaci 4x4
sprawdziłem wtyczkę na innej przyczepie i działa, oznacza to ze moja przyczepa ma "krzywą" instalację. i najlepiej będzie puścić ja na nowo, bo tak to nawet nie wiem która to masa a który STOP bo kable idą w profilach.