Wyrzuca płyn z chłodnicy samuraj 13
Moderator: Albert_N
Wyrzuca płyn z chłodnicy samuraj 13
Myślałem że to wina termostatu ,ale po wymianie ten sam problem,po10km rośnie temperatura i wywala płyn, po dolaniu jest ok Pozdrawiam Andrzej
Re: Wyrzuca płyn z chłodnicy samuraj 13
Całą wiosnę i pół lata miałem podobny problem. Wymieniłem termostat, korek chłodnicy, spiąłem wiskozę na sztywno etc, nic to nie dawało. Okazało się, że wydmuchana uszczelka głowicy - gorący olej i gazy dostawały się do cieczy chłodzącej wywalając ją z układu. 70zł uszczelka plus 300zł planowanie głowicy, uszczelniacze zaworowe (były OK, ale skoro już głowica zdjęta...), robocizna.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Czyli uscislajac by kolega wiedzial za co placi: 70 uszczelka + 40 do 50 planowanie + 16 uszczelniacze czyli okolo 240 za robocizne..ale wiadomo w roznych rejonach kraju mamy rozne cenyKSikorski pisze:Całą wiosnę i pół lata miałem podobny problem. Wymieniłem termostat, korek chłodnicy, spiąłem wiskozę na sztywno etc, nic to nie dawało. Okazało się, że wydmuchana uszczelka głowicy - gorący olej i gazy dostawały się do cieczy chłodzącej wywalając ją z układu. 70zł uszczelka plus 300zł planowanie głowicy, uszczelniacze zaworowe (były OK, ale skoro już głowica zdjęta...), robocizna.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
To było na mazurach, dokładniej w Rynie. Nie miałem innego wyjścia, holowanie do innego zakładu wyszłoby drożej...
Jimny M16A
ja miałem podobnie. Jak tylko temp. silnika sie podniosła wywalało płyn z góry chlodnicy (na połączeniach). Po odkręceniu korka przy zapalonym silniku nie wychodziły bańki powietrza, płyn czysty bez sladów oleju, oleju w silniku też nie przybywało
Winny był korek chłodnicy.

Dzięki koledzy.Zacznę od korka i zobaczę co się zmieni jeżeli poprawy nie będzie zostanie tylko wymiana uszczelki.Pozdrawiam Amandrzej
Pęknięty zbiorniczek wyrównawczy? Zdemontuj go, wsadź do wody i mocno dmuchnij.
Suzuki Santana 1.3 93r. - SPRZEDANY
http://www.AutoAlarm.Katowice.pl
http://www.AutoAlarm.Katowice.pl
mateuszpr pisze:Pęknięty zbiorniczek wyrównawczy? Zdemontuj go, wsadź do wody i mocno dmuchnij.
w zbiorniczek????

Nie, nie w zbiorniczek, tylko zbiorniczekcorny pisze:mateuszpr pisze:Pęknięty zbiorniczek wyrównawczy? Zdemontuj go, wsadź do wody i mocno dmuchnij.
w zbiorniczek????![]()
![]()

Miejsce na Twoją reklamę.