woda w skrytce -Samuraj
Moderator: Albert_N
woda w skrytce -Samuraj
Skad się bierze woda w skrytce w Samuraju. Pewnie juz to bylo, ale prosze jeszcze raz 

Re: woda w skrytce -Samuraj
Z deszczu.

O ile pamiętam to skrytka jest prostą wytłoczką, z otworem tylko z przodu. Z tyłu ma tylko mały otworek do spustu wilgoci i na linkę od maski. Obstawiał bym ze podcieka po lince właśnie, ewentualnie całkiem od przodu po desce jakoś.
...z przerdzewiałego podszybia
...ale jak się zrobi nowe to przestaje się brać stamtąd
...ale jak się zrobi nowe to przestaje się brać stamtąd
a przepraszam, jeszcze się bierze od mycia karcherem auta w środku. 

... powietrze w środku schowka natrafia na punkt rosy i skrapla się 

suzamurai '96
505 715 225
505 715 225
z dreszczyku emocji ...czyli .... podjazd pod gorke schowek widzi i oblewaja go zimne poty....podobnie jest ze zjazdem
:)... wiec analogicznie im wiecej upalania tym wiecej wody w schowku 

ja bym zaczol od przeczytania tej ksiązki
http://www.przyrodnicze.pl/cat108-id241 ... ziemi.aspx
Czy woda jest tylko w schowku czy na podlodze pasangera tez ?

http://www.przyrodnicze.pl/cat108-id241 ... ziemi.aspx
Czy woda jest tylko w schowku czy na podlodze pasangera tez ?
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
umnie pod uszczelką szyby okazało się że jest przygnita ramka szyby i lało się pod deskę
a nie prościej wywiercić dziurkę coby woda swobodnie wyciekła na podłoge mam nadzieje pozbawiona dywanów i z wyciąganymi korkami spustowymi i stamtąd wróciła na łono natury 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

u mnie po deszczu jest i tu i tu...PI7er pisze: Czy woda jest tylko w schowku czy na podlodze pasangera tez ?
podobno może to być kwestia zapchanej rynny odpływowej - np. liśćmi - co u mnie byłoby bardzo prawdopodobne, bo moje autko wcześniej pracowało w lesie i przyjechało pełne liści i kory - ale nie mam pojęcia jak się do tego dobrać i jak taką rurę przeczyścić

SAMIK LILA-LONG - very special edition 
WARKA-TEAM

WARKA-TEAM
Możesz spróbować z pod auta wsadzić tam coś w stylu spiralnego przetykacza kanalizacji i pokręcić - długa cienka sprężyna byłaby idealna.She pisze:u mnie po deszczu jest i tu i tu...PI7er pisze: Czy woda jest tylko w schowku czy na podlodze pasangera tez ?
podobno może to być kwestia zapchanej rynny odpływowej - np. liśćmi - co u mnie byłoby bardzo prawdopodobne, bo moje autko wcześniej pracowało w lesie i przyjechało pełne liści i kory - ale nie mam pojęcia jak się do tego dobrać i jak taką rurę przeczyścić
Najlepszym (co nie znaczy, że najłatwiejszym

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A ja bym zainstalował tam pochłaniacz wilgoci. W Farbexie w Ciechanowie widziałem, acha i w Mrówce w Mławie też.
Ps. U mnie też była przed remontem blach, na dodatek woda lała się po obuwiu kierowcy. Było trochę dziur w ramce pod szybą. Teraz jeszcze mi autko nie zmokło więc nie wiem czy nadal mam tam trzymać pochłaniacz wilgoci
.
Ps. U mnie też była przed remontem blach, na dodatek woda lała się po obuwiu kierowcy. Było trochę dziur w ramce pod szybą. Teraz jeszcze mi autko nie zmokło więc nie wiem czy nadal mam tam trzymać pochłaniacz wilgoci

już próbowałam - ale cera mi się podczas jazdy wysusza,arsene pisze:A ja bym zainstalował tam pochłaniacz wilgoci.
a i sąsiedzi narzekają, że im się poziom wody w studni obniża, jak dłużej parkuję pod domem

SAMIK LILA-LONG - very special edition 
WARKA-TEAM

WARKA-TEAM
A jak się dostać do podszybia, gdy cieknie na nogi kierowcy lub pasażera ? Właśnie to jest zastanawiające że albo tu albo tu 

Maverick 2.4 GL , Samurai 1.9 TD
Oprocz uszczelki przedniej szyby jest jeszcze inna mozliwosc...
W przypadku mojego Samurai'a dochodzenie wykazalo, iz woda w schowku i na podlodze pasazera dostaje sie przez rynienke pod maska.
Poprzedni wlasciciel zrobil remont blacharki, ale nie pofatygowal sie, aby dorobic brakujace elementy
Tak wiec w/w rynienka (wraz z uszczelka) konczy sie jakies 10cm przed nadkolem.
Woda splywa do komory silnika dokladnie w miejscu gdzie jest akumulator oraz otwor przez ktory "wchodza" kable do kabiny.
Otwor ten znajduje sie dokladnie za schowkiem, wiec sadze ze wlasnie to miejsce jest odpowiedzialne za przeciek.
Na moje nieszczescie woda zalale schowek w chwili gdy spoczywaly tam wszystkie dokumenty samochodu
W przypadku mojego Samurai'a dochodzenie wykazalo, iz woda w schowku i na podlodze pasazera dostaje sie przez rynienke pod maska.
Poprzedni wlasciciel zrobil remont blacharki, ale nie pofatygowal sie, aby dorobic brakujace elementy

Tak wiec w/w rynienka (wraz z uszczelka) konczy sie jakies 10cm przed nadkolem.
Woda splywa do komory silnika dokladnie w miejscu gdzie jest akumulator oraz otwor przez ktory "wchodza" kable do kabiny.
Otwor ten znajduje sie dokladnie za schowkiem, wiec sadze ze wlasnie to miejsce jest odpowiedzialne za przeciek.
Na moje nieszczescie woda zalale schowek w chwili gdy spoczywaly tam wszystkie dokumenty samochodu

do samuraia kapało, kapie i będzie kapać - taka już jego natura

Szalona Pierdziawka:
Suzuki Panda 84'
4.16, Springi, Spoa
1.0 - 45 KM,
Simex 31/10,5r15
12000 lbs
Suzuki Panda 84'
4.16, Springi, Spoa
1.0 - 45 KM,
Simex 31/10,5r15