Grand Vitara - giną biegi-POMOCY!!

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

leśnik 4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Grand Vitara - giną biegi-POMOCY!!

Post autor: leśnik 4x4 » pn paź 19, 2009 8:58 pm

Witam wszystkich SUZUKOWICZÓW :D Mam taki problem, podczas jazdy giną biegi czyli auto reaguje tak jakby dzwignia od napędów ustawiona była w pozycji N :cry: Po przestawieniu dzwigni na 4L (oczywiście po zatrzymaniu się) i później na 2H wszystko wraca do normy :o czyli auto działa normalnie. Jak myślicie co może być przyczyną tego uciążliwego defektu ??
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam :)2
leśnik4x4

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: Grand Vitara - giną biegi-POMOCY!!

Post autor: Kostuch » wt paź 20, 2009 3:05 pm

leśnik 4x4 pisze:Witam wszystkich SUZUKOWICZÓW :D Mam taki problem, podczas jazdy giną biegi czyli auto reaguje tak jakby dzwignia od napędów ustawiona była w pozycji N :cry: Po przestawieniu dzwigni na 4L (oczywiście po zatrzymaniu się) i później na 2H wszystko wraca do normy :o czyli auto działa normalnie. Jak myślicie co może być przyczyną tego uciążliwego defektu ??
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam :)2
Miałem ostatnio identyczny objaw w samuraiu.
Jakimś cudem wypadła środkowa kulka między wodzikami i ustawiały się dosyć przypadkowo. Na dodatek lekko wyrąbane zęby na wałku odbiorczym i kółko sprzęgła się ześlizgiwało na pozycję N.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”