w mojej suce (sj 413, 87r, gaźnik) skończył sie silnik

szukałem dawcy i wybór padł na jimniego 1.3
moje pytanie brzmi:
który silnik jest lepszy?
z łańcuchem rozrządu czy starszy na pasku?
proszę o jak najszybszą pomoc i z góry dziękuję

Moderator: Albert_N
i chyba licznik też trzeba w tych nowszych bo imo jest w nim i problem jest z ominięciem. pewny nie jestem ale cos mi sie o uszy obiło. rozrusznik tez jest inny i juz od samurajka nie podpasi. w tych starszych jimnych jest taki jak w samim.Dafit pisze:Lepszy ten z łancuchem i cewkami bo jest bardziej wodoszczelny ale od ktoregos roku nie pasuje do skrzyni samuraja, troche zabawy z kablami(immo itd) i generalnie kpl silnik z wiazka i kompem nie nalezy do najtanszych. Byl temat niedawno na forum w ktorych rocznikach pasuje na dzwon skrzyni z samuraja.
tak dokladnie, licznik tez trzeba i dobrze by bylo cewke ze stacyjki i kluczyk zeby bylo najprosciej.maristez pisze:i chyba licznik też trzeba w tych nowszych bo imo jest w nim i problem jest z ominięciem. pewny nie jestem ale cos mi sie o uszy obiło. rozrusznik tez jest inny i juz od samurajka nie podpasi. w tych starszych jimnych jest taki jak w samim.Dafit pisze:Lepszy ten z łancuchem i cewkami bo jest bardziej wodoszczelny ale od ktoregos roku nie pasuje do skrzyni samuraja, troche zabawy z kablami(immo itd) i generalnie kpl silnik z wiazka i kompem nie nalezy do najtanszych. Byl temat niedawno na forum w ktorych rocznikach pasuje na dzwon skrzyni z samuraja.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość