jak wypiac poduszke pasazera w GV?
Moderator: Albert_N
jak wypiac poduszke pasazera w GV?
Przepraszam jesli nie potrzebnie zakladam nowy watek i jesli to duze "fo pa"to prosze go usunac-bo zalezy mi tylko na odpowiedzi a nie wiem gdzie go napisac.
Mam 2 GV z 2004 z tymi"nowymi"srodkami-2 tyg temu urodzilo mi sie dziecko...:
1)Czy moge samemu wypiac poduszke pasazera?jesli tak to jak
2)Kto mi to zrobi w Wawie?najlepiej rach-ciach a nie:"prosze przyjechac w czwartek o 11 i zostawic auto na pol dnia.."
3)To grozi jakimis komplikacjami jesli chodzi o komputer etc.czy wylaczam i jedyne czego nie mam to poduszki?
thx
2)Kto mi to zrobi w Wawie?najlepiej rach-ciach a nie:"prosze przyjechac w czwartek o 11 i zostawic auto na pol dnia.."
3)To grozi jakimis komplikacjami jesli chodzi o komputer etc.czy wylaczam i jedyne czego nie mam to poduszki?
thx
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: jak wypiac poduszke pasazera w GV?
jak samemu i rach ciach to proponuję podlączyć zasilanie 12volt na kostkę poduszki

#noichuj
a nie prościej jebnąć młotkiem w czujnik?czesław&jarząbek pisze:jak samemu i rach ciach to proponuję podlączyć zasilanie 12volt na kostkę poduszki
to juz chyba extreme a nie rach-ciach 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
trza by znaleźć i jebnąć wszystkie a to dużo robotyJarekK pisze:a nie prościej jebnąć młotkiem w czujnik?czesław&jarząbek pisze:jak samemu i rach ciach to proponuję podlączyć zasilanie 12volt na kostkę poduszki

#noichuj
a to przepraszam - chciałem zabłysnąć a powiało dyletantyzmemczesław&jarząbek pisze:trza by znaleźć i jebnąć wszystkie a to dużo robotyJarekK pisze:a nie prościej jebnąć młotkiem w czujnik?czesław&jarząbek pisze:jak samemu i rach ciach to proponuję podlączyć zasilanie 12volt na kostkę poduszki

1) Jak nie masz wyłącznika poduszki w desce to nie radzę tak eksperymentować.malagajoe pisze:Przepraszam jesli nie potrzebnie zakladam nowy watek i jesli to duze "fo pa"to prosze go usunac-bo zalezy mi tylko na odpowiedzi a nie wiem gdzie go napisac.
thx
2) rach-ciach tak jak pisałem wcześniej nie radze
3) w najlepszym wypadku zaświeci Ci się kontrolka na desce no i prawdopodobnie wyłączy się cały system bezpieczeństwa w samochodzie, czyli w razie strzału poduszki najnormalniej nie odpalą.
Są trzy wyjścia z tej sytuacji, występują specjalne foteliki z przekaźnikiem gdy taki fotelik znajduje się w samochodzie poduszka automatycznie się deaktywuje, nie wiem jak jest w suzuki ale do większości samochodów takie coś jest chociaż jest to zabawa droga (trzeba by było zapytać w salonie)... kolejna możliwość to podjechanie do elektronika samochodowego i zdeaktywowanie poduszki za pomocą komputera a jak nie ma takiej opcji to u ów elektronika zrobić jakiś wyłącznik ale taki by działał tak jak powinien a nie typu rach-ciach.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
ok slavok-dziekuje
pytalem o"rach-ciach"bo czasami sa proste sposoby(nie extremalne
)na zrobienie czegos ...ale te cholerne komputery....podjade do jakis magikow od tych spraw i zobaczymy...
a suma sumarum to kazdy cwaniak sprzedajacy rozbitki pewnie umie to zrobic...np.wypiac mechanicznie z kostki...bo czy moje poprzednie vitki mialy poduszki sprawne?no nie wiem
however
pytalem o"rach-ciach"bo czasami sa proste sposoby(nie extremalne

a suma sumarum to kazdy cwaniak sprzedajacy rozbitki pewnie umie to zrobic...np.wypiac mechanicznie z kostki...bo czy moje poprzednie vitki mialy poduszki sprawne?no nie wiem

a nie whatever ?
ja bym pojechal do odpowiednich, renomowanych magikow, chyba warto aby nie narazac dziecka na efekty domowych prac przy erbagach...

ja bym pojechal do odpowiednich, renomowanych magikow, chyba warto aby nie narazac dziecka na efekty domowych prac przy erbagach...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
zobacz w instrukcji - z tego co pamiętam np. w lanosie miałem sposób dezaktywacja poduszki - wypinało się któryś bezpiecznikmalagajoe pisze:ok slavok-dziekuje
pytalem o"rach-ciach"bo czasami sa proste sposoby(nie extremalne)na zrobienie czegos ...ale te cholerne komputery....podjade do jakis magikow od tych spraw i zobaczymy...
a suma sumarum to kazdy cwaniak sprzedajacy rozbitki pewnie umie to zrobic...np.wypiac mechanicznie z kostki...bo czy moje poprzednie vitki mialy poduszki sprawne?no nie wiemhowever
nie wypinają kostek tylko wpinają rezystor adekwatny do rezystancji poduszki w jej miejsce, ewentualnie spinają kontrolkę poduszek z inną np. od ABSu dlatego przy zakupie warto zwrócić uwagę na to czy nie gasną równocześnie - nie powinny.malagajoe pisze:ok slavok-dziekuje
a suma sumarum to kazdy cwaniak sprzedajacy rozbitki pewnie umie to zrobic...np.wypiac mechanicznie z kostki...bo czy moje poprzednie vitki mialy poduszki sprawne?no nie wiemhowever
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Albert.N right
renomowani...hmm...Gadimex?poprzednie vitki i toyote robilem w AutoBabicach i bylem na maxa zadowolony ale robilem mechanike...o poduszke nie pytalem...znasz kogos na miescie kto zrobi to fachowo?

Ja tez radze najpierw dokladnie poszukac w instrukcji obslugi. 2004 rok, czyli w miare nowe auto i jestem prawie pewien ze jest jakis wylacznik/sposob zeby deaktywowac.
Miejsce na Twoją reklamę.
..hmm....nie ma w instrukcji
Sciagnalem wlasnie instrukcje od GV z 2008 roku, bo az mi sie wierzyc nie chcialo. I w tej wersji, przegladajac na szybciora instrukcje, tez nie da sie wylaczyc poduszki powietrznej i napisane jest, ze fotelik z dzieckiem nalezy na tylnym siedzeniu ustawiac.
Wynika z tego, ze nie da sie wylaczyc tej poduszki nieinwazyjnie
Wynika z tego, ze nie da sie wylaczyc tej poduszki nieinwazyjnie

Miejsce na Twoją reklamę.
ano...hmmm....co ja moge
ale wybacze to Suzukom