problem z samuraikiem ?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Siarak89
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problem z samuraikiem ?

Post autor: Siarak89 » pn wrz 14, 2009 4:57 pm

Witam ...

Od kilku dni moj SJ odmówił posłuszeństwa ...dzień przed wyjazdem na wakacje połamałem tylne resory ...zaraz po powrocie zamówiłem nowe założyłem , wymienilem przy okazji rozrusznik bo moj stary zdecydował że bedzie prądnicą ... ;p

Ucieszony że już wszystko skończyłem odpaliłem zuzke i chciałem pojechac na próbe :) lecz nie udało sie zuzana zgasła i już nie chciała odpalić ... po 15 minutach odpaliła ale nic to nie zmieniło po chwili znów sie wbiła na obroty i zgasła ...

Zmieniłem świece , rozebrałem gaznik(asian),wyczyscilem i założyłem spowrotem, próby regulacji nie da się zrobić ponieważ silnik pracuje po odpalniu przez minute a potem przez 5 minut nie da się go odpalić ...

Nie wiem co może być nie tak prosze o pomoc doświadczonych ... opadłem z sił wobec mojej zuzanny .... a jeszcze najlepsze miesiące w teren takie bagienka i grzyby :P
Sj 413 szeroki w trakcje montażu :D

Jeśli ktoś ma filmiki lub chciałby pomóc w st-ce zapraszam :D

meenia

Re: problem z samuraikiem ?

Post autor: meenia » pn wrz 14, 2009 7:50 pm

Czujnik w aparacie zaplonowym moze dawac podobne efekty, jak zgasnie to sprawdz czy jest iskra, a najlepiej podmien aparat .

Pozdrawiam
sj 425 606468554

Piotr Karcz

Post autor: Piotr Karcz » pn wrz 14, 2009 10:33 pm

Siarak89 pisze:rozebrałem gaznik(asian),wyczyscilem i założyłem z powrotem, próby regulacji nie da się zrobić(...)
TEN gaźnik ot tak sobie rozebrałeś zmieniając wszystkie ustawienia :-?

Trzeba było także za jednym zamachem rozpirzyć aparat zapłonowy, skrzynię i reduktor :)16

Dłubiesz przy gaźniku, a nawet się nie upewniłeś ( nic nie wspominasz...), czy problem dotyczy zasilania paliwem czy braku iskry...

Ps. I co, mamy Ci gaźnik ustawić na odległość :roll:

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt wrz 15, 2009 9:59 am

Zacznij od aparatu zapłonowego, tak jak piszą koledzy najlepiej podmień. U mnie były podobne objawy, ginęła iskra, generalnie auto z nas głupa robiło. W końcu podmieniłem gaźnik na pony i dalej było źle. W efekcie oddałem auto komuś kumatemu, ogarnął zapłon, poprawił gaźnik i samurai śmiga elegancko. W związku z tym, że i tak rozregulowałeś gaźnik i będziesz musiał zapłacić za jego regulację, gorąco polecam Ci za te pieniądze zakup gaźnika z pony. Zacznij jednak od sprawdzenia zapłonu.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”